Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| dekybomber
 | | Član od: 11 Jul 2006 | | Poruke: 1021 | | Mjesto: Osijek |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Sub Lis 15, 2016 1:26 pm Naslov poruke: Re: zamjena za temeljnu boju? |
|
|
| dekybomber Napisao/la: | | nestalo mi je temeljne boje,pa me zanima jel netko sa nekom drugom bojom probao zamjeniti temeljnu,thx? |
Ja često upotrijebim neku običnu maketarsku svjetlije sivu enamel mat boju kao temeljnu a koristio sam i temeljnu iz spreja koji se za 15-ak kuna kupi u svakoj prodavaonici boja i lakova, samo što je 'dekantiranje' takve boje tj. njeno špricanje u neku bočicu da bi se mogla koristiti sa AB-om poprilično prljav posao za kojeg nisam imao uvjete pa sam odustao od takvih egzibicija. _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Kurfurst
 | | Član od: 28 Pro 2014 | | Poruke: 571 | | Mjesto: Split-Kamen |
|
Upisano: Sub Lis 15, 2016 1:33 pm Naslov poruke: |
|
|
Realno bilo koja boja hrapave površine i neutralne nijanse. AKA svijetlo siva.
Ne kužim zašto uope postoje "specijalne" temeljne. Ali nema dvojbe da temeljna pomaže. _________________ U radu: brate svaśta
U maketarstvu nije bitno čime si to napravio nego kako to izgleda! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dekybomber
 | | Član od: 11 Jul 2006 | | Poruke: 1021 | | Mjesto: Osijek |
|
Upisano: Sub Lis 15, 2016 5:08 pm Naslov poruke: |
|
|
i ja sam se pitao to zašto koriste specijalne temeljne i po čemu su one različite od neke druge boje,znači uglavnom neka svijetlo siva bi mogla proći kao temeljna,to me zanimalo. _________________ http://i208.photobucket.com/albums/bb46/dekybomber/l.png |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| daneel
 | | Član od: 12 Lis 2005 | | Poruke: 1301 | |
|
Upisano: Sub Lis 15, 2016 6:24 pm Naslov poruke: |
|
|
ima različitih temeljnih boja, ovisno o primjeni... u maketarstvu, temeljne boje su različite po sastavu od običnih boja. bez da ulazimo u specifičnu kemiju, temeljne boje u pravilu bolje grizu, tj bolje se hvataju za glatku površinu, i također bolje popunjavaju manje neravnine na površini makete. tako djeluju i kao filler.
ja ih nastojim izbjegavati, jer izbjegavam svaki sloj farbe viška, ali ponekad su neophodne, npr, ako je plastika crvena, a ja želim maketu ofarbati u bijelu boju, ili ako radim neki kramp od makete gdje je bilo puno šmirglanja |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| tole
 | | Član od: 12 Ožu 2008 | | Poruke: 1117 | |
|
Upisano: Pon Lis 17, 2016 11:08 am Naslov poruke: |
|
|
Najbolja temeljna boja ti je Revvelova 9, antrazit. To je neka tamno siva koja ima jako fini pigment i odlično prekriva u vrlo tankom sloju tako da nakon jednog špricanja imaš ujednačenu tamno sivu maketu. također se i sve druge boje na ovu izvrsno primaju, čak i bijela i žuta.
Govorim iz osobnog iskustva, probaj, nećeš požaliti. ja razrijedim s revellovim color mix.
Pozdrav _________________
Group build - metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Jazzo
 | | Član od: 13 Sij 2006 | | Poruke: 326 | | Mjesto: Karlovac |
|
Upisano: Pet Stu 04, 2016 9:04 am Naslov poruke: |
|
|
| Meni je najbolji Mr. Finishing surfacer 1500. Imam doma sivi. Ima ga cro hobby, ja sam ga kupio on line, ali kad se uračuna poštarina i sve to nije mi bio puno jeftiniji. Razrijedio dam ga sa Mr color leveling thinnerom i nanosio ga zračnim kistom sa diznom 0,2 bez čepljenja dizne. Imam i alcladov lacquer White Primer & Microfiller i Tamiyin Liquid Surface Primer - While, ali Mr. Finishing je klasa za sebe |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|