Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5387 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Kol 21, 2017 10:39 am Naslov poruke: Messerschmitt Bf-109G-6, KP, 1/72 |
|
|
Nakon godišnjeg nova maketa . Brzinski zgotovljena nova KPova maketica Bf-109G-6 ,neću ulaziti u točnosti, jer nisam provjeravao ,ali bila je prekrasna za raditi ,prepuna detalja, sve usjeda kako treba, ja sam jedino ubacio remenje u cockpit i stavio Hasegawin poklopac (jer je u setu koji sam imao bio samo kasnija Erla haube)koji je trebalo malo pripasati... Ostalo standardni posao farbano MM bojama i Gunzeovim lakovima (koje sam opet loše razrijedio, pa je završni izgled opet zrnat )
Aparat je 4/JG-51, pilot Elias Kuhlein ,44g Radomir...
 _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| josipww2
 | | Član od: 04 Lis 2009 | | Poruke: 1353 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Pon Kol 21, 2017 4:23 pm Naslov poruke: |
|
|
odlican messer, bravo poky  _________________ nisam zgodan,al sam nezgodan |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Gak
 | | Član od: 30 Svi 2011 | | Poruke: 574 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Pon Kol 21, 2017 5:05 pm Naslov poruke: |
|
|
| Jako lijep weathering. Cime razrjedjujes Gunze? Njihov Mr. Leveling Thinner u omjeru 1:1 ili malo jace razrjedjivac ce ti dati vrlo glatki finnish. Cak nije bitno jeli boja akrilna ili enamel. Provjereno. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5387 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Kol 22, 2017 9:33 am Naslov poruke: |
|
|
Hvala... Ja imam onaj njihov 110 Thinner i kombiniram ga s vodom i alkoholom jer koristim H-30 i H-20 akrilni lak.
Ćek znaći ti i njihove akrilne boje razrijeđuješ sa uljnim razređivačem?!? _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragan_mig31
 | | Član od: 16 Sij 2006 | | Poruke: 3566 | | Mjesto: SKOPJE-MAKEDONIJA |
|
Upisano: Uto Kol 22, 2017 2:23 pm Naslov poruke: |
|
|
Ja koristim nitro za sve gunze boje i lakove radi provereno.Jedino mat lak malo zeza i zna da zamagli maketu ako je previse razredjen nitrom. _________________ https://www.facebook.com/maketarskiklubskopje/ |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomo
 | | Član od: 06 Stu 2005 | | Poruke: 1717 | | Mjesto: Varaždin |
|
Upisano: Uto Kol 22, 2017 6:02 pm Naslov poruke: |
|
|
Mr. Color Leveling Thinner ja koristim s svim vrstama Gunze boja već godinama. Super stvar. Funkcionira i s akrilnim bojama drugih proizvođača.
U stvari dosad jedine boje koje sam probao, a s kojima nije dobro reagirao su Ak Interactive.
No da se vratimo na temu.
Neloš messer.
Ima fotka istog na aerodromu u Nišu, a postrojba je bila neko vrijeme stacionirana i u ZG, pa je vjerojatno navratio i u ove krajeve. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 2851cz
| | Član od: 11 Lip 2012 | | Poruke: 1013 | | Mjesto: Osijek |
|
Upisano: Uto Kol 22, 2017 6:51 pm Naslov poruke: |
|
|
| Dobar |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Gak
 | | Član od: 30 Svi 2011 | | Poruke: 574 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Uto Kol 22, 2017 6:56 pm Naslov poruke: |
|
|
| Da, Mr. Leveling Thinner radi odlicno sa svim Gunze bojama i Tamiya akrilakama. Ali NIKAKO ne radi sa Model Master, Mig Ammo i Vallejo akrilima. Za uljane, ne znam, nisam probao. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| cromodeler
 | | Član od: 18 Lis 2005 | | Poruke: 409 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Kol 23, 2017 8:31 am Naslov poruke: |
|
|
| Poky Napisao/la: | Hvala... Ja imam onaj njihov 110 Thinner i kombiniram ga s vodom i alkoholom jer koristim H-30 i H-20 akrilni lak.
Ćek znaći ti i njihove akrilne boje razrijeđuješ sa uljnim razređivačem?!? |
Kod Gunze thinnera ,110 je samo oznaka količine mililitara u bočici. Ima još i 50,250 i 400 ml. Znači broj ne označava vrstu thinnera. Mr Hobby je za akrilne boje , a Mr Color je za uljne boje. Takve su i oznake boja,MrHobby su akrilke, a MrColor uljne.
Što kolege pokušavaju naglasiti je da Mr Color( znači uljni razređivač) radi dobro i sa Gunze i Tamiya akrilkama, naročito varijanta s retarderom, koja se zove Mr Color leveling thinner.
Gore spomenuti "uljni" pojam za Gunze boje i razređivače treba shvatiti uvjetno, to nisu klasične uljne boje tipa ModelMaster, Humbrol i slično, nego posebna Gunze tvorevina, nešto između uljnih i nitro boja. _________________ Darko Belaj
tajnik MK "David Schwarz" - www.mkdavidschwarz.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
 | | Član od: 24 Kol 2007 | | Poruke: 4105 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Kol 30, 2017 2:43 pm Naslov poruke: |
|
|
Odlićan  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|