Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Shadowotaku
| | Član od: 13 Pro 2015 | | Poruke: 83 | |
|
Upisano: Sri Stu 02, 2016 8:25 pm Naslov poruke: Hachette Bismarck 1:200 |
|
|
Pozdrav
Danas sam u Rijeci u Tisku naletio na prvo izdanje od Hachette Bismarcka u mjerilu 1:200. Pa javljam za druge ljude koji su zainteresirani. Radi se o drvenoj maketi koja izlaziti u brojevima (ukupno oko 120 brojeva). Cijena prvog broja je 9,90kn ( nekim čudom nije 9,99 ), drugi broj će biti 29,90kn a sve nadalje 42,90 kn.
Link
http://www.buildthebismarck.co.uk/ |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Sri Stu 02, 2016 9:11 pm Naslov poruke: |
|
|
Čekaj, znači 120 brojeva. Ako pretpostavimo da se radi o mjesečniku, to znači da bi za skupljanje svih dijelova i konačno završavanje makete trebalo 10 godina i sve bi na kraju koštalo oko 5200 kuna.  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shadowotaku
| | Član od: 13 Pro 2015 | | Poruke: 83 | |
|
Upisano: Čet Stu 03, 2016 3:02 am Naslov poruke: |
|
|
izlazi 2 puta mjesečno. I da skupo je kada sve zbrojiš ali izdvojiti 100 kn mjesečno se nečini toliko puno  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Čet Stu 03, 2016 3:28 am Naslov poruke: |
|
|
| Shadowotaku Napisao/la: | izlazi 2 puta mjesečno. I da skupo je kada sve zbrojiš ali izdvojiti 100 kn mjesečno se nečini toliko puno  |
Mda, ali i za dva puta mjesečno treba pet godina a to je puno vremena u kojem štošta može i vjerojatno hoće poći krivim putem, jer mi još nismo bogznakako stabilno tržište za bilo što, a kamoli za takve stvari. Proizvođač sigurno garantira izlazak svih brojeva ali što garantira Tisak!? Što ako negdje oko 60-og ili 80-og broja (nakon 2-3 godine, a vjerojatno i puno ranije) teta na kiosku Tiska jednostavno kaže: "Žao mi je, ne dobivamo više to, nije bilo interesa!?" I što onda!?
Potrošio si 2-3 tisuće kuna i dobio što!?
Poznam neke ljude koji su započeli sličnu avanturu sa De Agostinijem ali nitko od njih nije došao do kraja, vrlo brzo su počeli problemi sa redovitim dolaskom časopisa na kioscima.
Ne vidim nekog velikog smisla u tome kad već postoji odličan Revellov ili sasvim pristojan Tamiya Bismarck 1:350 koji bi sa svim dodacima koji postoje koštali puno manje novaca. Pa neka onda izrada i traje 5 godina, barem znam da su mi svi potrebni dijelovi na okupu.  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PergerCRO
 | | Član od: 13 Sij 2015 | | Poruke: 672 | | Mjesto: Zagreb |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dmarkesic
| | Član od: 19 Svi 2012 | | Poruke: 13 | |
|
Upisano: Pet Tra 19, 2019 6:53 am Naslov poruke: |
|
|
Jel neko konačno doznao koliko brojeva ima Bismarl ? lp _________________ TIGAR |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|