Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
Autor |
Poruka |
| hornet
 | Član od: 17 Lis 2005 | Poruke: 1932 | |
|
Upisano: Pon Lip 01, 2020 12:51 am Naslov poruke: |
|
|
Par fotki kojih nema u toj mapi (do većih dimenzija klikom, iako su neke i onda male)
302
305
307
 _________________ 10 dalmatinskih zapovjedi:
 |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | Član od: 13 Pro 2006 | Poruke: 4898 | Mjesto: Split |
|
|
Natrag na vrh |
|
 |
| SZVO
 | Član od: 07 Pro 2005 | Poruke: 1044 | Mjesto: Slavonski Brod/Zagreb |
|
Upisano: Uto Lip 02, 2020 11:58 am Naslov poruke: |
|
|
Hrvoje Napisao/la: | Jesu li svi mogli nositi torpeda ili samo neki? Konkretno, zanima me za H-305.
Isto imam nešto slika pa ću pregledati i staviti u galeriju. |
Ovako iz glave, samo H-303, H-304 i H-306 su nosili torpeda. Više u knjizi o 29.EBH koja se priprema. _________________
 |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| SZVO
|
Upisano: Uto Lip 02, 2020 12:08 pm Naslov poruke: |
|
|
potez XXV Napisao/la: | Super. Hvala
Bilo bi ekstra kada bi imali i lijevu stranu h-303... inace kad bi se malo nadopunila arhiva od strane ostalih.
Sada bar imate solidnu osnovu za identifikaciju.
|
Napravio sam drvenim bojicama profile za sve naše Mi-24 osim H-311. To samo treba precrtati u Illustrator ili Corel Draw. Ja u ovom trenutku nemam vremena za to. _________________
 |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| MAK2020
 | Član od: 25 Velj 2020 | Poruke: 270 | Mjesto: Zagreb |
|
|
Natrag na vrh |
|
 |
| SZVO
|
|
Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
|
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Hrvoje
 | Član od: 16 Sij 2015 | Poruke: 502 | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Lip 03, 2020 12:06 pm Naslov poruke: |
|
|
SZVO Napisao/la: | Hrvoje Napisao/la: | Jesu li svi mogli nositi torpeda ili samo neki? Konkretno, zanima me za H-305.
Isto imam nešto slika pa ću pregledati i staviti u galeriju. |
Ovako iz glave, samo H-303, H-304 i H-306 su nosili torpeda. Više u knjizi o 29.EBH koja se priprema. |
Hvala! Obavezno javi kad knjiga bude gotova!  |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| SZVO
|
Upisano: Sri Lip 03, 2020 1:09 pm Naslov poruke: |
|
|
Materijali su skupljeni, tekst se piše. Vidjeti ćemo za priloge koji zanimaju maketare (kolor profili itd...) _________________
 |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
|
|
Natrag na vrh |
|
 |
| potez XXV
 | Član od: 03 Svi 2006 | Poruke: 844 | |
|
Upisano: Uto Lip 16, 2020 11:05 pm Naslov poruke: |
|
|
poz
evo ja sam stavio podlogu u corelu koju sam imao gore u arhivu (95% je odradeno - teba samo poslozit "amebe" i oznake ovisno o stroju). Nije sad neka kvaliteta, ali posluzit ce. Slobodno poboljsate, doradite da bude bolje...
SZVO Napisao/la: |
Napravio sam drvenim bojicama profile za sve naše Mi-24 osim H-311. To samo treba precrtati u Illustrator ili Corel Draw. Ja u ovom trenutku nemam vremena za to. |
Mozete fotkat/scanat skice pa staviti zajedno u folder. Tako svatko moze uzeti jednog i napraviti shemu u corelu...
Svaka cast za knjigu! Jel sudjeluje g.Mendas? |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| SZVO
|
Upisano: Čet Lip 18, 2020 8:35 am Naslov poruke: |
|
|
potez XXV Napisao/la: |
Svaka cast za knjigu! Jel sudjeluje g.Mendas? |
Kontaktirali su ga. Rekao je da će pomoći... na kraju krajeva, on je preveo VTUP sa ruskog na hrvatski  _________________
 |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| SZVO
|
Upisano: Čet Lip 18, 2020 8:42 am Naslov poruke: |
|
|
Što se tiče kolor profila, oni će gotovo sigurno biti u knjizi. Ovo što sam ja napravio je samo radna verzija i ne bih to objavljivao iz razloga što se neke sheme odnose na strogo određeno razdoblje pa se može desiti da isti helikopter ima jednu shemu na mome crtežu a drugu na fotografiji koju je netko nabavio za svoju maketu. Npr. helikopter H-310 je imao dvije sheme na sebi. Kod nekih drugih se je tokom vremena boja promijenila ili je na površinu počela izbijati boja kakvu je imao u SSSR-u, itd. Kada to sve obavimo kako treba, biti će objavljeno pa neće biti zabuna. _________________
 |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| mi17
| Član od: 18 Lis 2005 | Poruke: 265 | |
|
Upisano: Čet Lip 18, 2020 11:50 am Naslov poruke: |
|
|
SZVO Napisao/la: | Što se tiče kolor profila, oni će gotovo sigurno biti u knjizi. Ovo što sam ja napravio je samo radna verzija i ne bih to objavljivao iz razloga što se neke sheme odnose na strogo određeno razdoblje pa se može desiti da isti helikopter ima jednu shemu na mome crtežu a drugu na fotografiji koju je netko nabavio za svoju maketu. Npr. helikopter H-310 je imao dvije sheme na sebi. Kod nekih drugih se je tokom vremena boja promijenila ili je na površinu počela izbijati boja kakvu je imao u SSSR-u, itd. Kada to sve obavimo kako treba, biti će objavljeno pa neće biti zabuna. |
Za H-310 se može brojit 3 sheme.
Prva je bila original sa velikim crnim mrljama-flekama preko zvjezde, broja i ispod kabine ona duga, kasnije su te fleke prebojane u sivo, kako ne bi bile baš toliko očite, a nakon toga je dobio nove boje (smeđa polja u zelenu i tada dobija i oznaku H-310). |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| potez XXV
 | Član od: 03 Svi 2006 | Poruke: 844 | |
|
Upisano: Čet Lip 18, 2020 2:35 pm Naslov poruke: |
|
|
Pa da, znam da je bilo vise "shema" na jednom stroju ovisno o periodu. Konkretna shema se datira i sve je OK.... nema tu nekog problema
Ima razlika i u samom hardware-u ovisno o stroju...
Mislim, smisao ove teme i one baze (za miguse isto) jest to sve skupiti, datirati i nekako prezentirati. Skrenuti paznju na neke detalje i sl.
Baza je i kreirana kao nekakav open source kojeg ljudi mogu uredivati ovisno o saznanjima koje imaju... Sortirati fotke, postaviti kometare uz fotku i sl. Tako bi se formirala neka konkretna slika o svakom stroju.
Tako se to pocelo raditi ovdje na forumu kroz raspravu jos davno dok je bio aktivan (za miguse), medutim to je sve stalo, a fotke su izbrisane sa servera.
Naravno, ljudi su se medusobno upoznali, grupirali (kroz udruge, klubove, facebook, whatsup i sl.) tako da je to postalo sve malo privatnije, a forumi se kao nekakva zastarijela anonimna platforma gase.
Ja osobno ne volim ove nove platforme poput facebooka-i sl. jer serviraju previse osobnih privatnih podataka i inhibiraju same sudionike u odredenim situacijama, pa sam (za)ostao u svijetu foruma.
Mene je kolega mariok potakao svojim upitom (na temi o migusama) za ovaj mali "eksperiment".
Ja nisam ocekivao nikakav odaziv. Ljudi niti imaju volje, ni vremena baviti se ovakvim "glupostima". A ako se vec ukljuce i trose svoje dragocijeno vrijeme na to, ocekuju nesto zauzvrat (bila to nekakva afirmacija imenom/autorstvom, materijalno, konkretizacija finalnog produkta u obliku knjige ili clanka i sl.).
Uostalom, zasto ulagati trud i vrijeme u neku rubriku, na nekom "opskurnom" forumu, anonimno, pa da to na kraju bude izbrisano, nestane sa weba ili sto ti ja znam...
Pa je tu jos i problem autorstva fotki koje se stavljaju u arhivu i sl.
Tako da ja razumijem da materijale cuvate za svoje projekte i to je sasvim OK. |
|
Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|