Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
Autor |
Poruka |
| P-51
 | Član od: 24 Ožu 2006 | Poruke: 3446 | Mjesto: Drniš/Šibenik |
|
Upisano: Sub Sij 12, 2019 7:39 pm Naslov poruke: Barak 1/48 Kinetic |
|
|
Nakon ove epizode koju pratimo po medijima ostade mi ganjc novo 1/48 Kinetic jednosjed pakiranje Baraka a volja me prošla
Moje pitanje znalcima je da li Barak vizualno odgovara ijednoj verziji F-16 US
ili je Barak po nečemu zbilja vizualno jedinstven (kakva antenica, presjek, oblik i sl.) pa da ga stavim u Oglase???
Hvala na svakoj informaciji. |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| robertino1985
| Član od: 05 Velj 2018 | Poruke: 104 | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Sub Sij 12, 2019 7:55 pm Naslov poruke: Re: Barak 1/48 Kinetic |
|
|
osnovna razlika je u tome što barak ima grbu, američki f16 nema grbu
ostalo je više malo isto |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| P-51
|
Upisano: Sub Sij 12, 2019 9:24 pm Naslov poruke: |
|
|
Oprosti, ne bi tio bit bezobrazan, pričamo o jednosjedu? Za dvosjed mi je jasno, jednosjed me buni. Hvala ti svakako. |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
 | Član od: 17 Lis 2005 | Poruke: 2971 | Mjesto: Zagreb - Croatia |
|
Upisano: Sub Sij 12, 2019 9:37 pm Naslov poruke: |
|
|
Dvosjed nije Barak. Dvosjed je Brakeet... Za sve idiote po televiziji i za sve kojima je razlika "grba". To su dva totalno drugačija aviona. Barak je jedno, Brakeet je drugo.
Što se američke varijante tiče... Prvo pazi - američki postoje sa dva različita motora i dvije vrste usisa. Zatim Barak ima elektroniku na nosu ispred kokpita u nekakvim kutijama, noviji ameri imaju "bird slicere" ispred canopya, stariji nemaju ništa. Izraelci imaju produženi rep na mjestu padobrana (mislim da je i tu elektronika umjesto padobrana). Također, imaju veće antene bočno na uvodnicima zraka gdje su navigaciona svjetla. Ovisno o varijanti, moguće da ima i još razlika. Baraka iz kutije ne možeš napraviti američkog osim ako ima dodatnih dijelova koji se inače ne bi koristili, a to ne znam.
Preporučam proučiti:
http://www.f-16.net/f-16_versions.html
Vidiš i sam da F-16C već u osnovi ima dosta varijanti - i bez Izraelaca.
 |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Miros
 | Član od: 16 Lis 2005 | Poruke: 1019 | Mjesto: Osijek/Tenja |
|
Upisano: Sub Sij 12, 2019 10:05 pm Naslov poruke: |
|
|
A osim toga koliko znam kineticova maketa je block 40, a taj opet ima svojih posebnosti i razlikuje se i od block-a 30, a i od američkih F-16 istog block-a.
Ne znam koliko treba po maketi raditi da se preradi, ali kinetic je štancao 90% zajedničkih dijelova kao i u f-16, a razlika su bile samo pojedinih nekoliko spruova koje su umetali ovisno o tome koji je block.
Moglo bi se uz možda neki resinski set, ali mislim da ti se to ne bi ni isplatilo u konačnici, možda bolje prodaj tu maketu, a nabavi si f-16 koji bi htio raditi. _________________ Miroslav |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| robertino1985
| Član od: 05 Velj 2018 | Poruke: 104 | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Sub Sij 12, 2019 11:24 pm Naslov poruke: |
|
|
Pošto je 0viking0 odgovorio detaljno nema potrebe da ja ponovo pišem
Barak je jednosjed. Novinari pričaju gluposti, za sve koji se ne razumiju njima je lakše objasniti jedno ime Barak
robertino1985: poruka promijenjena dana: Ned Sij 13, 2019 10:41 am; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
|
Upisano: Ned Sij 13, 2019 1:43 am Naslov poruke: |
|
|
Kako Kinetic malo šteka u točnosti, posebice oko nosa, nabavi Tamiyu. |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| P-51
|
Upisano: Ned Sij 13, 2019 7:14 am Naslov poruke: |
|
|
Hvala ekipa. |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Nick
 | Član od: 26 Stu 2006 | Poruke: 940 | Mjesto: VŽ |
|
Upisano: Ned Sij 13, 2019 9:45 pm Naslov poruke: |
|
|
U IAF-u službeno nema Brakeet. Svi C i D modeli su Barak. _________________ www.HRCappuccino.org |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
|
Upisano: Ned Sij 13, 2019 11:16 pm Naslov poruke: |
|
|
Nick Napisao/la: | U IAF-u službeno nema Brakeet. Svi C i D modeli su Barak. |
Svuda ćeš naći da piše drugačije, pa je otvoreno za diskusiju. Ono što stoji je da je Barak određena razina opreme/modernizacije koja je primjenjena na oba. No ostaje činjenica da su to dva aviona sa različitim mogućnostima i da razlika u odnosu na klasični F-16C nije "grba i dva sjedala". Izraelski F-16D nije klasični avion za preobuku na model. Na stražnjem sjedalu sjedi i ekipa koja je obučavana kao WSO još na Phantomima i koji nemaju ambiciju postati dogfajteri
Kako god... ja sam aludirao na one likove i epsku prezentaciju Živog zida. |
|
Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|