Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

-.-''
Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Figure, diorame
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
st65uka

Član od: 06 Stu 2007
Mjesto: Auckland, NZ
PorukaUpisano: Sub Pro 08, 2007 9:26 pm    Naslov poruke: -.-'' Citiraj ovaj komentar

...

st65uka: poruka promijenjena dana: Pet Sij 11, 2013 1:09 am; prepravljeno ukupno 7 puta
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
st65uka

PorukaUpisano: Sub Pro 08, 2007 9:30 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

...

st65uka: poruka promijenjena dana: Sri Sij 05, 2011 9:22 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
Trutek
Gost
PorukaUpisano: Sub Pro 08, 2007 9:42 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ok je, ali

ak je spaljen tenk onda mi se cini da nebi decali trebali biti tako "cisti"

i cini mi se ovo "lisce" malo preveliko za ovakav tenk.

mozda jos malo utiska na tenk da je "izgoren".

Al sto je najbitnije meni se svida.
Natrag na vrh
Eddie

Član od: 23 Velj 2007
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Sub Pro 08, 2007 9:48 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Listovi su ti preveliki, kad gledam tu dioramu tlo(lišče) mi izgleda previše savršeno i zeleno za "požar" tako da bih ti preporucio suho tamno lišče raskidano na manje dijelove. Još možeš stavit malo debljeg "drva" postavljenog na tlu. Jer zapaljena stabla se i uruše.Ovog ljeta je na Pagu gorila borova šuma, bio sam na lokaciji i sve je spaljeno do temelja, cijela stabla do korijena pa cak je i kamenje spaljeno do raspadanja tako da ti tlo na diorami ne može bit takvo zeleno.
Nadam se da sam pomogao, i pogledaj privatne poruke i odgovori. Very Happy

Eddie: poruka promijenjena dana: Sub Pro 08, 2007 10:05 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
R4Z0R
Gost
PorukaUpisano: Sub Pro 08, 2007 10:01 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

super je Very Happy

ako hoces realnije zapali lisce Very Happy
Natrag na vrh
Strina

Član od: 10 Pro 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sub Pro 08, 2007 10:12 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

I vrati kupolu u ležište jer teško da bi se da kupola ikamo pomakla i vidi ti se "prazna" unutrašnjost tenka
Natrag na vrh
st65uka

PorukaUpisano: Sub Pro 08, 2007 10:57 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

...

st65uka: poruka promijenjena dana: Sri Sij 05, 2011 9:22 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
Eddie

PorukaUpisano: Sub Pro 08, 2007 11:04 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Na tenku ne moraš ništa prepravljat osim kupole ubacit u ležište.
Tlo "potamni" i stavi malo izgorenog drva.

P.S. iz kojeg si kvarta u Splitu Very Happy
Natrag na vrh
st65uka

PorukaUpisano: Sub Pro 08, 2007 11:12 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

--

st65uka: poruka promijenjena dana: Ned Tra 13, 2014 10:08 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
st65uka

PorukaUpisano: Sub Pro 08, 2007 11:14 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

...

st65uka: poruka promijenjena dana: Sri Sij 05, 2011 9:23 pm; prepravljeno ukupno 2 puta
Natrag na vrh
Eddie

PorukaUpisano: Sub Pro 08, 2007 11:16 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

U privatne poruke sam te pitao i objasnio zašto ali ti ne citaš.
Vršnjaci smo i ja sam iz Splita. Jednostavno znatiželja, možda se cak i poznajemo, tko zna. Very Happy

Otišli smo u OT moderatori al eto.
Natrag na vrh
AleksandarMorozov

Član od: 03 Stu 2006
Mjesto: Petrova rupa
PorukaUpisano: Ned Pro 09, 2007 12:35 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Spaljen? Taj Tigar je spaljen? Sav je gorio? Iskreno, uopće se ne vidi da je ikada gorio.

Naime, čelik jaaaaako dobro provodi toplinu i strahovito se brzo zagrije na temperaturu plamena...a benzin gori poprilično vrelim plamenom. Posljedica zagrijavanja čelika na temperaturu benzinskog plamena je potpuno uništenje boje na površini (koja dijelom izgori ili oksidira, a dijelom jednostavno ispari) i ubrzana oksidacija površine metala. Ergo, uništena vozila koja su gorjela...ili potpuno izgorjela...su potpuno hrđava na svim površinama koje su bile jednake temperature kao vatra, a rubni dijelovi su tamniji od crne (čađ od izgorene boje) do prijelaza na boju koja je ostala netaknuta jer je na površini koja je bila hladnija.

Isto tako, cimerit je na vozilima koja su gorjela, a imala su ga, poprilično uništen (izgoren do kraja i/ili otpao s površine). Ne zaboravimo da je jedna od komponenti cimerita drvena strugotina...i ostalo zapaljive i gorljive tvari.

Otvori bi trebali biti svi do jednoga barem odškrinuti ako već ne i otvoreni jer možemo pretpostaviti da je posada imala vremena barem otvoriti otvor ako već ne i pobjeći van u tih nekoliko sekundi koliko treba da se tenk potpuno zapali i da se požar razvije. Ukoliko je došlo do pogibije na mjestu, tlak vrelih plinova iz unutrašnjosti zapaljenog tenka će ih sigurno barem odškrinuti. Dakle, trebala bi se vidjeti unutrašnjost. Spaljena, naravno.

I još nešto. Nosač PZ strojnice će ostati na mjestu i neće otpasti zbog vatre...a kundak strojnice će potpuno ili djelomično izgorjeti.

Dakle, ovaj Tigar nije nikada gorio. Više ostavlja dojam poprilično prljavog i zapuštenog vozila...ali izgorenog ni najmanje...sa ili bez blica.
Natrag na vrh
Hans von Konig
Gost
PorukaUpisano: Ned Pro 09, 2007 2:37 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Zimerit se nestavlja na gornji dio kupole.
Natrag na vrh
101Airborne

Član od: 18 Svi 2007
Mjesto: ZAGREB
PorukaUpisano: Ned Pro 09, 2007 2:46 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dosta puta sam razmišljao o ovakvom nečem,al jednostavno se ne bih mogao pomiriti s tim da to bude baš King Tiger(možeš kaj hoćeš al to nema šanse....) Pogotovo kad se sjetim kolko je zelembaća bio...
AleksMoz,moj je još uvijek čist. Wink
Nastojim nikad ne kritizirati da ne ubediram onoga koji radi,al fakat je šteta to kaj si napravio s tim....ahem.... "zimmeritom".....

You have enemies? GOOD. That means you actually stood up for something in your life.

101Airborne: poruka promijenjena dana: Ned Pro 09, 2007 2:51 am; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
AleksandarMorozov

Član od: 03 Stu 2006
Mjesto: Petrova rupa
PorukaUpisano: Ned Pro 09, 2007 2:47 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

To je pitanje ili zaključak? Wink

Može se nastavljati gdje bilo...ne izgleda kao da je gorio i to je to.
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Figure, diorame Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Naprijed
Stranica 1/4

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma