Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
Autor |
Poruka |
| Vedran
| Član od: 05 Jul 2010 | Poruke: 1486 | Mjesto: Garica-Otok Krk |
|
Upisano: Sri Lis 02, 2019 10:54 am Naslov poruke: Skunk Models - USN Nimitz Deck 1/48 |
|
|
Relativno poznat proizvod Skunk Modelsa, kupljen preko ebaya za 360kn i prošao bez carine.
U recenzijama na internetu su slike relativno loše pa sam malo i ja poslikao u nadi da se vidi koji detalj više.
Sve u svemu, sadržaj kutije je dobra baza za pocetak diorame, dijelovi nisu savršenstvo ali uz nešto dotjerivanja i prilagodbi može ispasti OK.
U svim recenzijama i na samoj kutiji spominju se 4 figure, medutim ja sam uz te 4 dobio i dodatnih 5 što mi je bilo lijepo iznenadenje, ocito je rijec o novijem reizdanju makete.
Spruovi sa Jet blast deflectorom - ovdje imam nekoliko zamjerki - sami paneli jet blast deflectora su malo pretanki, na slikama originala djeluju deblje i jače.
Stražnja strana (unutarnja, donja) ima sve detalje na mjestu no djeluje, a i je - preplitka, a tu su još i ejection tragovi na rebrima.
Također dijelovi hidraulike koji dižu panele su preuski.
Usprkos svemu tome mislim da cu svejedno iskoristiti dijelove kakvi jesu jer je jedini način da ih se popravi sve napraviti u samogradnji, a da sam to htio napravio bi cijelu bazu tako...
Figure - ništa ekstra, ok baza za početak ali će trebati uložiti nešto truda u njih da liče na nešto - čišćenje dijelova, nadogradnja kaciga i još pokoji detalj:
Dijelovi decka :
Donji dio deflectora - jedina zamjerka su malo predebeli rubovi ovih velikih rupa hidraulike, ali to se da lako stanjiti s donje strane.
Otvori u decku su bez detalja:
Površina decka je hrapava, ali je to prefino i jednolično, tako da ću hrapavu površinu raditi nekako drugačije:
Najveća zamjerka na površinu decka su dva manja segmenta na kojima su "tie down" zvjezdice napravljene ispupčene, neznam zašto i kako je kalup ispao tako, a ne kao na donjoj polovici slike:
Photo etch i decali:
Upute, figure se ne spominju nigdje:
I na kraju jedna slika poslaganih dijelova. Na slici izgleda kao da ne pašu ali fit zapravo uopće nije loš uzevši u obzir veličinu segmenata. Deck ispadne ravan ako se sve slaže naopako, s površinom prema dolje.
|
|
Natrag na vrh |
|
|
| vrsa
| Član od: 21 Lis 2005 | Poruke: 2226 | Mjesto: all over the place |
|
Upisano: Čet Lis 03, 2019 3:55 am Naslov poruke: |
|
|
Bravo, dobra i korisna recenzija Vedrane.
Nisam ni znao da ovo postoji. Promaklo mi je.
Ovi Tie downovi bi se dali zamijeniti, ali ostalo izgleda ok. _________________ Tko vrijedi taj maketari.
Tko maketari taj vrijedi.
Tko ne vrijedi taj ne maketari.
MAK REOPLAN - Split |
|
Natrag na vrh |
|
|
| Vedran
| Član od: 05 Jul 2010 | Poruke: 1486 | Mjesto: Garica-Otok Krk |
|
Upisano: Čet Lis 03, 2019 7:48 pm Naslov poruke: |
|
|
vrsa Napisao/la: | Bravo, dobra i korisna recenzija Vedrane.
Ovi Tie downovi bi se dali zamijeniti, ali ostalo izgleda ok. |
Da, moze ih se i zamjeniti s nekim PE setom - postoji ih dosta.
Ja ipak mislim ostaviti ove koji jesu, a za ove izbočene pošto ih nema puno ipak imam neke druge planove kako ih dovesti u red. Puno je to posla i para da do kraja idem sređivati svaki detalj koji mi se ne sviđa 100%. |
|
Natrag na vrh |
|
|
| vrsa
| Član od: 21 Lis 2005 | Poruke: 2226 | Mjesto: all over the place |
|
Upisano: Pet Lis 04, 2019 12:48 pm Naslov poruke: |
|
|
Vedran Napisao/la: | vrsa Napisao/la: | Bravo, dobra i korisna recenzija Vedrane.
Ovi Tie downovi bi se dali zamijeniti, ali ostalo izgleda ok. |
Da, moze ih se i zamjeniti s nekim PE setom - postoji ih dosta.
Ja ipak mislim ostaviti ove koji jesu, a za ove izbočene pošto ih nema puno ipak imam neke druge planove kako ih dovesti u red. Puno je to posla i para da do kraja idem sređivati svaki detalj koji mi se ne sviđa 100%. |
Pa tie downove bi se dalo relativno lako skinut. Jeno svrdlo malo zaoblit na vrhu da mu je zaobljenje približno kao i u rupi i onda je to lako a ovi PE dijelovi onda lako stanu ako je dobro pripremljeno.
Sve naravno po izoru kako tko ima vremena i novaca. Kod mene je vrijeme problem, veliki. _________________ Tko vrijedi taj maketari.
Tko maketari taj vrijedi.
Tko ne vrijedi taj ne maketari.
MAK REOPLAN - Split |
|
Natrag na vrh |
|
|
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|