Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Bumble bee Moderator
 | | Član od: 23 Jul 2006 | | Poruke: 979 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Stu 07, 2016 10:00 pm Naslov poruke: 1/35 Takom T 55 AMV Sirija |
|
|
Eto, i to se našlo na stolu, u radu... Nadam se da će barem ona završiti u gotovim radovima Unaprijed se ispričavam ako su slike lošije, drugi put ću biti pažljiviji...
O samom tenku mi se ne da pisati, Google je dobar izvor informacija ako vas zanima dotično vozilo...
Iako Takom daje puno kolor profila iz raznih zemalja, odlučio sam raditi 55-icu iz Sirije 2014...
Boja je zelena, sa našpricanom sand bojom i dosta žestokim guljenjem... No otom potom kad dođe na red farbanje...
Evo par referentnih slika za weathering
Što se makete tiče, oduševila me... Prekrasni detalji, čvrsta plastika, izvrstan odljev... Uglavnom spojio sam tijelo i dodao prednje pločice...
Pa onda fendersi i početak rada na njima
Sve se slaže odlično, jedino treba paziti na ove fotojetkane rešetke na zadnjem dijelu... Naime rešetke su tek malo šire od okvira, nema zuba na koji bi sjele pa treba malo 'pimplati', ali se da srediti...
Paralelno sa tijelom počeo sam raditi na kupoli... Sama kupola je maketa za sebe... Ima hrpa stvari koje idu gore pa treba polako i pažljivo pratiti sastavnicu...
Uglavnom, najpipkaviji dio je postavljanje nosača za ERA blokove...
I to je dosta pipkavo, ali kada ljepilo stegne vrlo su čvrsti...
Na slikama se vide rupe koje ostaju između kupole i nosača, ali ništa što malo Miliputa ili kita ne može riješiti... Inače ti nosači znaju biti u dosta razvaljenom stanju tako da simetrija nije poželjna, dapače
Eto, za sada toliko, nadam se da nisam udavio... Komentari dobrodošli _________________ Domagoj Kamenjarin
MK Grunf |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Doodeck
| | Član od: 05 Pro 2009 | | Poruke: 711 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Stu 08, 2016 1:26 am Naslov poruke: |
|
|
| Pratit ću s guštom! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| barakuda
 | | Član od: 22 Sij 2007 | | Poruke: 2557 | | Mjesto: ST |
|
Upisano: Uto Stu 08, 2016 11:01 am Naslov poruke: |
|
|
Pratim napredak. Imam istog u stashu.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vedran
 | | Član od: 05 Jul 2010 | | Poruke: 1489 | | Mjesto: Garica-Otok Krk |
|
Upisano: Uto Stu 08, 2016 6:53 pm Naslov poruke: |
|
|
| Odličan početak, zanimljivo izgleda |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| von Stuck Administrator
 | | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Stu 08, 2016 9:49 pm Naslov poruke: |
|
|
YEEEEAH !  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bumble bee Moderator
 | | Član od: 23 Jul 2006 | | Poruke: 979 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Stu 13, 2016 12:19 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala momci na komentarima...
Uglavnom radilo se dalje, uglavnom kupolu... Vinilni 'dust cover' je jednostavno prekrasan, lijepo legne i izgleda moćno... Pokitao sam rupe na era nosačima, dodao varove na dijelove kupole...
Počeo sam dodavati kukice po kupoli...
Ne izgleda puno, ali zapravo ima hrpa stvari... Definitivno najdetaljnija kupola koju sam do sada radio...
Evo i slika
 _________________ Domagoj Kamenjarin
MK Grunf |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Stips
 | | Član od: 23 Ruj 2009 | | Poruke: 224 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Stu 15, 2016 5:42 pm Naslov poruke: |
|
|
Super odabir teme
Do sada vrhunski odrađeno, detalji na tvom poznatom nivou, sve si mislim kopirati te i to pokušati odraditi u 72-ci, tako da pratim s guštom  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|