Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Konekcije, redukcije i ine gluposti za kompresor i airbrush

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
vrsa

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: all over the place
PorukaUpisano: Pon Stu 28, 2016 3:14 pm    Naslov poruke: Konekcije, redukcije i ine gluposti za kompresor i airbrush Citiraj ovaj komentar

Dakle imam kompresor imam airbrush i to sad dva, pa još neke potrošaće komprimiranog zraka, pa bi to htio povezat sa kompresorom i to sa nekakvim brzim spojnicama.

Međutim ovi standardi navoja su zbunjući.

Imam Iwattu i ona ima nki svoj navoj , pa je to reducirano za spajanje crijevom na neki sa vanjskom mjerom 4,7 mm.

E sad volio bih na kraj toga imat neku brzu spojnicu tako da mogu mijenjat airbrusheve, međutim nemam pojma koje su to dimenzije. Tražim i ima ih miljon.

Ima li prijedloga?
MAK REOPLAN - Split
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
jura_vg

Član od: 05 Velj 2015
Mjesto: Velika Gorica
PorukaUpisano: Pon Stu 28, 2016 3:16 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Iwata bi trebala imat 1/8".
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
vrsa

PorukaUpisano: Pon Stu 28, 2016 3:49 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

jura_vg Napisao/la:

Da al nije navoj standardni.

Dakle zašto pitam:

Ovo je neki jeftini quick release sistem:
http://www.ebay.com/itm/Airbrush-Quick-Disconnect-Coupler-Release-connector-Air-Flow-Control-1-8-Thread-/131150779198?hash=item1e8932133e:g:zmIAAOxyjxlTMm-f

a ovdje je neki za koji piše da je za Iwattu.

http://www.ebay.com/itm/Iwata-Medea-Quick-Disconnect-Set/162281810309?_trksid=p2047675.c100005.m1851&_trkparms=aid%3D222007%26algo%3DSIC.MBE%26ao%3D2%26asc%3D38530%26meid%3D88d6c5c54f194ca5b21626e4565d7175%26pid%3D100005%26rk%3D5%26rkt%3D6%26sd%3D262683013314

Ovaj drugi puno više košta pa me zanima jel i prvi paše. Jel netko več koristio?
MAK REOPLAN - Split
Natrag na vrh
Vedran

Član od: 05 Jul 2010
Mjesto: Garica-Otok Krk
PorukaUpisano: Pon Stu 28, 2016 4:32 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

vrsa Napisao/la:
jura_vg Napisao/la:

Dakle zašto pitam:

Ovo je neki jeftini quick release sistem:
http://www.ebay.com/itm/Airbrush-Quick-Disconnect-Coupler-Release-connector-Air-Flow-Control-1-8-Thread-/131150779198?hash=item1e8932133e:g:zmIAAOxyjxlTMm-f

a ovdje je neki za koji piše da je za Iwattu.

http://www.ebay.com/itm/Iwata-Medea-Quick-Disconnect-Set/162281810309?_trksid=p2047675.c100005.m1851&_trkparms=aid%3D222007%26algo%3DSIC.MBE%26ao%3D2%26asc%3D38530%26meid%3D88d6c5c54f194ca5b21626e4565d7175%26pid%3D100005%26rk%3D5%26rkt%3D6%26sd%3D262683013314

Ovaj drugi puno više košta pa me zanima jel i prvi paše. Jel netko več koristio?

Ja imam taj kineski jeftinjak na svojoj Iwati, izgleda identično ovome s ebaya, paše na Iwatu i na in-line filter na crijevu. Samo gledaj da je 1/8'' i to je to.
Natrag na vrh
jura_vg

PorukaUpisano: Pon Stu 28, 2016 4:36 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

vrsa Napisao/la:

Je, standardni cijevni za cijev (crijevo) 1/8"

Kolko vidim na ovim linkovima, oba ti pašu.
dasabaja

Član od: 14 Sij 2015
PorukaUpisano: Pon Stu 28, 2016 8:08 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Na ovim linkovima nije navedeno tako da mislim da ce da ti pase, ali (cisto informativno) imas BSP i NPT navoje. Kod nas poznate kao metricki i colni navoj.
U principu pasu jedan u drugi ali nije idealno kao kad se gadjaju tipovi navoja.

Mozes eventualno da pitas prodavca da li zna koji tip navoja je na proizvodu ali kazem, 99,9% nema sta da brines.
Natrag na vrh
vrsa

PorukaUpisano: Pon Stu 28, 2016 8:53 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

dasabaja Napisao/la:
Na ovim linkovima nije navedeno tako da mislim da ce da ti pase, ali (cisto informativno) imas BSP i NPT navoje. Kod nas poznate kao metricki i colni navoj.
U principu pasu jedan u drugi ali nije idealno kao kad se gadjaju tipovi navoja.

Mozes eventualno da pitas prodavca da li zna koji tip navoja je na proizvodu ali kazem, 99,9% nema sta da brines.

Ja sam strojar i znam što je metrički a šta colni navoj, al nisam znao da BSP i NPT to znaći.

Hvala, več sam narućio ovu jeftinjaru, pa šta bude.
MAK REOPLAN - Split
Natrag na vrh
Vedran

Član od: 05 Jul 2010
Mjesto: Garica-Otok Krk
PorukaUpisano: Pon Stu 28, 2016 9:00 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

sve što je na internetu vezano za kompresore i kistove koje mi maketari koristimo je BSP standard, NPT koriste mislim jedino amerikanci (divno čudo da oni koriste drugi standard).
Uglavnom nemaš brige, svi ti jeftinjaci ti pašu.
Natrag na vrh
jura_vg

PorukaUpisano: Pon Stu 28, 2016 10:09 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

vrsa Napisao/la:
dasabaja Napisao/la:

Ja sam strojar i znam što je metrički a šta colni navoj, al nisam znao da BSP i NPT to znaći.

Pa nekak mi je i ostalo u sjećanju da si strojar, pa mi je bilo malo čudno da ne znaš! Very Happy
Nadam se da te nisam uvrijedio.

I ja sam strojar, no nisam ni ja čuo za ova dva tipa. Mjerio sam svoju Iwatu i podudaraju se dimenzije: veličina navoja (nazivna mjera) je 1/8", vanjski promjer navoja je 0,383" ili 9,728mm, korak je 0,907mm.

A nakon guglanja, za informaciju, NPT i BSP nisu metrički i cijevni, nego su oba cijevni navoji. Razlika je minimalna u koraku. BSP (britanski) se podudara s gore navedenim (0,907mm), a NPT (američki) je 0,941mm.

Eto, možda još nekom bude značilo...
vrsa

PorukaUpisano: Pon Stu 28, 2016 10:49 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

jura_vg Napisao/la:
vrsa Napisao/la:
dasabaja Napisao/la:

Pa nekak mi je i ostalo u sjećanju da si strojar, pa mi je bilo malo čudno da ne znaš! Very Happy
Nadam se da te nisam uvrijedio.

I ja sam strojar, no nisam ni ja čuo za ova dva tipa. Mjerio sam svoju Iwatu i podudaraju se dimenzije: veličina navoja (nazivna mjera) je 1/8", vanjski promjer navoja je 0,383" ili 9,728mm, korak je 0,907mm.

A nakon guglanja, za informaciju, NPT i BSP nisu metrički i cijevni, nego su oba cijevni navoji. Razlika je minimalna u koraku. BSP (britanski) se podudara s gore navedenim (0,907mm), a NPT (američki) je 0,941mm.

Eto, možda još nekom bude značilo...

Ma ne nisi me uvrijedio. Jesam strojar, al ne znam sve, a pogotovo ne ove navoje sa kojima ne radim.

U sijećanju mi je ostalo da je Iwata imala drugačiji navoj od standardnog. Znam jer kad sam još davno nabavio jednu kinesku kopiju Iwate i našao redukciju kojoj je navoj koji po dimenzijama odgovarao, ali vrsta navoja je bila drugačija. Jednostavno se nije dao zašarafit.

Poučen tim iskustvom idem taktikom bolje pitat nego ispast glup jer ne pitaš.
MAK REOPLAN - Split
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd... Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma