Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| White Tiger
 | | Član od: 08 Lip 2015 | | Poruke: 111 | | Mjesto: Osijek |
|
Upisano: Pet Sij 12, 2018 3:09 pm Naslov poruke: T-90 Zvezda 1/72 |
|
|
Prva makketa završena u 2018. godini. Riječ je o Zvezdinoj maketi tenka T-90 u mjerilu 1/72. Jeftina maketica kupljena u ZG-u i za te novce ne moze bolje. Sve se fino sklapa, detalji su odlicni, gusjenice su od tvrde plastike izlivene u jednom komadu. Uglavnom, jako sam zadovoljan maketom a i zadovoljan sam kako je ispala na kraju.
 _________________ Eni 20, Osijek
Maketarstvom se bavim od zime 2014. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 2851cz
| | Član od: 11 Lip 2012 | | Poruke: 1013 | | Mjesto: Osijek |
|
Upisano: Ned Sij 14, 2018 6:35 pm Naslov poruke: |
|
|
| Dobar |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| White Tiger
|
Upisano: Pon Sij 15, 2018 1:46 am Naslov poruke: |
|
|
Hvala na komentaru Zoki  _________________ Eni 20, Osijek
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Valter
| | Član od: 26 Pro 2015 | | Poruke: 47 | |
|
Upisano: Sri Sij 17, 2018 9:31 am Naslov poruke: |
|
|
| dali si imao problema sa gusjenicama jer sam nedavno zavrsio istu maketu i gusjenice su pukle na par mjesta i tesko su se ljepile, tamiya extra thin nije drzao pa sam morao sa super atackom. I kako si montirao onaj dodatni oklop na zadnjem djelu kupole jer uputstva pokazuju jedno, a slike na kutiji drugo |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| White Tiger
|
Upisano: Čet Sij 18, 2018 12:06 am Naslov poruke: |
|
|
Valter, gusjenice su mi pukle na jednom dijelu, ne sjecam se tocno kojem ali sam to zamaskirao blatom. Što se tiče ljepljenja istih, koristio sam super ljepilo jer nisu bile bas fleksibilne i znao sam da Revellovo ljepilo nece ucinit dobar posao tu.
Što se kupole tiče, taj dodatni oklop (ne znam kako se zove taj dio) sam montirao onako kako je nacrtano u uputama...sad ne znam jesam li to dobro napravio ili ne. Volio bih kada bi starija ekipa ovdje malo komentirala radove nas mladih, ukazala na greske i slicne propuste. _________________ Eni 20, Osijek
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vojo
 | | Član od: 16 Kol 2006 | | Poruke: 1880 | | Mjesto: Krk |
|
Upisano: Čet Sij 18, 2018 10:31 am Naslov poruke: |
|
|
Evo da se ja od 'starije ekipe' malo uključim ....
Maketa ti je izvrsno ispala. Inače znam da je vrlo veliki problem raditi zarpljana vozila tako da ispadnu vjerodostojna - koliko god to izgledalo lako, ono, misliš malo zaprljam tu, malo zamrljam tamo, flis, flas i evo ti blata na tenku.
Kao što znaju oni koji su pokušali - to baš i nije tako. Općenito mislim da je jako zaprljane makete jako teško raditi bez dobre fotografije, po mogućnosti u boji.
I ta zaprljanost onda skrije kvalitetu izrade makete - meni se čini da si ju jako lijepo napravio i pobojao (na stranu prljanje). Za taj oklop na stražnjem dijelu kupole ne sjećam se, čini mi se da je bila jedna pločica viška, ali mislim da se to ne primjeti .... mene lično više smeta ova antena (znam iz kutije je) koja mi djeluje previše 'balvanasto', mislim da bi ju trebao zamjeniti sa nešto tanjom ....
Vojo  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| White Tiger
|
Upisano: Čet Sij 18, 2018 2:04 pm Naslov poruke: |
|
|
Slazem se Vojo, zapraljat tenk da izgleda realisticno nije bas laki posao. Hvala na komentu za maketu znaci mi to kad cujem od tebe
Nisam nikakve fotografije gledao vec sam radio to blato ovako, iz glave.
Što se antene tiče, planiram ju skinuti i staviti bakrenu žicu. Mislim da mi je ostalo nesto žice pa da se iskoristi  _________________ Eni 20, Osijek
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Valter
| | Član od: 26 Pro 2015 | | Poruke: 47 | |
|
Upisano: Čet Sij 18, 2018 2:46 pm Naslov poruke: |
|
|
| Mogo bis zagrijat dio stabla sa djelovima iznad svjeće i rastegnuti ga i dobjes tanke i ravne antene |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Fredi
 | | Član od: 21 Stu 2017 | | Poruke: 99 | | Mjesto: Sombor |
|
Upisano: Čet Sij 18, 2018 3:49 pm Naslov poruke: |
|
|
| Antena ti je katastrofa a ostatak vrlo dobar, svidja mi se. Antenu napravi od najlona za pecanje, on je elastican i trpi dosta cimanja a da se ne polomi ili odlepi. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| White Tiger
|
Upisano: Pet Sij 19, 2018 12:19 am Naslov poruke: |
|
|
Valter, sva sreća pa sam pecaros pa najlona imam kao u prici haha  _________________ Eni 20, Osijek
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vojo
 | | Član od: 16 Kol 2006 | | Poruke: 1880 | | Mjesto: Krk |
|
Upisano: Pet Sij 19, 2018 1:42 pm Naslov poruke: |
|
|
| White Tiger Napisao/la: | Valter, sva sreća pa sam pecaros pa najlona imam kao u prici haha  |
Samo imaj na umu da ćeš pecaroški najlon jako teško 'nagovoriti' da stoji ravno - on je najčešće malo savinut - a to antena na T-90 nije (koliko vidim po fotografijama).
Zato, po meni, radije uzmi ili žicu (ako je antena konstantne debljine/promjera) ili napravi od plastike kako ti je savjetovano, ako je antena sve tanja i tanja ....
Vojo  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|