Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
Autor |
Poruka |
| Groff
 | Član od: 12 Lis 2010 | Poruke: 524 | Mjesto: Bakarac |
|
Upisano: Čet Ruj 10, 2020 11:35 am Naslov poruke: |
|
|
Hvala na linku, meni je trebal kompletni top, zatvarač i konstrukcija ali zahvaljujući tebi i takvima 😎 uhvatila me je želja za otkrivanjem novih izazova u maketarstvu. Moj otac je govoril : svaka budala može kupit nešto ako ima novčanik ! Izazov je izazov !
Inače odljevak je izvađen laganim kidanjem gline zatim umočen u vodu i jačim kistom odstranjena sva glina. Sad se polovice lijepe epoxi ljepilom i slijedi fina obrada. Pozdrav ! _________________ Ploviti je potrebno, živjeti nije ! |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
 | Član od: 17 Lis 2005 | Poruke: 2977 | Mjesto: Zagreb - Croatia |
|
Upisano: Čet Ruj 10, 2020 5:09 pm Naslov poruke: |
|
|
Ma sve u redu... Ja sam nekad bio mazohist spreman utrositi vriieme i volju. Medjutim sto god napravio, nije to izgledalo dobro. U pravilu daans napravim ono sto ne postoji za kupiti ili nesto sto mogu napraviti bolje od nekakvog lijevog aftermarketa.
U ovom slucaju, ako zelis odraditi sam, mozda bi (barem za cijev) tokarenje bila bolja tehnika od lijevanja. _________________ paulusvictor |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Groff
|
Upisano: Čet Ruj 10, 2020 7:39 pm Naslov poruke: |
|
|
Ma moglo se ga izvest od sprua. (čuvam ostatke 😁) Ionako će bit smješten unutar sd kfz 234 ! Treba ubijat vrijeme u penziji ! pozdrav ! _________________ Ploviti je potrebno, živjeti nije ! |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| MAK2020
 | Član od: 25 Velj 2020 | Poruke: 725 | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Ruj 15, 2020 4:29 pm Naslov poruke: |
|
|
Kako je ispalo? Ako hocete cijev vam istokarim i posaljem postom. Samo mi mjere trebaju.pozz. _________________ ''Any machine tool is good as is good his machinist.'' And good machinist know when not to use bad machine. |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Groff
|
Upisano: Uto Ruj 15, 2020 6:33 pm Naslov poruke: |
|
|
A skoro pa nikako, ha, ha. Dvokomponentni metal je jako krhak pa sam ga premazao epoksi ljepilom pa se još suši. Napravio Sam cijev od sprua tako da sam riješio taj problem. Maketa sigurno neće dobivat nagrade. Pozdrav I hvala na ponudi, a ako kad zatreba u budućnosti ću te zamaltretirati ! _________________ Ploviti je potrebno, živjeti nije ! |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| MAK2020
 | Član od: 25 Velj 2020 | Poruke: 725 | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Ruj 15, 2020 6:54 pm Naslov poruke: |
|
|
Nema problema. A Valjda ce biti dobro kad se osusi. Pozz.
Vedran. _________________ ''Any machine tool is good as is good his machinist.'' And good machinist know when not to use bad machine. |
|
Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|