Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Gloster Gladiator Mk.I, Matchbox/Revell, 1/72

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Poky

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Sij 27, 2017 1:51 pm    Naslov poruke: Gloster Gladiator Mk.I, Matchbox/Revell, 1/72 Citiraj ovaj komentar

Evo i prvog završenog aviončića u 2017g!
Dakle stari Matchbox iz 1973g., hebate stariji je od mene Very Happy Very Happy, prepakiran u Revellovu kutiju,daklem stara maketa sa svim svojim minusima iako podosta točna, neki djelovi su ogranićeni svojom starošću odnosno izradom, unutrašnjosti nije bilo osim klasično pilota i nekakve sjedalice Mad ... Ja sam to malo skrečao, našao nekakav sic i komandnu ploću među viškovima ostalo samogradnja... Ono što je katastrofalno u kitu je hladnjak ulja koji ni u snu nije ličio na pravi ,pa sam to pobrusio i urezivanjem s scriblerom doveo u zadovoljavajuče stanje i izgled... Motor i kao i njegov NACA prsten su dodatno detaljirani i prepravljeni da izgledaju kao na avionu (one dvije "trublje" uvodnika skrečane ,dodatne cijevi nosača, na prstanu auspuha ispusti kroz koje pucaju strojnice...)...Ostalo je bilo ok do trenutka kad treba pometat ove žice i zatege po krilima ,kad obično gubim volju i živce i malo fali da završi u zidu,al eto ipak završavam i govorim "Nikad više dvokrilac?!?" Mad Evil or Very Mad Wink Fali mu još samo žica radio antene ,al to naknadno ako ikad dobije svoju podlogu...
Bojanje moja klasika isto kao i prljanje ,a ono što bih naglasio da iako nisam uspio nigdje naći fotku dotičnog ,našao sam dovoljno podataka da opravdam wethering..
Dakle radi se o aparatu koji je službu započeo kao "srebrni" 2.1937g u 72.sqdn. u Tangmereu ,pa Sudanu ,tamo negdje 1939g. je prebojen u maskirne boje u prosljeđen u legendarni 112.sqdn. gdje je od 2.1939g. u Egiptu ,na njemu je letjelo 4-5 pilota u većinom patrolnim i trenažnim letovima iako je sudjelovao i u par "pucnjava" protiv talijana, zadnji let u 112.sqdn je imao 10.12.1940g. nakon toga je povučen iz službe, servisiran i 13.4.1941g. predan Grčkom zrakoplovstu ,gdje mu se i gubi daljni trag... Mislim da ova bogata služba od 4-5 godina od kojih gotovo sve u pustinji zadlužuje malo više prljanja Wink .... Vi procijenite.

u-boat

Član od: 30 Jul 2010
Mjesto: Sarajevo
PorukaUpisano: Pet Sij 27, 2017 2:27 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pravi ljepotan! Baš mi se sviđa Very Happy

凸(¬‿¬)凸
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
josipww2

Član od: 04 Lis 2009
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Pet Sij 27, 2017 3:20 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

bravo poky,super izgleda Very Happy
Antun Janković

Član od: 04 Kol 2008
Mjesto: Swansea
PorukaUpisano: Pet Sij 27, 2017 6:10 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dobar. Za 72-ku odličan! Dođe i meni da napravim nekog takvog....
Iwtcha

Član od: 24 Kol 2007
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Sij 27, 2017 8:32 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Poky Classic Very Happy super je ispao
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,... Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma