Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Shadowotaku
| | Član od: 13 Pro 2015 | | Poruke: 83 | |
|
Upisano: Ned Sij 01, 2017 4:11 pm Naslov poruke: Rezanje plastike |
|
|
Pozdrav
Radim na revell Ho 229 pa sam za njega nabavio pe od eduarda. U uputstvima piše da se kokpit treba izrezati tj ukloniti bočne stranice, pa me zanima s čime da razrežem plastuku?
Hvala |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Miros
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 1045 | | Mjesto: Osijek/Tenja |
|
Upisano: Ned Sij 01, 2017 5:50 pm Naslov poruke: |
|
|
Ovako; za rezanje plastike uglavnom zadovoljavaju pilice koje se umeću u dršku od skalpela, ima nekoliko oblika, ovisno o tome jesu grublji ili fini radovi. pilice se koriste kod otvorenih rezova, tj tamo gdje se može prići, a ako je potrebno napraviti otvor recimo na trupu i sl. tada pilica ne koristi puno, prvo se napravi nekoliko manjih rupa ili jedna ako je otvor malih dimenzija, zatim se nožićem "dubi" i proširuje otvor do potrebne dimenzije, ali to sad sve ovisi od slučaja do slučaja, ja uglavnom kombiniram nešto od ovog. _________________ Miroslav |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Miros
|
Upisano: Ned Sij 01, 2017 6:02 pm Naslov poruke: |
|
|
E sad u tvom konkretnom slučaju pretpostavljam da moraš samo izgladiti unutrašnje polovice trupa i ukloniti izbočine i sl. kako bi mogao zaljepiti na njihovo mjesto eduardove fotojetkane dijelove?
Ručna metoda:
Ukoliko to trebaš, opet možeš upotijebiti nožić ali sa zakrivljenom oštricom kojim se to uglavnom može isjeći i kasnije po potrebi oturpijati i/ili išmirglati.
Ako su ti dijelovi za izrezivanje predebeli pomozi si sa škaricama za spruove ili grickalicom ili nečim sličnim dokle ide pa onda nastavi sa nožićem.
Električna metoda:
Osim ovog načina najjednostavnije je uz pomoć električne mini bušilice i odgovarajućeg nastavka na njemu "izglodati" višak plastike. _________________ Miroslav |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shadowotaku
| | Član od: 13 Pro 2015 | | Poruke: 83 | |
|
Upisano: Ned Sij 01, 2017 6:30 pm Naslov poruke: |
|
|
| Hvala na odgovoru. Možete mi još samo reći gdje mogu te pilice nabaviti? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Doodeck
| | Član od: 05 Pro 2009 | | Poruke: 711 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Sij 01, 2017 6:52 pm Naslov poruke: |
|
|
Ako si u Zagrebu, pogledaj u Mulleru na Trgu bana Jelačića. Revell.
Nedavno sam ih tamo kupio. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Miros
|
Upisano: Ned Sij 01, 2017 8:56 pm Naslov poruke: |
|
|
Da, osim u mulleru, jako su dobre za fine radove one pilice što idu uz ampule sa lijekovima, isto samo umetneš u dršku i reži.
Možda ti to ima u ljekarnama. _________________ Miroslav |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Brommann
 | | Član od: 05 Velj 2006 | | Poruke: 1130 | | Mjesto: Bukovčak Hügel |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|