Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Barak 1/48 Kinetic

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovno maketarstvo
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
P-51

Član od: 24 Ožu 2006
Mjesto: Drniš/Šibenik
PorukaUpisano: Sub Sij 12, 2019 7:39 pm    Naslov poruke: Barak 1/48 Kinetic Citiraj ovaj komentar

Nakon ove epizode koju pratimo po medijima ostade mi ganjc novo 1/48 Kinetic jednosjed pakiranje Baraka a volja me prošla Rolling Eyes

Moje pitanje znalcima je da li Barak vizualno odgovara ijednoj verziji F-16 US
ili je Barak po nečemu zbilja vizualno jedinstven (kakva antenica, presjek, oblik i sl.) pa da ga stavim u Oglase???

Hvala na svakoj informaciji.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site AIM
robertino1985

Član od: 05 Velj 2018
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Sub Sij 12, 2019 7:55 pm    Naslov poruke: Re: Barak 1/48 Kinetic Citiraj ovaj komentar

osnovna razlika je u tome što barak ima grbu, američki f16 nema grbu
ostalo je više malo isto
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
P-51

PorukaUpisano: Sub Sij 12, 2019 9:24 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Oprosti, ne bi tio bit bezobrazan, pričamo o jednosjedu? Za dvosjed mi je jasno, jednosjed me buni. Hvala ti svakako.
Natrag na vrh
0viking0
Moderator
Član od: 17 Lis 2005
Mjesto: Zagreb - Croatia
PorukaUpisano: Sub Sij 12, 2019 9:37 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dvosjed nije Barak. Dvosjed je Brakeet... Za sve idiote po televiziji i za sve kojima je razlika "grba". To su dva totalno drugačija aviona. Barak je jedno, Brakeet je drugo.

Što se američke varijante tiče... Prvo pazi - američki postoje sa dva različita motora i dvije vrste usisa. Zatim Barak ima elektroniku na nosu ispred kokpita u nekakvim kutijama, noviji ameri imaju "bird slicere" ispred canopya, stariji nemaju ništa. Izraelci imaju produženi rep na mjestu padobrana (mislim da je i tu elektronika umjesto padobrana). Također, imaju veće antene bočno na uvodnicima zraka gdje su navigaciona svjetla. Ovisno o varijanti, moguće da ima i još razlika. Baraka iz kutije ne možeš napraviti američkog osim ako ima dodatnih dijelova koji se inače ne bi koristili, a to ne znam.

Preporučam proučiti:
http://www.f-16.net/f-16_versions.html

Vidiš i sam da F-16C već u osnovi ima dosta varijanti - i bez Izraelaca.

Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
Miros

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Osijek/Tenja
PorukaUpisano: Sub Sij 12, 2019 10:05 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

A osim toga koliko znam kineticova maketa je block 40, a taj opet ima svojih posebnosti i razlikuje se i od block-a 30, a i od američkih F-16 istog block-a.
Ne znam koliko treba po maketi raditi da se preradi, ali kinetic je štancao 90% zajedničkih dijelova kao i u f-16, a razlika su bile samo pojedinih nekoliko spruova koje su umetali ovisno o tome koji je block.
Moglo bi se uz možda neki resinski set, ali mislim da ti se to ne bi ni isplatilo u konačnici, možda bolje prodaj tu maketu, a nabavi si f-16 koji bi htio raditi.
robertino1985

Član od: 05 Velj 2018
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Sub Sij 12, 2019 11:24 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

P-51 Napisao/la:
....

Pošto je 0viking0 odgovorio detaljno nema potrebe da ja ponovo pišem

Barak je jednosjed. Novinari pričaju gluposti, za sve koji se ne razumiju njima je lakše objasniti jedno ime Barak

robertino1985: poruka promijenjena dana: Ned Sij 13, 2019 10:41 am; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
0viking0
Moderator
PorukaUpisano: Ned Sij 13, 2019 1:43 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Kako Kinetic malo šteka u točnosti, posebice oko nosa, nabavi Tamiyu.
Natrag na vrh
P-51

PorukaUpisano: Ned Sij 13, 2019 7:14 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala ekipa.
Natrag na vrh
Nick

Član od: 26 Stu 2006
Mjesto: VŽ
PorukaUpisano: Ned Sij 13, 2019 9:45 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

U IAF-u službeno nema Brakeet. Svi C i D modeli su Barak.
0viking0
Moderator
PorukaUpisano: Ned Sij 13, 2019 11:16 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nick Napisao/la:
U IAF-u službeno nema Brakeet. Svi C i D modeli su Barak.

Svuda ćeš naći da piše drugačije, pa je otvoreno za diskusiju. Ono što stoji je da je Barak određena razina opreme/modernizacije koja je primjenjena na oba. No ostaje činjenica da su to dva aviona sa različitim mogućnostima i da razlika u odnosu na klasični F-16C nije "grba i dva sjedala". Izraelski F-16D nije klasični avion za preobuku na model. Na stražnjem sjedalu sjedi i ekipa koja je obučavana kao WSO još na Phantomima i koji nemaju ambiciju postati dogfajteri Smile

Kako god... ja sam aludirao na one likove i epsku prezentaciju Živog zida.
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovno maketarstvo Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma