Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

1:48 Eduard / P-400 Weekend izdanje

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
tomo_zg

Član od: 09 Stu 2009
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Pro 15, 2017 11:38 am    Naslov poruke: 1:48 Eduard / P-400 Weekend izdanje Citiraj ovaj komentar

Weekend kutija Eduard, dodatno sam kupio PE set za ovu maketu. Dodao žicama hidraulik cijevi, Gunze boje i to je to Very Happy Eh da, vidio sam da mi nešto fali pa sam uzeo kotačić u ruke i izrivetirao cijelu maketu. E sada je to to

UMHBDR

Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Iwtcha

Član od: 24 Kol 2007
PorukaUpisano: Pet Pro 15, 2017 2:26 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odlićan
Natrag na vrh
Antun Janković

Član od: 04 Kol 2008
Mjesto: Swansea
PorukaUpisano: Pet Pro 15, 2017 11:33 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bravo!
Herr Fix

Član od: 24 Sij 2011
PorukaUpisano: Sub Pro 16, 2017 1:10 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jako dobro!
su27rules

Član od: 13 Pro 2006
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Ned Pro 17, 2017 10:29 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Cool Cool
https://www.whatifmodellers.com/index.php?topic=47754.0

https://www.facebook.com/groups/397878543718795/
Natrag na vrh
frka

Član od: 16 Lis 2005
PorukaUpisano: Ned Pro 17, 2017 5:21 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Maketarski rad je na zavidnom nivou, o fotografiji vidi moj komentar kojega sam dao u tvojoj maketi Claude-a.
Međutim ti nisi kriv što Eduardova maketa, koliko god bila detaljna, pati do konturne netočnosti krila. Točnije, tlocrtno izgledaju točna, međutim poprečni presjek je netočan: daleko je predebeo a napadni rub izgleda jako tupo, kao i vrhovi krila, što djeluje kao da su istesani iz nekog balvana, što kod prave Airacobre nije tako. I izlazni rubovi krila su predebeli, što ostavlja nade da bi se krila možda i mogla stanjiti ako ih prije sastavljanja gornje i donje polovice položimo na brusni papir i onda kružnim pokretima brusimo sve dok ne poprime prihvatljiviji izgled odnosno debljinu. To je puno posla...
Tu je Hasegawina maketa točnija jer ima puno bolji, realističniji poprečni presjek i prihvatljivije izlazne rubove krila. Zato sam prodao Eduardovu i kupio Hasinu Airacobru.
Oprosti Tomo na ovome komentaru ali kad god vidim Eduardovu Airacobru pomislim kako je vrijeme da Eduard krene u rekonstrukciju i izbaci novu Cobru točnu barem kao i njihovi Spitfire IX...
Natrag na vrh
Poky

Član od: 16 Lis 2005
PorukaUpisano: Ned Pro 17, 2017 7:22 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jako mi se sviđa odrađena Airacobra, pogotovo što ju maketari nepravedno zapostavljaju ,a posjeduje vrlo unikatnu ljepotu. Međutim žao mi je zbog fotki jel se nigdje ne vidi taj vrhunski odrađen posao...
U svakom slućaju mene je ova maketa potakla da možda odradim napokon svoju ,doduše u 1/72..
tomo_zg

Član od: 09 Stu 2009
PorukaUpisano: Uto Pro 19, 2017 3:23 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala kolege na konstruktivnim komentarima.

Kolega Frka, hvala na komentaru i opisu problematike kod ove makete. Već dugo vremena sam htio ovu curu na avionu pa sam ovo napravio doslovce kao weekend projekt kakva je bila i kutija Very Happy
A da krila izgledaju debelo, pogotovo na mjestima koja se opisali, je točno i to bi se dalo sanirati s dodatnim brušenjem i upasavanjem.

UMHBDR

Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,... Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma