Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Low Gazda
 | | Član od: 16 Ožu 2006 | | Poruke: 5159 | |
|
Upisano: Sub Ožu 24, 2018 10:02 pm Naslov poruke: jabekke 2018 |
|
|
prije 2 tjedna, dok su neki bili u becu na tamosnjem natjecanju, hrvatsko-slovenska expedicija je krenula na dalek put, na sjever belgije.
'on the road' jabekke , natjecanje koje se odrzava vec godinama, iskljucivo je auto maketarsko natjecanje, i zbog toga nama posebno interesantno. doci tamo nije bas lako, ne zbog toga sto je daleko vec i zbog cinjenice da se na natjecanje dolazi iskljucivo sa pozivnicom. mi smo svoju uspjeli iskamcit preko jedne telfordske veze pa smo se zaputili na 1450 km dug put, autom
evo kratak sazetak naseg epskog rad tripa
u 6 dana smo presli 4100 km, put do jabekkea smo odlucili malo prepolovit, i to tocno na pola, u stuttgartu. gdje? u mercedes muzeju
pa pogledajmo
(ove kvalitetnije slike je odradio kolega shmeegy, ove ne toliko kvalitetne su sa raznih mobitela, stoga oprostite na nekima )
navecer taj dan smo se dovukli do naceg odredista, iduci dan je bio prvi dan natjecanja. a o tome bi se dalo pricat. velicine kao jedan moson, samo automakete. resinskih konverzija, dodataka, stvari za detaljiranje, puno od toga po prvi puta vidjeno, od maketa za par eura do 3D printanog yamahine masine za motogp maketu, za pisljivih 150 eura. soping je imao puno sto za ponudit, ali najbolje nas je tek cekalo predvecer taj prvi dan, otisli smo u domino, maketarski ducan na granici belgije i francuske gdje ti daju lojtre i puste te da se penjes na 3 metarske stalaze pune maketa. najkonkurentniji ducan u kojem sam bio, nema ceka nema, alata, maketa, kompresora, resina... sta god vam padne na pamet. e tamo smo i kesu odrijesili
natjecanje traje 2 dana, a koncipirano je da se klubovi (ili drzave) predstavljaju na stolovima i izlazu natjecateljske i nenatjecateljske makete zajedno. a onda suci idu okolo i ocjenjuju. tako da su svi stolovi puni, nema praznog prostora i sve skupa izgleda kompaktno.
ovaj puta smo u transportu imali i neka ostecenja, tako da sam na 2 makete morao ponovo ljepiti antene, a nazalost, mohi je jedan motor dozivio i malo tezi udes, pa je blago razbijen čamio u kutiji pod stolom. eto, neke zrtve se moraju prinjeti bogovima maketarenja
a bome se nesto i osvojilo
kolega shmeegy je osvojio drugo mjesto za svog citroena cv2 u svojoj kategoriji, a ja sam osvojio trece mjesto za gt500e, drugo mjesto za motor i peugeot 206 wrc te prvo mjesto za netom zavrsenu hemicudu
neki su imali i malo srece pa se provozali u novoj toyotici

Low: poruka promijenjena dana: Sub Ožu 24, 2018 10:17 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hrmodeler
 | | Član od: 20 Ruj 2011 | | Poruke: 564 | | Mjesto: Osijek |
|
Upisano: Sub Ožu 24, 2018 10:14 pm Naslov poruke: |
|
|
Čestitke!
Natjecanje i Domino su mi poznati, imam prijatelje u NL koji tamo odlaze.
|
 |
| Low Gazda
|
Upisano: Sub Ožu 24, 2018 10:16 pm Naslov poruke: |
|
|
tako nam je bilo u belgiji. jos smo skocili jedan dan u dunkirk, malo u amsterdam na jedan dan, malo u brugges, ali prava poslastica je bila Louwman muzej u hagu
tamo bi jos 3 dana bili. najveca privatna zbirka na svijetu (ako ne lazem)
deseci auta i motora tamo imaju natpis prvi u ovomo, jedini na svijetu, zadnji primjerak ili tako nesto.
ovo je kafic u muzeju, ureden kao trgic otprije 80 godina
|
 |
| Low Gazda
|
Upisano: Sub Ožu 24, 2018 10:30 pm Naslov poruke: |
|
|
nadmorska visina -10
vracali smo se preko maaskantja (mozda ce nekom bit poznato)
ponuda piva u belgiji
najcudniji bicikl koji sam vidio
a malo smo i ovdje zalutali
|
 |
| von Stuck Administrator
 | | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Ožu 24, 2018 11:21 pm Naslov poruke: |
|
|
Super ! Čestitke svima na osvojenim pokalima i hvala na izvrsnim fotkama. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5799 | | Mjesto: Split |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| to-mek
 | | Član od: 21 Ožu 2008 | | Poruke: 689 | | Mjesto: Krušljevo Selo, Oroslavje |
|
Upisano: Ned Ožu 25, 2018 5:04 pm Naslov poruke: |
|
|
Super, stvarno se ima toga za vidjeti. Čestitke na osvojenim peharima.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Groff
 | | Član od: 12 Lis 2010 | | Poruke: 555 | | Mjesto: Bakarac |
|
Upisano: Ned Ožu 25, 2018 6:45 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala na putopisu i čestitke na nagradama ! _________________ Ploviti je potrebno, živjeti nije ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Minolovac 161
 | | Član od: 16 Stu 2009 | | Poruke: 1144 | | Mjesto: Bestovje /Sv, Nedelja/ |
|
Upisano: Ned Ožu 25, 2018 6:55 pm Naslov poruke: |
|
|
Prava reportaža sa odličnim fotkama. Čestitke  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grega X
 | | Član od: 09 Stu 2005 | | Poruke: 1058 | |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bruce
 | | Član od: 08 Ruj 2009 | | Poruke: 1641 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Ožu 26, 2018 12:42 pm Naslov poruke: |
|
|
Osim na, vjerujem, predugom truckanju u autu, na svemu drugom vam zavidim. Svaka čast, bilo je puno toga ovdje za vidjeti i doživjeti. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|