Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Eduard 1/48 Fw-190A-8

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
grgast

Član od: 14 Tra 2017
PorukaUpisano: Ned Jul 29, 2018 9:31 am    Naslov poruke: Eduard 1/48 Fw-190A-8 Citiraj ovaj komentar

Eduard Weekend Edition kit - sve samo ne weekend. Za mene prilično zahtjevan model ali vrijedan truda.

Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Poky

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Ned Jul 29, 2018 4:01 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dobro izgleda, bez obzira na muku, meni je uvijek lijepo vidjeti gotovi FW!
Miros

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Osijek/Tenja
PorukaUpisano: Ned Jul 29, 2018 4:32 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jako lijepo obojana maketa, samo podesi malo krilca, moraju biti asimetrična, ako je jedno krilce gore, na drugom krilu bi trebalo biti otprilike isto toliko stupnjeva otklonjeno dolje.
Lisec

Član od: 30 Lis 2008
Mjesto: Zaprešić
PorukaUpisano: Ned Jul 29, 2018 5:15 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Plus, dodaj jos antenu ali zamjeni canopy, koristio si napuhani, treba biti onaj ravni
I bomba mozda nije najbolji izbor, dodatni rezervoar bi bio bolji. 190ke sa bombama su bile obicno specificne F varijante

http://mkgrunf.com/
Natrag na vrh
grgast

PorukaUpisano: Ned Jul 29, 2018 7:03 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Miros Napisao/la:
Jako lijepo obojana maketa, samo podesi malo krilca, moraju biti asimetrična, ako je jedno krilce gore, na drugom krilu bi trebalo biti otprilike isto toliko stupnjeva otklonjeno dolje.

razmisljao sam o poziciji krilca ali ne vidim zasto krilca ne bi mogla biti simetricna (pozicija palica prema dolje - poniranje). asimetricna krilca mi nije lijepo za vidjeti na maketi. koliko mi je poznato repno kormilo je vezano uz pedale a ne uz palicu. inace kormilo sam u zadnji tren stavio u stranu tako da je pozicija krilca bila vec fiksirana u tom trenutku.
Natrag na vrh
grgast

PorukaUpisano: Ned Jul 29, 2018 7:08 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Lisec Napisao/la:
Plus, dodaj jos antenu ali zamjeni canopy, koristio si napuhani, treba biti onaj ravni
I bomba mozda nije najbolji izbor, dodatni rezervoar bi bio bolji. 190ke sa bombama su bile obicno specificne F varijante

antene cu nazalost morati custom izradjivati ili cekati rest od nekog drugog modela, koristenjem losih skarica uspio sam polomiti par sitnih dijelova. ovo za kabinu nisam znao, u kutiji ima dva canopya ali nisam obracao paznju ima li razlike medju njima. sto se tice bombe, stavio sam je iskljucivo jer sam nedavno dovrsio 109ku sa vanjskim tankom pa da ne ponavljam opet isto, pustio sam malo masti na volju.
Natrag na vrh
Gak

Član od: 30 Svi 2011
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Ned Jul 29, 2018 7:14 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Samo slazi i uzivaj! Wink

P.s. Sve kontrolne povrsine drugi put ostavi u neutralno, tako neces falit... Smile
Natrag na vrh
Boris G.

Član od: 03 Ruj 2007
Mjesto: SPLIT
PorukaUpisano: Ned Jul 29, 2018 8:07 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

grgast Napisao/la:

razmisljao sam o poziciji krilca ali ne vidim zasto krilca ne bi mogla biti simetricna (pozicija palica prema dolje - poniranje). asimetricna krilca mi nije lijepo za vidjeti na maketi. koliko mi je poznato repno kormilo je vezano uz pedale a ne uz palicu. inace kormilo sam u zadnji tren stavio u stranu tako da je pozicija krilca bila vec fiksirana u tom trenutku.

Guranjem palice prema naprijed u poniranje se kreće obaranjem repnih zakrilaca na horizontalcima a ne zakrilcima na krilima. Zakrilca na krilima se pomiču micanjem palice lijevo-desno i uvijek su u suprotnom pravcu osim ako nisu postavljena u neutralni položaj.

Inače, na svim fotografijama 190-ke koje sam vidio, zakrilca na aparatima koji miruju na zemlji su postavljena u ravnini sa krilom, tzv. neutralni položaj.
Thundercat

Član od: 13 Tra 2007
Mjesto: Hirvatistan
PorukaUpisano: Ned Jul 29, 2018 8:14 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nisu.

Plastiku akbar!

3D Glasses for 3D Prints...

Regional A-4, F-104 i Hunter Group Build.
Joďż˝ nekakvi Spitfajeri, Fokeri, MiG-29, Matilde i tak...
Natrag na vrh
Boris G.

PorukaUpisano: Ned Jul 29, 2018 8:21 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pa dobro, na većini fotografija, a ni ovo na ovim fotkama nije baš neki pomak od neutralnog položaja... piloti su očigledno ostavljali palicu u nekakvom središnjem položaju a maleni pomak zakrilaca je uvijek mogao bit prisutan. Svakako, nije veliki, gotovo zanemariv u odnosu na neutralu.
grgast

PorukaUpisano: Ned Jul 29, 2018 8:32 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Boris G. Napisao/la:
grgast Napisao/la:

Guranjem palice prema naprijed u poniranje se kreće obaranjem repnih zakrilaca na horizontalcima a ne zakrilcima na krilima. Zakrilca na krilima se pomiču micanjem palice lijevo-desno i uvijek su u suprotnom pravcu osim ako nisu postavljena u neutralni položaj.

Inače, na svim fotografijama 190-ke koje sam vidio, zakrilca na aparatima koji miruju na zemlji su postavljena u ravnini sa krilom, tzv. neutralni položaj.

u pravu si. jbg. sto je tu je, ovo je bio kit koji je za razliku od prijasnjih nudio dosta opcija pa sam isao za tim da otvorim i pomaknem sve sto se moglo. zao mi je jedino sto nisam ostavio otvorenu kabinu ali nije mi se radilo sa PE dijelovima ovaj puta.
Natrag na vrh
Boris G.

PorukaUpisano: Ned Jul 29, 2018 9:41 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

grgast Napisao/la:

zao mi je jedino sto nisam ostavio otvorenu kabinu ali nije mi se radilo sa PE dijelovima ovaj puta.

Meni se sa PE dijelovima ne radi nikada (zapravo, mrzim raditi sa CA ljepilom), odustao sam od tih malenih metalnih komadića odavno i osobno smatram da su debelo precijenjeni. Većina kvalitetnih 48-ica i 32-ojki ima dovoljno dobar kokpit da se može ostavit otvorenim pogotovo što zbog svoje veličine ostavljaju veliki prostor za detaljiranje u samogradnji. Wink

BTW, jako dobro i uredno napravljena maketa. Dva prsta gore
Thundercat

Član od: 13 Tra 2007
Mjesto: Hirvatistan
PorukaUpisano: Ned Jul 29, 2018 10:18 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Boris G. Napisao/la:
Pa dobro, na većini fotografija, a ni ovo na ovim fotkama nije baš neki pomak od neutralnog položaja... piloti su očigledno ostavljali palicu u nekakvom središnjem položaju a maleni pomak zakrilaca je uvijek mogao bit prisutan. Svakako, nije veliki, gotovo zanemariv u odnosu na neutralu.

Ovo su dvije od četiri fotki pravih na zemlji koje mi je izbacio Google.

Nije da je puno veći pomak maksimalan od druge fotke (nekih 17 stupnjeva), tako da su na maketi definitivno eleroni previše izbačeni (i da, trebaju biti izbačeni na suprotne strane).

Plastiku akbar!

3D Glasses for 3D Prints...

Regional A-4, F-104 i Hunter Group Build.
Joďż˝ nekakvi Spitfajeri, Fokeri, MiG-29, Matilde i tak...
Natrag na vrh
Slider

Član od: 09 Velj 2012
PorukaUpisano: Sub Kol 04, 2018 4:03 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ako pilot izadje iz aviuona i nogom lupne palicu, moguce je da se eleroni i horizontalna kormila malo pomaknu - horizontalci ce se obicno sami vratit u neutralni polozaj zbog kontrautega, ali palica moze bit malo u stranu pa i eleroni mogi biti van pozicije
ali, ovako kao na tvojoj maketi - nikad, ali bas nikad,
osim ako avion nije pokvaren
Komandna palica je s eleronima spojena sipkama, tj cijevima( ,i kad jednan eleron ide gore, drugi ide dole, i tocka- nema drugod - cista mehanika)
a s horizontalnim kormilom sajlama

Pedale su s vertikalnim kormilom spojene sajlama

Tako da, ili ova stavi u neutralno, ili jednog zalijepi kontra.....iako ako i zalijepis kontra, smanji im kut, objema---ovo visi ko da su flapsovi a ne krilca

Steta dobre makete s toliko greskom
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
Fredi

Član od: 21 Stu 2017
Mjesto: Sombor
PorukaUpisano: Sub Kol 04, 2018 11:10 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

odlican
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,... Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma