Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| grgast
 | | Član od: 14 Tra 2017 | | Poruke: 90 | |
|
Upisano: Ned Jul 29, 2018 9:31 am Naslov poruke: Eduard 1/48 Fw-190A-8 |
|
|
Eduard Weekend Edition kit - sve samo ne weekend. Za mene prilično zahtjevan model ali vrijedan truda.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5421 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Jul 29, 2018 4:01 pm Naslov poruke: |
|
|
Dobro izgleda, bez obzira na muku, meni je uvijek lijepo vidjeti gotovi FW! _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Miros
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 1046 | | Mjesto: Osijek/Tenja |
|
Upisano: Ned Jul 29, 2018 4:32 pm Naslov poruke: |
|
|
Jako lijepo obojana maketa, samo podesi malo krilca, moraju biti asimetrična, ako je jedno krilce gore, na drugom krilu bi trebalo biti otprilike isto toliko stupnjeva otklonjeno dolje. _________________ Miroslav |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Lisec
 | | Član od: 30 Lis 2008 | | Poruke: 1199 | | Mjesto: Zaprešić |
|
Upisano: Ned Jul 29, 2018 5:15 pm Naslov poruke: |
|
|
Plus, dodaj jos antenu ali zamjeni canopy, koristio si napuhani, treba biti onaj ravni
I bomba mozda nije najbolji izbor, dodatni rezervoar bi bio bolji. 190ke sa bombama su bile obicno specificne F varijante _________________ Matija
http://mkgrunf.com/ |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| grgast
|
Upisano: Ned Jul 29, 2018 7:03 pm Naslov poruke: |
|
|
| Miros Napisao/la: | | Jako lijepo obojana maketa, samo podesi malo krilca, moraju biti asimetrična, ako je jedno krilce gore, na drugom krilu bi trebalo biti otprilike isto toliko stupnjeva otklonjeno dolje. |
razmisljao sam o poziciji krilca ali ne vidim zasto krilca ne bi mogla biti simetricna (pozicija palica prema dolje - poniranje). asimetricna krilca mi nije lijepo za vidjeti na maketi. koliko mi je poznato repno kormilo je vezano uz pedale a ne uz palicu. inace kormilo sam u zadnji tren stavio u stranu tako da je pozicija krilca bila vec fiksirana u tom trenutku. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| grgast
|
Upisano: Ned Jul 29, 2018 7:08 pm Naslov poruke: |
|
|
| Lisec Napisao/la: | Plus, dodaj jos antenu ali zamjeni canopy, koristio si napuhani, treba biti onaj ravni
I bomba mozda nije najbolji izbor, dodatni rezervoar bi bio bolji. 190ke sa bombama su bile obicno specificne F varijante |
antene cu nazalost morati custom izradjivati ili cekati rest od nekog drugog modela, koristenjem losih skarica uspio sam polomiti par sitnih dijelova. ovo za kabinu nisam znao, u kutiji ima dva canopya ali nisam obracao paznju ima li razlike medju njima. sto se tice bombe, stavio sam je iskljucivo jer sam nedavno dovrsio 109ku sa vanjskim tankom pa da ne ponavljam opet isto, pustio sam malo masti na volju. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Gak
 | | Član od: 30 Svi 2011 | | Poruke: 574 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Ned Jul 29, 2018 7:14 pm Naslov poruke: |
|
|
Samo slazi i uzivaj!
P.s. Sve kontrolne povrsine drugi put ostavi u neutralno, tako neces falit...  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Ned Jul 29, 2018 8:07 pm Naslov poruke: |
|
|
| grgast Napisao/la: |
razmisljao sam o poziciji krilca ali ne vidim zasto krilca ne bi mogla biti simetricna (pozicija palica prema dolje - poniranje). asimetricna krilca mi nije lijepo za vidjeti na maketi. koliko mi je poznato repno kormilo je vezano uz pedale a ne uz palicu. inace kormilo sam u zadnji tren stavio u stranu tako da je pozicija krilca bila vec fiksirana u tom trenutku. |
Guranjem palice prema naprijed u poniranje se kreće obaranjem repnih zakrilaca na horizontalcima a ne zakrilcima na krilima. Zakrilca na krilima se pomiču micanjem palice lijevo-desno i uvijek su u suprotnom pravcu osim ako nisu postavljena u neutralni položaj.
Inače, na svim fotografijama 190-ke koje sam vidio, zakrilca na aparatima koji miruju na zemlji su postavljena u ravnini sa krilom, tzv. neutralni položaj. _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Thundercat
 | | Član od: 13 Tra 2007 | | Poruke: 1826 | | Mjesto: Hirvatistan |
|
Upisano: Ned Jul 29, 2018 8:14 pm Naslov poruke: |
|
|
Nisu.
 _________________ Thundercat
Plastiku akbar!
3D Glasses for 3D Prints...
Regional A-4, F-104 i Hunter Group Build.
Joďż˝ nekakvi Spitfajeri, Fokeri, MiG-29, Matilde i tak... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
|
Upisano: Ned Jul 29, 2018 8:21 pm Naslov poruke: |
|
|
Pa dobro, na većini fotografija, a ni ovo na ovim fotkama nije baš neki pomak od neutralnog položaja... piloti su očigledno ostavljali palicu u nekakvom središnjem položaju a maleni pomak zakrilaca je uvijek mogao bit prisutan. Svakako, nije veliki, gotovo zanemariv u odnosu na neutralu. _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| grgast
|
Upisano: Ned Jul 29, 2018 8:32 pm Naslov poruke: |
|
|
| Boris G. Napisao/la: | | grgast Napisao/la: |
Guranjem palice prema naprijed u poniranje se kreće obaranjem repnih zakrilaca na horizontalcima a ne zakrilcima na krilima. Zakrilca na krilima se pomiču micanjem palice lijevo-desno i uvijek su u suprotnom pravcu osim ako nisu postavljena u neutralni položaj.
Inače, na svim fotografijama 190-ke koje sam vidio, zakrilca na aparatima koji miruju na zemlji su postavljena u ravnini sa krilom, tzv. neutralni položaj. |
u pravu si. jbg. sto je tu je, ovo je bio kit koji je za razliku od prijasnjih nudio dosta opcija pa sam isao za tim da otvorim i pomaknem sve sto se moglo. zao mi je jedino sto nisam ostavio otvorenu kabinu ali nije mi se radilo sa PE dijelovima ovaj puta. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
|
Upisano: Ned Jul 29, 2018 9:41 pm Naslov poruke: |
|
|
| grgast Napisao/la: |
zao mi je jedino sto nisam ostavio otvorenu kabinu ali nije mi se radilo sa PE dijelovima ovaj puta. |
Meni se sa PE dijelovima ne radi nikada (zapravo, mrzim raditi sa CA ljepilom), odustao sam od tih malenih metalnih komadića odavno i osobno smatram da su debelo precijenjeni. Većina kvalitetnih 48-ica i 32-ojki ima dovoljno dobar kokpit da se može ostavit otvorenim pogotovo što zbog svoje veličine ostavljaju veliki prostor za detaljiranje u samogradnji.
BTW, jako dobro i uredno napravljena maketa.  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Thundercat
 | | Član od: 13 Tra 2007 | | Poruke: 1826 | | Mjesto: Hirvatistan |
|
Upisano: Ned Jul 29, 2018 10:18 pm Naslov poruke: |
|
|
| Boris G. Napisao/la: | | Pa dobro, na većini fotografija, a ni ovo na ovim fotkama nije baš neki pomak od neutralnog položaja... piloti su očigledno ostavljali palicu u nekakvom središnjem položaju a maleni pomak zakrilaca je uvijek mogao bit prisutan. Svakako, nije veliki, gotovo zanemariv u odnosu na neutralu. |
Ovo su dvije od četiri fotki pravih na zemlji koje mi je izbacio Google.
Nije da je puno veći pomak maksimalan od druge fotke (nekih 17 stupnjeva), tako da su na maketi definitivno eleroni previše izbačeni (i da, trebaju biti izbačeni na suprotne strane). _________________ Thundercat
Plastiku akbar!
3D Glasses for 3D Prints...
Regional A-4, F-104 i Hunter Group Build.
Joďż˝ nekakvi Spitfajeri, Fokeri, MiG-29, Matilde i tak... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Sub Kol 04, 2018 4:03 pm Naslov poruke: |
|
|
ako pilot izadje iz aviuona i nogom lupne palicu, moguce je da se eleroni i horizontalna kormila malo pomaknu - horizontalci ce se obicno sami vratit u neutralni polozaj zbog kontrautega, ali palica moze bit malo u stranu pa i eleroni mogi biti van pozicije
ali, ovako kao na tvojoj maketi - nikad, ali bas nikad,
osim ako avion nije pokvaren
Komandna palica je s eleronima spojena sipkama, tj cijevima( ,i kad jednan eleron ide gore, drugi ide dole, i tocka- nema drugod - cista mehanika)
a s horizontalnim kormilom sajlama
Pedale su s vertikalnim kormilom spojene sajlama
Tako da, ili ova stavi u neutralno, ili jednog zalijepi kontra.....iako ako i zalijepis kontra, smanji im kut, objema---ovo visi ko da su flapsovi a ne krilca
Steta dobre makete s toliko greskom _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Fredi
 | | Član od: 21 Stu 2017 | | Poruke: 99 | | Mjesto: Sombor |
|
Upisano: Sub Kol 04, 2018 11:10 pm Naslov poruke: |
|
|
| odlican |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|