Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Ruj 15, 2016 2:55 pm Naslov poruke: Eduard 1/48 MiG-21 PF |
|
|
Nakon nekoliko Spitfirea (3 ove godine) vrijeme je za malo promjene- jedna let lampa. Za sad par slika kokpita. Još ništa nije uklopljeno jer trebam prvo dovršiti mlaznicu i kutiju stajnog trapa kako bi mogao spojiti trup. Kritike i sugestije su dobro došle.
|
 |
| dalibor
| | Član od: 22 Stu 2010 | | Poruke: 649 | |
|
Upisano: Čet Ruj 15, 2016 3:23 pm Naslov poruke: |
|
|
| farbanje? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragan_mig31
 | | Član od: 16 Sij 2006 | | Poruke: 3566 | | Mjesto: SKOPJE-MAKEDONIJA |
|
Upisano: Čet Ruj 15, 2016 6:01 pm Naslov poruke: |
|
|
E ovo sam cekao koje ces oznake ako nije tajna?Jedino sto me buni malo jel kabina ne treba da bude malo tamnija i malo vise na plavo? _________________ https://www.facebook.com/maketarskiklubskopje/ |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
|
Upisano: Pet Ruj 16, 2016 9:29 am Naslov poruke: |
|
|
Unutrašnjost kokpita je u stvarnosti malo tamnija i plavkastija, ali to je do fotoaparata, tj. mog lošeg snimanja sa blicem. Boju sam uskladio sa prepainted Eduardovom jetkovinom. Bit će bare metal Sjeverni Vijetnam 4326 sa oznakama pobjeda na kojemu je letio i najveći as vijetnamskog rata Nguyen Van Coc. SK sjedište je maketa sama za sebe i kad nabacim mat lak stavit ću fotke. Nisam nabavljao Brassin kokpit ili sjedište, jer objektivno nema potrebe. Sve ono što bi bilo točnije od OOB kokpita je na jednom sklopljenoj maketi potpuno nevidljivo. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragan_mig31
|
Upisano: Pet Ruj 16, 2016 2:29 pm Naslov poruke: |
|
|
Odlicno izgleda za sada.Bas me zanima kako ces NMF da uradis.Koje boje planiras da koristis itd.Radio sam jednom taj brasin KM-1M i to je zaista maketa za sebe.Ono sto je overkill kod ove eduardove makete su felne izduv i i slicne zezancije u brasin formu.Ono sto doalzi na maketi je sasvim ok bar sto se moj ukus tice.Samo napred i cekamo jos fotke. _________________ https://www.facebook.com/maketarskiklubskopje/ |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
|
Upisano: Čet Ruj 22, 2016 1:56 pm Naslov poruke: |
|
|
Sjedalo gotovo. Iz kutije sa PE isto iz kutije. Eduard je u sastavnici propustio dati šemu stavljanja stencila, koji srećom, postoje na dekalima, među ostalim stencilima. Dovoljno je skinuti sa Eduardove stranice sastavnicu za brasin sjedalo i uz par fotki sa neta sve je riješeno...
|
 |
| dragan_mig31
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
|
Upisano: Čet Ruj 22, 2016 2:11 pm Naslov poruke: |
|
|
Dobar savjet Dragane, svakako ću ga malo izguliti. _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vrsa
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2226 | | Mjesto: all over the place |
|
Upisano: Pet Ruj 23, 2016 9:27 am Naslov poruke: |
|
|
Nemoj ručicu gulit. To se koristi samo jednom.
Bez zafrkancije izbaciva sjedala su rijetko izguljena, jer se redovito servisiraju. Rađe izguli podnicu i upravljačku ručicu i tako to.
BTW više se vidi na ovom kokpitu nego na Spitu, tako da sa detaljima se može ići jedino što po meni nema smisla radit skrivene detalje. _________________ Tko vrijedi taj maketari.
Tko maketari taj vrijedi.
Tko ne vrijedi taj ne maketari.
MAK REOPLAN - Split |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
|
Upisano: Uto Ruj 27, 2016 2:14 pm Naslov poruke: |
|
|
Dijelovi mlaznice prije sklapanja. Koristio sam dijelove iz kutije koje sam malo modificirao. Vanjski dio lopatica mlaznice sam malo doradio bušenjem, a u unutrašnjost sam dodao modificirani dio PE iz seta za drugi MiG koji neću koristiti jer imam Brassin mlaznicu. Dosta gnjavaže je bilo oko obrade i bojanja unutrašnjosti centralnog cilindra, ali sad sve izgleda OK. Bojanje i detaljiranje sam napravio prema referentnim fotografijama. Vanjski dio cilindra mlaznice nemojte uzimati u obzir jer se ionako ne vidi kad se zatvori unutar polovica trupa.
|
 |
| Tomo
 | | Član od: 06 Stu 2005 | | Poruke: 1722 | | Mjesto: Varaždin |
|
Upisano: Uto Ruj 27, 2016 2:32 pm Naslov poruke: |
|
|
| Mislim da ti ovaj unutarnji dio mlaznice (tunel) nije dobar za PF. Ovu jetkovinu koju si ugradio je s Bisa? Jer PF/PFM/MF ima tunel gladak, bis ima valovito i izdužne "crte". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
|
Upisano: Uto Ruj 27, 2016 7:05 pm Naslov poruke: |
|
|
Ne vidi se dobro na fotografiji, ali valoviti dio ide samo cca 1 cm sa strane koja ide na turbinu, a prema kraju mlaznice ide samo jedan valoviti pojas od 2,5mm (uzorci "valovitosti" se razlikuju). Ostatak mlaznice je gladak. Jetkovinu sam odrezao sa seta za Bis koji pokriva cijelu površinu unutrašnjosti mlaznice. Imam puno referentnih fotki i jednu brasin mlaznicu za PF/PFM koju ću ugraditi na PFM, a što sam koristio kao uzorak za mjerenje i rezanje. Malo prije sam sve spojio u cjelinu, pa ću pokušat fotografirati da se nešto vidi zajedno sa ostalim dijelovima koje sam dovršio (prednji konus, kotači,itd.). _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vrsa
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2226 | | Mjesto: all over the place |
|
Upisano: Sri Ruj 28, 2016 10:24 am Naslov poruke: |
|
|
Ne vidim dobro cijelu cijev, al da kod PF-a (R-11) nije valovito cijelom dužinom:
Doduše dalo bi se tu poigrati još malo sa wetheringom mlaznice. _________________ Tko vrijedi taj maketari.
Tko maketari taj vrijedi.
Tko ne vrijedi taj ne maketari.
MAK REOPLAN - Split |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
|
Upisano: Sri Ruj 28, 2016 1:34 pm Naslov poruke: |
|
|
Imam ja cijeli walkaround PF-a iz vojnog muzeja u Varšavi, uključujući i više fotki mlaznice koje su dosta bolje i detaljnije od ove. Naravno da će biti i još weatheringa-na slici je samo turbina dovršena, a sve ostalo još nije gotovo. _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
|
Upisano: Sri Lis 05, 2016 2:13 pm Naslov poruke: |
|
|
Mlaznica je gotova, ali mi fotkanje baš ne ide-valda se nešto i vidi na slici...
Unutrašnjost stajnog trapa na krilima je obojana i vošana-još par žićica i mogu spojiti krilo. Srebrni krugovi na unutrašnjem dijelu donjeg dijela krila su stražnje strane svjetala koje sam obojao u sjajnu srebrnu boju, a nakon uklapanja krila će taj dio biti sasvim nevidljiv. Kutija glavnog stajnog trapa je obojana i nabačen je prvi wash-tu imam još puno posla sa kojekakvim cijevima i žicama.
Ima još ponešto dovršenih detalja ili u naprednoj fazi, pa se nadam da bi do ovog vikenda moga zatvoriti trup i spojiti krila, a spajanje u cjelinu ovisi o tome koliko ću biti vrijedan, tj. da li ću dovršiti kutiju glavnog stajnog trapa. Zadnjih dana nisam baš puno maketario pa zato ni napredak nije velik... _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|