Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
Autor |
Poruka |
| Vedran
| Član od: 05 Jul 2010 | Poruke: 1486 | Mjesto: Garica-Otok Krk |
|
Upisano: Sub Pro 08, 2018 2:39 pm Naslov poruke: Matra MS120 Model Factory Hiro 1/20 |
|
|
Maketa kupljena preko češkog Car-model-kita preko special ordera iz Japana.
Maketa dolazi u dvije varijante a ja sam se odlučio za Version A, item number K-409, koja predstavlja Matra Simca MS120 bolid iz 1970, kojeg je na VN Monaca vozio Henri Pescarolo iz Francuske i osvojio 3. mjesto.
Kutija:
Sadržaj kutije:
Transferi za Goodyear gume:
Decali:
White metal, 1. vrećica:
2. vrećica:
3.vrećica:
4. vrećica:
Sadržaj plastične kutije:
Mesing mrežica, 2 magnetića, riveti i opruge za cijevi ispuha:
Materijal za pojaseve, nisam siguran za drugu verziju makete, ali Pescarolov bolid nije imao crne već plave pojaseve, tako da će ići alternativa na mjesto:
Vacuform za cockpit:
Resin:
Gume, čine se dosta dobre, jedino im je uzorak malo preplitak pa ću morati paziti dok im brusim crtu na sredini:
Tokarene felge:
I ostali tokareni dijelovi, krajevi ispuha, amortizeri, i 12 usisa:
Dolje na slici se vidi kako usisi nisu potpuno okrugli, već rezani s jedne strane kao i na pravome bolidu pošto se naslanjaju jedan na drugog:
Žuta žica, prozirna cjevčica i raychem:
Razne metalne šipkice i pleteno crijevo u white metalu:
Upute:
Uz maketu sam još uzeo i jedan paket riveta i smeđe tanko crijevo - dobro da jesam jer MFH s maketom daje prozirno, i čini mi se prekratko da pokrije 12 cilindara...
Uglavnom, zaljučak...Odlična maketa, možda se po slikama ne čini tako ali white metal dijelovi izgledaju dosta dobro, čini mi se da su bolji nego na Ferrariu F2003GA kojeg sam slagao prije 2 godine. Resinski dijelovi se također čine OK. O photoetchu i tokarenim dijelovima ne treba previše govoriti jer su savršenstvo.
Međutim osim navedenog problemčica s bojom pojaseva (nije veliki problem, već sam naručio plavu vrpcu s ebaya za 2$), glavni problem, koji BTW imaju sve MFH makete, su izbušene zakovice po cijeloj maketi - trebale bi biti ispupčene - zbog toga sam morao naručiti set Archerovih transfer zakovica pa ćemo vidjeti kako će to ispasti.
Sve zajedno, 71 fotojetkani dio, oko 192 white metal dijela, 26 tokarenih, 5 resinskih i još razno razni metalni, gumeni... |
|
Natrag na vrh |
|
|
| su27rules
| Član od: 13 Pro 2006 | Poruke: 5692 | Mjesto: Split |
|
|
Natrag na vrh |
|
|
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|