Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| viper
 | | Član od: 07 Pro 2005 | | Poruke: 1665 | | Mjesto: Sarajevo |
|
Upisano: Ned Sij 08, 2017 11:16 am Naslov poruke: F-14A Tamiya 1/48 vf-84 , vf-74 i F-14D vf-11 |
|
|
Nedavno sam završio hasegavinog tomcata, pa ću staviti i par slikica hasegawinih dijelova radi poređenja.
http://www.maketarstvo.net/forum/viewtopic.php?t=30122
Tamiyn Tomcat je dobar , neću reći odličan jer sam ipak očekivao malo bolje. Kućište točkova je bez ožičenja , pa ću staviti airesov za hobby bossovog tomcata, jer su stajni trapovi sličniji, hasegawin je malo drugačiji.
Cockpit nije na nivou hasegawe , ali ću ostaviti zatvoren cocpit , tako da može proći uz dodatak edeardovog PE seta za hasegawinu maketu (koji je i nepaše baš najbolje).
Potrebno je uraditi neke modifikacije da bi airesov wheel bay moga se uklopiti.
Malo poređenja cockpita hasegaewa lijevo , tamiya desno. Meni su hasegavini detalji malo oštriji .
Ekran sa desne strane u zadnjem dijelu cockpita sam uzeo hasegawin koji je bolji od tamiynog.
Ofarbani vertikalci , moglo je i bolje , ali kada se nanese mat lak mislim da će biti OK.

viper: poruka promijenjena dana: Sub Ožu 02, 2019 11:40 pm; prepravljeno ukupno 2 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Davor
 | | Član od: 09 Lis 2011 | | Poruke: 2563 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Sij 08, 2017 3:01 pm Naslov poruke: |
|
|
....nisam impresioniran ovim Tamiyinim proizvodom.....za tu cijenu to nije neki izbor.....meni se čini da je i HB-osova maketa bolja u detaljima....  _________________ UPUTSTVA OBIČNO ČITAMO TEK KAD SMO U... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| ozrensmb
 | | Član od: 05 Sij 2017 | | Poruke: 41 | | Mjesto: Samobor |
|
Upisano: Ned Sij 08, 2017 4:56 pm Naslov poruke: |
|
|
| Davor Napisao/la: | ....nisam impresioniran ovim Tamiyinim proizvodom.....za tu cijenu to nije neki izbor.....meni se čini da je i HB-osova maketa bolja u detaljima....  |
+1 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| viper
|
Upisano: Ned Sij 08, 2017 5:33 pm Naslov poruke: |
|
|
Nisam ni ja previše oduševljen, a skup je gotovo kao i njihove 32-ke
Ñjihov corsair je najbolja maketa koju sam pravio., gotovo savršena.
Nadam se da će AMK uraditi puno bolji posao. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mskukan
 | | Član od: 08 Svi 2007 | | Poruke: 1680 | |
|
Upisano: Ned Sij 08, 2017 6:58 pm Naslov poruke: |
|
|
meni je maketa odlična, imao i slagao hasegawu, to neću uopće stavljati u istu rečenicu
i uživanje je za slagati. evo složen, čeka farbanje
cijena je okviru prosječnih cijena takvih 48-ica koje danas izlaze, pa ne stoji argument "za tu cijenu sam očekivao više"
kosta samo koji dolar vise od HB, a ipak mislim da je bolji izbor
onaj tko ima HB vjerojatno nece kupovati tamiyu, ali mislim da onaj tko se odlucio sada uzeti F-14, tesko da ce uzeti sada HB za gotovo iste novce (jedino mozda zbog verzije) _________________ Skuki
Teška vremena prijatelju moj, đavo ih odnio |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Davor
 | | Član od: 09 Lis 2011 | | Poruke: 2563 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Sij 08, 2017 11:35 pm Naslov poruke: |
|
|
....Skuki...razlika u cijeni je nekih 30 dolara.....ja sam HB platio 59 dolara sa poštarinom....mislim da će puno bolja maketa biti od AMK barem po slikama najave a cijena će biti tu negdje.... _________________ UPUTSTVA OBIČNO ČITAMO TEK KAD SMO U... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mskukan
|
Upisano: Ned Sij 08, 2017 11:55 pm Naslov poruke: |
|
|
| Davor Napisao/la: | | ....Skuki...razlika u cijeni je nekih 30 dolara.....ja sam HB platio 59 dolara sa poštarinom....mislim da će puno bolja maketa biti od AMK barem po slikama najave a cijena će biti tu negdje.... |
bumo vidjeli, ja naravno navijam da i bude bolji jer planiram i AMK uzeti
i da, razlika nije 30 dolara, kada se gleda redovna cijena
jedno je redovna cijena, a jedno je razlika koja moze nastati jer si negdje dobro prosao ili naisao na dobar deal
na luckyiju koji mi je neka referentna točka tamiya f-14 košta 69 usd, a hb 59 usd
ali kad se doda poštarina onda je HB 107 usd (!) a tamiya 89 usd. ne znam zast je tak skuplja postarina, valjda je hb veća kutija _________________ Skuki
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mskukan
|
Upisano: Pon Sij 09, 2017 12:05 am Naslov poruke: |
|
|
viper, vidim da si rezao onaj dio što se stavi na krila, zašto? _________________ Skuki
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| markica
 | | Član od: 18 Lis 2005 | | Poruke: 319 | | Mjesto: Vaterland |
|
Upisano: Pon Sij 09, 2017 12:08 am Naslov poruke: |
|
|
Bolje je uzeti Eduard verziju HB makete za istu lovu. Ima ih na netu jer je na eduard shopu sold out _________________ Murphy says: the light at the end of the tunnel is always the headlight of an incoming train! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| viper
|
Upisano: Pon Sij 09, 2017 12:21 am Naslov poruke: |
|
|
| mskukan Napisao/la: | | viper, vidim da si rezao onaj dio što se stavi na krila, zašto? |
Morao sam, jer se nebi mogla uvući krila od airesovog WB. Možda sam mogao i manje sijeći, ali nesmeta. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mskukan
|
Upisano: Pon Sij 09, 2017 8:55 am Naslov poruke: |
|
|
| markica Napisao/la: | | Bolje je uzeti Eduard verziju HB makete za istu lovu. Ima ih na netu jer je na eduard shopu sold out |
sam se ti tiješi...
znam te da sliniš, slatki kiselo grožđe bi rekli u psihologiji
Viper, ok kužim _________________ Skuki
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| markica
 | | Član od: 18 Lis 2005 | | Poruke: 319 | | Mjesto: Vaterland |
|
Upisano: Pon Sij 09, 2017 10:16 am Naslov poruke: |
|
|
| mskukan Napisao/la: | | markica Napisao/la: | | Bolje je uzeti Eduard verziju HB makete za istu lovu. Ima ih na netu jer je na eduard shopu sold out |
sam se ti tiješi...
znam te da sliniš, slatki kiselo grožđe bi rekli u psihologiji |
N ne to se kaže sladak limun a ne slatko kiselo grožđe
Ne brini rasprodao sam sve HB/Eduard Tomcate kao i Hasegawu. Sad čekam AMK.... _________________ Murphy says: the light at the end of the tunnel is always the headlight of an incoming train! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mskukan
|
Upisano: Pon Sij 09, 2017 11:03 am Naslov poruke: |
|
|
| markica Napisao/la: | | mskukan Napisao/la: | | markica Napisao/la: | | Bolje je uzeti Eduard verziju HB makete za istu lovu. Ima ih na netu jer je na eduard shopu sold out |
sam se ti tiješi...
znam te da sliniš, slatki kiselo grožđe bi rekli u psihologiji |
N ne to se kaže sladak limun a ne slatko kiselo grožđe
Ne brini rasprodao sam sve HB/Eduard Tomcate kao i Hasegawu. Sad čekam AMK.... |
tamiya ti je kiselo grožđe  _________________ Skuki
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| viper
|
Upisano: Sub Ožu 04, 2017 12:12 am Naslov poruke: |
|
|
Prvo sam bio ofarbao krila s donje strane samo bijelom bez prešedinga, izgledalo mi je monotono, pa sam skinuo boju i uradio ovaj prešeding.

viper: poruka promijenjena dana: Čet Ožu 16, 2017 11:21 am; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| viper
|
Upisano: Sri Ožu 15, 2017 10:48 pm Naslov poruke: |
|
|
Preporuka svima koji namjeravaju praviti ovu tamiynu maketu nemojete koristiti tamiyne decale iz kutije jer su predebeli.Vjerovatno najdeblji koje su napravili u zadnjih 10-15 godina.
Stavio sam decale u vrelu vodu i obilato koristio Gunze Mr Softner , ali decali se nisu nimalo omekšali , tek kada sam koristio 80% sirćetnu kiselinu (eksencija, koja je veoma opasna ako dospije na kožu) legli su solidno.
Inače sirćetan kiselina može decale oštetiti istoo kao nitro razređivač. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|