Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Eduard 1/48 MiG-21 PF
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Čet Ruj 15, 2016 2:55 pm    Naslov poruke: Eduard 1/48 MiG-21 PF Citiraj ovaj komentar

Nakon nekoliko Spitfirea (3 ove godine) vrijeme je za malo promjene- jedna let lampa. Za sad par slika kokpita. Još ništa nije uklopljeno jer trebam prvo dovršiti mlaznicu i kutiju stajnog trapa kako bi mogao spojiti trup. Kritike i sugestije su dobro došle.

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
dalibor

Član od: 22 Stu 2010
PorukaUpisano: Čet Ruj 15, 2016 3:23 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

farbanje?
Natrag na vrh
dragan_mig31

Član od: 16 Sij 2006
Mjesto: SKOPJE-MAKEDONIJA
PorukaUpisano: Čet Ruj 15, 2016 6:01 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

E ovo sam cekao Smile koje ces oznake ako nije tajna?Jedino sto me buni malo jel kabina ne treba da bude malo tamnija i malo vise na plavo?
Grunf
Administrator
PorukaUpisano: Pet Ruj 16, 2016 9:29 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Unutrašnjost kokpita je u stvarnosti malo tamnija i plavkastija, ali to je do fotoaparata, tj. mog lošeg snimanja sa blicem. Boju sam uskladio sa prepainted Eduardovom jetkovinom. Bit će bare metal Sjeverni Vijetnam 4326 sa oznakama pobjeda na kojemu je letio i najveći as vijetnamskog rata Nguyen Van Coc. SK sjedište je maketa sama za sebe i kad nabacim mat lak stavit ću fotke. Nisam nabavljao Brassin kokpit ili sjedište, jer objektivno nema potrebe. Sve ono što bi bilo točnije od OOB kokpita je na jednom sklopljenoj maketi potpuno nevidljivo.

Natrag na vrh
dragan_mig31

PorukaUpisano: Pet Ruj 16, 2016 2:29 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odlicno izgleda za sada.Bas me zanima kako ces NMF da uradis.Koje boje planiras da koristis itd.Radio sam jednom taj brasin KM-1M i to je zaista maketa za sebe.Ono sto je overkill kod ove eduardove makete su felne izduv i i slicne zezancije u brasin formu.Ono sto doalzi na maketi je sasvim ok bar sto se moj ukus tice.Samo napred i cekamo jos fotke.
Grunf
Administrator
PorukaUpisano: Čet Ruj 22, 2016 1:56 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Sjedalo gotovo. Iz kutije sa PE isto iz kutije. Eduard je u sastavnici propustio dati šemu stavljanja stencila, koji srećom, postoje na dekalima, među ostalim stencilima. Dovoljno je skinuti sa Eduardove stranice sastavnicu za brasin sjedalo i uz par fotki sa neta sve je riješeno...

Natrag na vrh
dragan_mig31

PorukaUpisano: Čet Ruj 22, 2016 2:00 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odlicno napredujes.Sto mu ne uradi neki chipping.Bar na rucicu za izbacivanje ili na ivice gde idu noge?
Grunf
Administrator
PorukaUpisano: Čet Ruj 22, 2016 2:11 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dobar savjet Dragane, svakako ću ga malo izguliti.

Natrag na vrh
vrsa

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: all over the place
PorukaUpisano: Pet Ruj 23, 2016 9:27 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nemoj ručicu gulit. To se koristi samo jednom. Very Happy

Bez zafrkancije izbaciva sjedala su rijetko izguljena, jer se redovito servisiraju. Rađe izguli podnicu i upravljačku ručicu i tako to.

BTW više se vidi na ovom kokpitu nego na Spitu, tako da sa detaljima se može ići jedino što po meni nema smisla radit skrivene detalje.
MAK REOPLAN - Split
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
PorukaUpisano: Uto Ruj 27, 2016 2:14 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dijelovi mlaznice prije sklapanja. Koristio sam dijelove iz kutije koje sam malo modificirao. Vanjski dio lopatica mlaznice sam malo doradio bušenjem, a u unutrašnjost sam dodao modificirani dio PE iz seta za drugi MiG koji neću koristiti jer imam Brassin mlaznicu. Dosta gnjavaže je bilo oko obrade i bojanja unutrašnjosti centralnog cilindra, ali sad sve izgleda OK. Bojanje i detaljiranje sam napravio prema referentnim fotografijama. Vanjski dio cilindra mlaznice nemojte uzimati u obzir jer se ionako ne vidi kad se zatvori unutar polovica trupa.

Natrag na vrh
Tomo

Član od: 06 Stu 2005
Mjesto: Varaždin
PorukaUpisano: Uto Ruj 27, 2016 2:32 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mislim da ti ovaj unutarnji dio mlaznice (tunel) nije dobar za PF. Ovu jetkovinu koju si ugradio je s Bisa? Jer PF/PFM/MF ima tunel gladak, bis ima valovito i izdužne "crte".
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
Grunf
Administrator
PorukaUpisano: Uto Ruj 27, 2016 7:05 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ne vidi se dobro na fotografiji, ali valoviti dio ide samo cca 1 cm sa strane koja ide na turbinu, a prema kraju mlaznice ide samo jedan valoviti pojas od 2,5mm (uzorci "valovitosti" se razlikuju). Ostatak mlaznice je gladak. Jetkovinu sam odrezao sa seta za Bis koji pokriva cijelu površinu unutrašnjosti mlaznice. Imam puno referentnih fotki i jednu brasin mlaznicu za PF/PFM koju ću ugraditi na PFM, a što sam koristio kao uzorak za mjerenje i rezanje. Malo prije sam sve spojio u cjelinu, pa ću pokušat fotografirati da se nešto vidi zajedno sa ostalim dijelovima koje sam dovršio (prednji konus, kotači,itd.).

Natrag na vrh
vrsa

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: all over the place
PorukaUpisano: Sri Ruj 28, 2016 10:24 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ne vidim dobro cijelu cijev, al da kod PF-a (R-11) nije valovito cijelom dužinom:

Doduše dalo bi se tu poigrati još malo sa wetheringom mlaznice.
MAK REOPLAN - Split
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
PorukaUpisano: Sri Ruj 28, 2016 1:34 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Imam ja cijeli walkaround PF-a iz vojnog muzeja u Varšavi, uključujući i više fotki mlaznice koje su dosta bolje i detaljnije od ove. Wink Naravno da će biti i još weatheringa-na slici je samo turbina dovršena, a sve ostalo još nije gotovo.

Natrag na vrh
Grunf
Administrator
PorukaUpisano: Sri Lis 05, 2016 2:13 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mlaznica je gotova, ali mi fotkanje baš ne ide-valda se nešto i vidi na slici...

Unutrašnjost stajnog trapa na krilima je obojana i vošana-još par žićica i mogu spojiti krilo. Srebrni krugovi na unutrašnjem dijelu donjeg dijela krila su stražnje strane svjetala koje sam obojao u sjajnu srebrnu boju, a nakon uklapanja krila će taj dio biti sasvim nevidljiv. Kutija glavnog stajnog trapa je obojana i nabačen je prvi wash-tu imam još puno posla sa kojekakvim cijevima i žicama.

Ima još ponešto dovršenih detalja ili u naprednoj fazi, pa se nadam da bi do ovog vikenda moga zatvoriti trup i spojiti krila, a spajanje u cjelinu ovisi o tome koliko ću biti vrijedan, tj. da li ću dovršiti kutiju glavnog stajnog trapa. Zadnjih dana nisam baš puno maketario pa zato ni napredak nije velik...

Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma