Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Do-17Z-3, ICM, 1/72

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Poky

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Uto Ožu 24, 2020 7:20 pm    Naslov poruke: Do-17Z-3, ICM, 1/72 Citiraj ovaj komentar

Evo gotov! Moram započeti sa hvalospjevima za ICM ,definitivno jedna od najboljih maketa koju sam slagao uopće! Dakle sve se super uklapalo, ćak i najmanji ,sitni djelovi ,kita sam potrošio za crnog ispod nokta samo par spojeva sam morao pokitati i to možda više mojom krivicom.... Samu milimetarsku i konturnu točnost nisam mjerio pa o tome neću ,ali definitivno sam očaran kako se lako i brzo slaže ova maketa. Kad sam otvorio sastavnicu i vidio preko 50 koraka već mi je bilo dosta ,ali kad sam krenuo složio sam ga za dva-tri dana laganog posla ,sve je tako logično rasklopljeno da je to bio pravi užitak. Svaka čast ekipi iz ICMa!
Moj poso standardan bojeno MM i Gunze bojama, weathering pigmentima i "MIGovim vodicama"
Sad malo o samoj mašini:
radi se o mašini iz 15(Kroat)KG-53 W.N.2673 koja je prinudno sletila na širje područje pomočnog uzletišta Gruda te tamo uništen pod nerazjašnjenim okolnostima 14.9.1943. tijekom Njemačkog zauzimanja obale nakon kapitulacije Italije.
Naime mašina je poletjela taj dan oko 14h s Kurilovca s njemačkom posadom (Joachim Gerhard pilot, Paul Gerberth izvidnik, Artur Fleischhut radio operate, Werner Manzke mehaničar) na izvidnički let nadziranja obale prilikom provođenja akcije Fall Achse. Tog datuma su se odvijale borbe između njemačke i talijanske vojske koja se nije željela predati oko Dubrovnika. Prema dostupnim informacijama pilot je izvršio prinudno slijetanje iako razlog zašto nije poznat, tom prilikom su dva člana posade teže ozljeđena ,a zrakoplov je totalno uništen....
Eto toliko ,a sad fotke i vaši komentari:

josipww2

Član od: 04 Lis 2009
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Sri Ožu 25, 2020 1:27 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odlican rad poky, također standardno dobar izbor teme Very Happy
FilipZG

Član od: 10 Lis 2009
PorukaUpisano: Čet Ožu 26, 2020 6:35 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Prekrasan! Palac gore
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
pacman69

Član od: 02 Lip 2008
Mjesto: Sisak
PorukaUpisano: Pet Ožu 27, 2020 6:25 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jako lijepo. Dekali su iz kutije ili...?
Natrag na vrh
Herr Fix

Član od: 24 Sij 2011
PorukaUpisano: Pet Ožu 27, 2020 7:54 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

jako lipo!
Poky

Član od: 16 Lis 2005
PorukaUpisano: Pet Ožu 27, 2020 8:39 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Citat:
Jako lijepo. Dekali su iz kutije ili...?

Da ovi dekali su prekrojeni iz kutije (B sam pretvorio u P), sad mi je žao kaj nisam koristio koristio grb iz tvoga seta jel ovaj ICMov je prevelik (nisam ga dobro premjerio Embarassed ), iako fotke ovog aparata nema nigdje izbliza pa niti mogu tvrditi da je zbilja prevelik...

E da zaboravio sam napomenuti u prvom postu da ICM uz svo moje oduševljenje ipak ima greškica ,već ono odprije poznato da su one žbice oko motora u kapotažu predebele i nerealne tako taj dio nisam ni koristio već sam sam izradio iste od rastegnutog sprua i sam zaljepio...
viper

Član od: 07 Pro 2005
Mjesto: Sarajevo
PorukaUpisano: Pet Ožu 27, 2020 8:58 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jako lijepo
Natrag na vrh
MAK2020

Član od: 25 Velj 2020
PorukaUpisano: Ned Ožu 29, 2020 12:20 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

,,

MAK2020: poruka promijenjena dana: Pet Velj 09, 2024 1:50 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
Iwtcha

Član od: 24 Kol 2007
PorukaUpisano: Ned Ožu 29, 2020 9:25 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odlićan
Natrag na vrh
dejan_206

Član od: 23 Stu 2016
PorukaUpisano: Ned Ožu 29, 2020 11:00 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Super je
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,... Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma