Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

RFM Sherman w/ Interior
Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Doodeck

Član od: 05 Pro 2009
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sub Jul 11, 2020 1:40 pm    Naslov poruke: RFM Sherman w/ Interior Citiraj ovaj komentar

Evo ga stigao je!
Naručen na preorderu od Miga, došao na vrata u roku od dan i pol od kada je stigao njima.
Nisam mogao izdržat, morao sam odmah počet čeprkat i bar nešto zakeljit i rezuckat.
Prvi dojmovi? Hmm... detalji su fantastični, fina tekstura, dryfitting dijelova negdje super, negdje treba malo tekućeg kita. Međutoa, ima dosta srha za uklonit na nekim dijelovima, ali mislim da nije prevelika drama (fino se skida struganjem skalpelom i šmirglom). Ima i dosta pin i sink markova, ne znam još koji od njih će bit vidljivi pa idem sigurnom rutom kitanja i šmirlganja.
Evo 3 fotke okinute nabrzinu mobitelom za prvu ruku dok se nešto konkretnije ne napravi...

Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
P-51

Član od: 24 Ožu 2006
Mjesto: Drniš/Šibenik
PorukaUpisano: Sub Jul 11, 2020 3:53 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jel moguće da su ovo sink marks? Ko Trump prije 10 godina. Moram priznati da sam malo iznenađen.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site AIM
Doodeck

PorukaUpisano: Sub Jul 11, 2020 4:46 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bogme ih ima, al velim, sve je još friško, možda su bili pametni pri izradi kalupa pa da budu skriveni. A moguće da to kasnije isprave, ovo je fakat prva serija
Natrag na vrh
Doodeck

PorukaUpisano: Ned Jul 19, 2020 1:20 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Malo se radilo, živaca se gubilo...
Motor...što reći...svaki dio traži struganje skalpelom i šmirglanje, neki dijelovi ne naležu kak treba pa treba malo mesarit. Još ću malo probat sredit, ali neće se mnogo toga vidjet kad sjedne na svoje mjesto.

Gornji dio tijela je manje više gotov, alat ću stavit na kraju. S obzirom da alat nema na sebi odlivene držače, vidjet ću hoću li improvizirat remenje s tamiya trakom. Ovaj prednji križni štitnik s lijeve prednje strane u maketi dolazi kao trodijelni PE, ali mi se raspadao tijekom upasivanja i lijepljenja tak da sam na kraju dobio slom živaca i izvukao plastični iz stare Dragonove makete.

Krenuli su radovi na unutrašnjosti.

Sve u svemu, nisam oduševljen odljevom dijelova za sada, previše čišćenja za tak novu maketu. Trenutno radim i na Zvezdinom Pantsiru koji je za ovo do sad svemirski brod što se odljeva tiče.
Natrag na vrh
Iwtcha

Član od: 24 Kol 2007
PorukaUpisano: Pon Jul 20, 2020 3:36 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Zbilja bedasto za tak novu maketu (i skupu) da je tak loše odlivena. Pratim progres. 👍
Natrag na vrh
Doodeck

PorukaUpisano: Pon Jul 20, 2020 4:03 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Kida mi žifce Very Happy
Detalji su super, da se razumijemo, al posvuda su prisutne one "štrafte" plastike koje treba sastrugat skalpelom i pošmirglat, bar na ovim dijelovima u početnoj fazi. A dijelovi su naravno sitni ko mišji ćurac...
Natrag na vrh
Iwtcha

PorukaUpisano: Pon Jul 20, 2020 5:05 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Doodeck Napisao/la:
Kida mi žifce Very Happy
Detalji su super, da se razumijemo, al posvuda su prisutne one "štrafte" plastike koje treba sastrugat skalpelom i pošmirglat, bar na ovim dijelovima u početnoj fazi. A dijelovi su naravno sitni ko mišji ćurac...

🤣😂👍
Natrag na vrh
Doodeck

PorukaUpisano: Pon Jul 20, 2020 8:49 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo primjer:
sad ti ovu sitnicu očisti... pa još i znaju imat onaj mali pomak, kao da dvije polovice nisu poravnato legle... dražesno

ili recimo kad skineš firewall sa sprua...pa prvo vidiš stranu prema posadi koja je super, ali onda okreneš i vidiš spektakl od sink markova s druge strane di je motor... ok, vjerojatno će dijelovi dosta njih pokrit, al svejedno, ako mogu predložit u sljedećoj seriji da ih ubace bar još 7-8, onak....za svaki slučaj
Natrag na vrh
kuki

Član od: 27 Svi 2008
PorukaUpisano: Uto Jul 21, 2020 6:13 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Neće se vidjeti. Lijevo i desno nalaze se spremnici goriva koji prekrivaju nedostatke u lijevanju dok prema sredini idu dva prečistača zraka koja će pokriti nedostatke u srednjem dijelu. Možda jedino srediti ona dva ispod cijevi koja spaja dvije mlaznice PP uređaja. Mada mislim da se se ni ta dva neće vidjeti kada motor sjedne na ležišta.
Doodeck

PorukaUpisano: Uto Jul 21, 2020 6:47 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

U pravu si. Dijelovi su gore i dryfit motora to potvrđuje. Mam mi je lakše...
Natrag na vrh
markojeras

Član od: 08 Lis 2005
PorukaUpisano: Uto Jul 21, 2020 11:10 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Na žalost, razočarenje i kod mene. Ja sam kupio RFM novi Firefly. Razina detalja fenomenalno. Ali poravnanje i spoj polovica kalupa koma. Napraviti tako lijep kalup i zasrati odljev...bezveze u ovo doba. Dođe mi da kupim Tascu/Asuku.
P-51

Član od: 24 Ožu 2006
Mjesto: Drniš/Šibenik
PorukaUpisano: Sri Jul 22, 2020 5:47 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

markojeras Napisao/la:
Na žalost, razočarenje i kod mene. Ja sam kupio RFM novi Firefly. Razina detalja fenomenalno. Ali poravnanje i spoj polovica kalupa koma. Napraviti tako lijep kalup i zasrati odljev...bezveze u ovo doba. Dođe mi da kupim Tascu/Asuku.

Imam Fireflya Asuke, ludnica kd makete a figure su ko resinske. Zbilja je glupo napravit ovakav kalup 2020. Asuka je svemirski brod za ovo na slikama.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site AIM
Doodeck

PorukaUpisano: Čet Jul 23, 2020 8:24 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Gotov motor, uglavljen na nosače, stavljen firewall. Dosta posla kod upasivanja, trebalo je izbrusit cca 1mm izlazne ispušne cijevi, a firewall nikak da nasjedne fino pa ga je trebalo stiskat i zaljepit CA ljepilom. U konačnici ne izgleda loše. Napravljen dryfit sa gornjim dijelo tijela tenka, za sad se čini da sve sjeda na svoje mjesto bez problema. Ne kuži se na fotkama jer je snimano mobitelom, al napravljen je pinwash i lagano prljanje, možda još malo naglasim.

Natrag na vrh
von Stuck
Administrator
Član od: 08 Lis 2005
PorukaUpisano: Pet Jul 24, 2020 8:13 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ovaj motorni dio izgleda dobro. Sa zanimanjem pratim. Very Happy Very Happy

PorukaUpisano: Pet Jul 24, 2020 8:37 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odlićno je ispao motor, trud se isplatio 👍🍻
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Naprijed
Stranica 1/5

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma