Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| tomo_zg
 | | Član od: 09 Stu 2009 | | Poruke: 507 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Pro 15, 2017 11:38 am Naslov poruke: 1:48 Eduard / P-400 Weekend izdanje |
|
|
Weekend kutija Eduard, dodatno sam kupio PE set za ovu maketu. Dodao žicama hidraulik cijevi, Gunze boje i to je to Eh da, vidio sam da mi nešto fali pa sam uzeo kotačić u ruke i izrivetirao cijelu maketu. E sada je to to
 _________________ Tomo
UMHBDR
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
 | | Član od: 24 Kol 2007 | | Poruke: 4106 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Pro 15, 2017 2:26 pm Naslov poruke: |
|
|
| Odlićan |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Antun Janković
 | | Član od: 04 Kol 2008 | | Poruke: 2300 | | Mjesto: Swansea |
|
Upisano: Pet Pro 15, 2017 11:33 pm Naslov poruke: |
|
|
Bravo! _________________ potpis |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Herr Fix
 | | Član od: 24 Sij 2011 | | Poruke: 228 | |
|
Upisano: Sub Pro 16, 2017 1:10 pm Naslov poruke: |
|
|
Jako dobro! _________________ Stavija bi potpis, ali... kako ću kemijskom po monitoru??? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5773 | | Mjesto: Split |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| frka
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 1513 | |
|
Upisano: Ned Pro 17, 2017 5:21 pm Naslov poruke: |
|
|
Maketarski rad je na zavidnom nivou, o fotografiji vidi moj komentar kojega sam dao u tvojoj maketi Claude-a.
Međutim ti nisi kriv što Eduardova maketa, koliko god bila detaljna, pati do konturne netočnosti krila. Točnije, tlocrtno izgledaju točna, međutim poprečni presjek je netočan: daleko je predebeo a napadni rub izgleda jako tupo, kao i vrhovi krila, što djeluje kao da su istesani iz nekog balvana, što kod prave Airacobre nije tako. I izlazni rubovi krila su predebeli, što ostavlja nade da bi se krila možda i mogla stanjiti ako ih prije sastavljanja gornje i donje polovice položimo na brusni papir i onda kružnim pokretima brusimo sve dok ne poprime prihvatljiviji izgled odnosno debljinu. To je puno posla...
Tu je Hasegawina maketa točnija jer ima puno bolji, realističniji poprečni presjek i prihvatljivije izlazne rubove krila. Zato sam prodao Eduardovu i kupio Hasinu Airacobru.
Oprosti Tomo na ovome komentaru ali kad god vidim Eduardovu Airacobru pomislim kako je vrijeme da Eduard krene u rekonstrukciju i izbaci novu Cobru točnu barem kao i njihovi Spitfire IX... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5402 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Pro 17, 2017 7:22 pm Naslov poruke: |
|
|
Jako mi se sviđa odrađena Airacobra, pogotovo što ju maketari nepravedno zapostavljaju ,a posjeduje vrlo unikatnu ljepotu. Međutim žao mi je zbog fotki jel se nigdje ne vidi taj vrhunski odrađen posao...
U svakom slućaju mene je ova maketa potakla da možda odradim napokon svoju ,doduše u 1/72.. _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| tomo_zg
 | | Član od: 09 Stu 2009 | | Poruke: 507 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Pro 19, 2017 3:23 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala kolege na konstruktivnim komentarima.
Kolega Frka, hvala na komentaru i opisu problematike kod ove makete. Već dugo vremena sam htio ovu curu na avionu pa sam ovo napravio doslovce kao weekend projekt kakva je bila i kutija
A da krila izgledaju debelo, pogotovo na mjestima koja se opisali, je točno i to bi se dalo sanirati s dodatnim brušenjem i upasavanjem. _________________ Tomo
UMHBDR
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|