Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
Autor |
Poruka |
| to-mek
 | Član od: 21 Ožu 2008 | Poruke: 642 | Mjesto: Krušljevo Selo, Oroslavje |
|
Upisano: Pet Sij 18, 2019 12:24 am Naslov poruke: Ferrari 312T5 1/43 Tameo |
|
|
Evo moje prve makete u 1/43 mjerilu. Pred ljeto je izgledalo da nema još puno posla, ali se to otegnulo jer sam u međuvremenu diplomirao. Ono što me iznenadilo da ne treba ništa manje vremena nego za maketu u 1/24 mjerilu, a uz to dolaze i mnogi drugi problemi. Neki dijelovi su jako sitni pa se svaka strana mora bojati pojedinačno jer se dio nema za što uhvatiti. Također su problem i male površine koje se lijepe pa je sve skupa dosta krhko. Uz to su i spojleri u Alcladu, a s tim treba posebno paziti tako da sam promijenio redoslijed slaganja iz sastavnice. Sve u svemu zadovoljan sam rezultatom, ima nekih problema s poravnanjem zadnjig kotača i spojlera, kad se mjeri nije puno, ali je u ovom mjerilu vidljivo. Također bih pohvalio Tameo koji mi je jako brzo poslao zamjenske dijelove koje sam uništio s lemilicom . Jedino ne znam da li za gume fale decali ili ih niti nema.
Napravio sam osnovno ožićenje motora, ali se baš i ne vidi.
Od ove godine imam i novi maketarski prostor. Jedan stol samo za sastavljanje, a drugi samo za bojanje uz dodatak ventilacije za odsis. Uz to imam i klimu pa ću nadam se produljiti sezonu.
 |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Vedran
 | Član od: 05 Jul 2010 | Poruke: 1384 | Mjesto: Garica-Otok Krk |
|
Upisano: Pet Sij 18, 2019 4:10 pm Naslov poruke: |
|
|
Odličan rad, mogu misliti kakvi su problemi u tom mjerilu...
Također velike pohvale i za novi radni prostor. |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
 | Član od: 16 Ožu 2006 | Poruke: 5042 | |
|
Upisano: Pet Sij 18, 2019 6:31 pm Naslov poruke: |
|
|
Minijaturica
Mislis jos nesto napraviti u 1/43 ili je ovo bio jednokratni izlet?
Jer mislim da bi trebao biti zadovoljan
Dobar efekt ima alclad, cak i kad su ovako male povrsine _________________
 |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | Član od: 13 Pro 2006 | Poruke: 4911 | Mjesto: Split |
|
|
Natrag na vrh |
|
 |
| to-mek
 | Član od: 21 Ožu 2008 | Poruke: 642 | Mjesto: Krušljevo Selo, Oroslavje |
|
Upisano: Pet Sij 18, 2019 7:58 pm Naslov poruke: |
|
|
Low Napisao/la: | Minijaturica
Mislis jos nesto napraviti u 1/43 ili je ovo bio jednokratni izlet?
Jer mislim da bi trebao biti zadovoljan
Dobar efekt ima alclad, cak i kad su ovako male povrsine |
Vjerojatno ću složiti još koju formulu bez motora od Tamea. Inače od nedavno i MFH proizvodi krasne makete u ovom mjerilu samo što koštaju skoro ko i velike. S Alcladom nisam nikad imao problema na malim i oblim dijelovima. Problemi bi se javljali kod većih ravnih površina, a mislim da je to do one Alcladove uljane crne baze. S tom bojom imam problema jer mi ne ispada sjajna kolko bi trebala, a ako ju probam polirati onda se lako skine jer je mekana. Po drugim forumima vidim da ljudi s vatom poliraju alclad krom ili polirani aluminij, normalno ih lakiraju i maskiraju, a meni se alclad skine s dijelova ako ih krivo pogledam . |
|
Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|