Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
Autor |
Poruka |
| Vedran
 | Član od: 05 Jul 2010 | Poruke: 1482 | Mjesto: Garica-Otok Krk |
|
Upisano: Uto Stu 26, 2019 4:36 pm Naslov poruke: F-14D AMK w. Nimitz Class Deck - 1/48 |
|
|
Radovi na ovome su započeli prije otprilike mjesec dana ali sam tek danas poslikao napredak. Najprije sam zpočeo s radovima na decku, pošto je stigao prije same makete i trenutno radim samo na njemu dok ga ne završim. F-14 još nisam započeo zbog same veličine podloge koja zauzima dobar dio radnog stola ali i zato da ne mješam i prekidam radove.
Skunk models deck je OK početak za napraviti dio palube s JBD-om i katapultom ali je u isto vrije i katastrofa.
Nisu se baš potrudili oko točnosti pa su tako potpuno fulali kut pod kojim se JBD otvara za 15°, znam da ne zvuči puno ali izgleda jako loše. Osim toga tu su dijelovi mehanizma koji ga podižu koji izgledaju mršavo i jednostavno kao da je riječ o igrački. Najviše posla je bilo oko krpanja ejection markova po panelima i prerađivanju mehanizma koji ih podiže.
Uglavnom, sve bijelo na sljedećim slikama je moj stiren pa se točno vidi što je sve rađeno, JBD ima 79 dijelova od Skunkmodelsa i 342 raznih mojih komadića stirena...
Evo što sam sve nabavio i koristiti ću za ovaj projekt:
-F-14D Super Tomcat - AMK
-USN Nimitz Deck - Skunkmodels
-F-14B/D Tomcat Weighted wheels - Wheelliant
-F-14D Engines steel - Eduard za Tamiyu
-F-14D Ejection seats - Quickboost
-F-14 Alpha & AOA Probe - Master Model
-F-14D figure pilota - Tamiya - Hvala kolegi Skukanu
-Uncovering the F-14 A/B/D - Daco
 |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| dalibor
| Član od: 22 Stu 2010 | Poruke: 621 | |
|
Upisano: Uto Stu 26, 2019 6:17 pm Naslov poruke: |
|
|
LUDO |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| mskukan
 | Član od: 08 Svi 2007 | Poruke: 1676 | |
|
Upisano: Uto Stu 26, 2019 10:00 pm Naslov poruke: |
|
|
Super projekt! ovo će biti impresivno
možda jedino šteta što se za ovakav projekt nisi odlučio za pe tie downove, infini models radi dobre setove _________________ Skuki
Teška vremena prijatelju moj, đavo ih odnio |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Vedran
|
Upisano: Uto Stu 26, 2019 10:52 pm Naslov poruke: |
|
|
mskukan Napisao/la: | Super projekt! ovo će biti impresivno
možda jedino šteta što se za ovakav projekt nisi odlučio za pe tie downove, infini models radi dobre setove |
Nisam išao na PE dijelove jer imam imam i s ovakvom podlogom previse posla, a tih tie downa ima dosta.
Ovi odliveni ne izgledaju tako lose, neki bolje neki malo losije, i zaobljeni su na vrhu dok PE ima uvijek onaj plosnati izgled |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | Član od: 09 Velj 2012 | Poruke: 4193 | |
|
Upisano: Sri Stu 27, 2019 3:30 pm Naslov poruke: |
|
|
Vedran Napisao/la: | mskukan Napisao/la: | Super projekt! ovo će biti impresivno
možda jedino šteta što se za ovakav projekt nisi odlučio za pe tie downove, infini models radi dobre setove |
Nisam išao na PE dijelove jer imam imam i s ovakvom podlogom previse posla, a tih tie downa ima dosta.
Ovi odliveni ne izgledaju tako lose, neki bolje neki malo losije, i zaobljeni su na vrhu dok PE ima uvijek onaj plosnati izgled |
ok su tie downovi, 3D, pogotovo u tom mjerilu - krakovi zvijezde imaju visinu u stvarnosti, a PE nemaju jer su plosnati...na 72 to more proc, na 48 se bas vidi...tak da...podrzavam ovo _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| ozrensmb
 | Član od: 05 Sij 2017 | Poruke: 41 | Mjesto: Samobor |
|
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Grega X
 | Član od: 09 Stu 2005 | Poruke: 1036 | |
|
|
Natrag na vrh |
|
 |
| mariok
 | Član od: 17 Lis 2007 | Poruke: 3242 | Mjesto: Slavonski Brod |
|
Upisano: Čet Stu 28, 2019 3:08 pm Naslov poruke: |
|
|
Još jedan projekt epskih razmjera! Bravo!! |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Vedran
|
Upisano: Pet Stu 29, 2019 9:03 pm Naslov poruke: |
|
|
Ništa strasno, sve se da rijesiti.
Grega X Napisao/la: | Odlično za sada. Jer češ stavljati gore koje figure? |
Staviti cu 3 komada, jedan iza desnog krila u klečećem položaju, jedan u šahti u sjedećem polozaju i jedan koji trči dalje od prednjeg dijela aviona na sigurno. To je jedna od realnih i mogućih situacija prije lansiranja pa necu dodavati ništa više, pošto se ljudi ne zadržavaju u blizini. |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Vedran
|
Upisano: Ned Pro 08, 2019 10:19 pm Naslov poruke: |
|
|
Neke slike onoga što se napravilo od prošlog puta. Nakon što je složena, s donje strane podloge sam dodavao aluminijske profile kako bi izravnao 3 ulegnuća i izbočenje. Podlogu sam premazao miksom Revell antracita i finog, nekoliko puta prosijanog pjeska, kako bi dobio grublju površinu. Nakon što se osušilo sve sam pobrusio da ublažim. PE dio katapulta je u kromu koji će mi služiti za daljnje korake. Na slikama na kraju skoro ništa nije gotovo (osim kromirane hidraulike) te ima još dosta farbanja i prljanja oko svega.
 |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | Član od: 13 Pro 2006 | Poruke: 5499 | Mjesto: Split |
|
|
Natrag na vrh |
|
 |
| dalibor
| Član od: 22 Stu 2010 | Poruke: 621 | |
|
Upisano: Pon Pro 09, 2019 10:39 pm Naslov poruke: |
|
|
uživancija gledati to... |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Vedran
|
Upisano: Pon Pro 16, 2019 12:15 pm Naslov poruke: |
|
|
Završio sam bojanje i weathering na dobrom broju dijelova pa evo slika. Išao sam na dosta prljavu i hrđavu verziju JBD-a, koji su varirali od čistih na novim ili obnovljenim brodovim pa do potpuno prekrivenih prljavštinom.
 |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | Član od: 13 Pro 2006 | Poruke: 5499 | Mjesto: Split |
|
|
Natrag na vrh |
|
 |
| mskukan
 | Član od: 08 Svi 2007 | Poruke: 1676 | |
|
Upisano: Pon Pro 16, 2019 3:40 pm Naslov poruke: |
|
|
fantastično!
ove metalne štange, od čega su? _________________ Skuki
Teška vremena prijatelju moj, đavo ih odnio |
|
Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|