Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5402 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Svi 14, 2010 1:55 am Naslov poruke: Lokacija zračnih luka ZNDH danas |
|
|
Evo nešto malo proučavam ,pa sam skužio da zapravo ne znam točne lokacije zračnih luka Mostar, Zalužani i Rajlovac te Kurilovec:oops: ....
Dakle zanima me što se danas nalazi na dotičnim lokacijama,do kad su se koristile u te svrhe (ako se više ne koriste),pretpostavljam da se sadašnje Mostarska i Sarajevska zračna luka nalaze na mjestima tih il sam u krivu? Odnosno ako netko ima kakve kordinate za google earth. _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| markojeras
| | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 914 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Svi 14, 2010 3:29 pm Naslov poruke: |
|
|
Kurilovec-Velika Gorica:
45°41'55.91"S
16° 5'22.23"I
Jasenice-Mostar:
43°18'17.01"S
17°48'34.41"I
Rajlovac-Sarajevo:
43°52'8.40"S
18°18'30.67"I
Zalužani-Banja Luka:
44°50'55.98"S
17°13'21.13"I _________________ Uviek napried! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Karaya
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2103 | | Mjesto: Velika Gorica |
|
Upisano: Pet Svi 14, 2010 8:00 pm Naslov poruke: |
|
|
A u Kurilovcu nema vise nicega.
Na jednom dijelu je sada radar i pripadajuce zgrade i kaponiri koji sdu ostali od JNA. Onda ide novo izgradena obilaznica V.G. i spoj prema autoputu za Sisak.
Zatim tu je jos i reciklazno dvoriste te sajmiste i nekih par baraka na sajmistu sto su uglavnom neke pecenjare kada je sajmisni dan uglavnom petak.
Mislim da su i leteliste u Bjelovaru takoder nakon rata pretvorili u sajmiste, bila je tu prije nekog vremena i fotka istoga.
Evo uspio sam pronaci
http://www.maketarstvo.net/forum/viewtopic.php?t=4919&highlight=bjelovar
Ako vas zanima Kurilovec budem poslikao logaciju pa da vidite, uglavnom prosjecni gradanin, a da ne govorim mladez nema pojma da je tamo nekadda bio aerodrom, a jos manje sto je sve na njemu tj. s njega letilo. _________________ Vedran |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vox
 | | Član od: 03 Ožu 2010 | | Poruke: 118 | | Mjesto: mostar |
|
Upisano: Pet Svi 14, 2010 11:08 pm Naslov poruke: |
|
|
U Mostaru (istina nešto južnije) još uvijek je vojna baza,samo nema aviona osim čini mi se nešto od Aerokluba.
Civilni je novijeg datuma i nešto je JI-nije od ovog. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5402 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Svi 14, 2010 11:38 pm Naslov poruke: |
|
|
Fala dečki! Pokazalo sa da sam za Jasenice i Zalužane dobro pretpostavljao ,za Kurilovec sam se sjetio da je to tam di su radari ,a Rajlovac mi je totalno otkriće _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dr. vlado
| | Član od: 12 Ožu 2008 | | Poruke: 1411 | |
|
Upisano: Sub Svi 15, 2010 7:24 am Naslov poruke: |
|
|
U Rajlovcu se nije letilo od kraja 70-tih, a krajem 80-tih bila je samo helikopterska pista tj. stajanka povremeno u upotrebi. Travnata pista nije koriscena ali se kosila i odrzavala ("...nek se nadje..." ). Sarajevski civilni aerodrom je bio (i sad je) na Butmiru, a tamo je i sarajevski Aero klub. Od objekata koji su bili gradjeni prije 2.svj rata postoje jos 4 identicne zgrade u kojima su bili oficirski stanovi ( kasnije sobe za smjestaj pitomaca Vojne akademije), i koliko znam koriste se jos uvijek. Zadnji koji su smjesteni u rajlovackoj bazi su nijemci i holandjani iz IFOR, SFOR, kako li ih sad vec nazivaju...
Hangar u kom je bio smjesten mostarski Aeroklub 80-tih je bio orginalni njemacki iz 2.svj. rata (sjecam se prefarbanih malih metalnih tablica pricvrscenih za konstrukciju na njemackom jeziku) i na nekim mjestima je prokisnjavao kroz (navodno) rupe od metaka i gelera pa je ekipa iz Kluba stalno psovala... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vrana
| | Član od: 05 Sij 2022 | | Poruke: 62 | |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|