Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Stalni postav Domovinskog rata - Bjelovar

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Klubovi, natjecanja, najave, izložbe
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
zilkan

Član od: 26 Stu 2007
Mjesto: oko Bjelovara
PorukaUpisano: Uto Jul 26, 2016 4:37 pm    Naslov poruke: Stalni postav Domovinskog rata - Bjelovar Citiraj ovaj komentar

Preuzeto sa facebook stranice https://www.facebook.com/postavbjelovar/?fref=nf

POZIV - donacije/posudbe za stalni i tematski postav

Čast nam je i zadovoljstvo pozvati Vas u novouređeni stalni postav Domovinskog rata, Andrije Kačića Miošića 16, Bjelovar (preko puta kolnog ulaza u kompleks Bjelovarsko-križevačke biskupije). Stalni postav sadrži oko stotinu različitih eksponata od odora, znakovlja i ostalih predmeta proizašlih iz obrambenog Domovinskog rata.
Postav je osmišljen metodološki po uzoru na suvremene muzejske postave, otvoren je za javnost koju preko kako preko predmeta, tako i preko povjesnice želi upozoriti na isključivi značaj obrambenog Domovinskog rata za stvaranje samostalne i neovisne Republike Hrvatske.
Postav sadrži stalni postav, a trenutno je u pripremi i tematski postav koji će biti upriličen tijekom značajnijih datuma bjelovarske i hrvatske suvremene povijesti te Vas molimo da, ukoliko posjedujete predmete koji mogu poslužiti kao eksponat u postavu predmet ustupite, a mi ćemo rado uvrstiti, izložiti i ispričati Vašu priču jer svaki predmet hrvatskog branitelja zaslužuje svoje mjesto kako bi ukazao na žrtvu koju ste Vi, hrvatski branitelji položili za Hrvatsku. Jednako tako staljamo postav Vama na raspolaganje, ukoliko želite uvrstiti ovu jedinstvenu priču u Bjelovaru u protokol prilikom posjeta Vaših gostiju.
Stalni postav otvoren je svakoga utorka i četvrtka od 18 do 19 sati, a za grupe uz prethodnu najavu dostupni smo i kroz ostale dane u tjednu.
Uz nadu u Vaš odaziv srdačno Vas pozdravljamo.

Voditelji:
Marin Sabolović
0977772466
Krešimir Veček
0959001135

I nešto slika sa postave:

Objavljujem ovo i iz razloga, pošto sam kroz razgovor sa Krešimirom Večekom pričao dosta i o maketama vozila i dioramama Domovinskog rata, njemu se je svidjela ideja da uz stalni postav sadržaja kao što vidite na slikama, proširi i sa maketarskim radovima. Tako da Vas sve pozivam ako ste voljni i imate želju da donirate ili posudite makete vozila koje su vezane tematski za Domovinski rat, kako bi se stalna postava ovoga u začetcima malog muzeja obogatila i što više proširila Smile

Hvala Vam kolege svima na čitanju ovog posta, također ako će biti nekih novosti oko muzeja, trudit ću se pravovremeno ih ovdje objavljivati. Slobodno pitajte ako Vas još nešto zanima, možete mi poslati PM, ili nazvati voditelje muzeje na brojeve koji se nalaze gore.

Živjeli

Ilija
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
2851cz

Član od: 11 Lip 2012
Mjesto: Osijek
PorukaUpisano: Sri Jul 27, 2016 5:02 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pozdrav, imali šta od VBRova ?
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Minolovac 161

Član od: 16 Stu 2009
Mjesto: Bestovje /Sv, Nedelja/
PorukaUpisano: Sri Jul 27, 2016 5:24 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Rodno mjesto našeg velikog prijatelja vojvode Šešelja u Hercegovini. Osobno sam skinuo ploču u lipnju 1992. kao pripadnik 1. gardijske. Služila mi je kao zadnja strana prikolice. Ako ju želite, doniram ju, neka netko dođe po nju.
Natrag na vrh
zilkan

PorukaUpisano: Sri Jul 27, 2016 9:01 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mislite VBR kao višecjevni raketni bacač? Nažalost nema ništa tako slično u postavi muzeja. Mislim, bilo bi lijepo da ima Smile
Kolega Minolovac, hvala Vam na odazivu. Kontaktirat ću voditelje muzeja pa ću Vam se javiti u što kraćem mogućem odazivu Smile

Živjeli

Ilija
Natrag na vrh
hornet

Član od: 17 Lis 2005
PorukaUpisano: Sri Jul 27, 2016 9:11 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Zar nije u BJ vojarni također stalni postav haubica, topovi ako se ne varam i VBR tamo iza kapelice. Ne znam koliko su dostupni.
zilkan

PorukaUpisano: Sri Jul 27, 2016 9:45 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Da, u pravu ste kolega. U vojarni postoji stalni postav, ali to je vojarna, i nije baš nešto dostupno za javnost. Svojevremeno sam htip poslikati te haubice, ali nisam dobio dopuštenje. Također, gradska vojarna u Bjelovaru koliko ja osobno znam,nema puno veze sa novonastalim muzejom. Možda su pokretači muzeja surađivali sa njima, nisam u to upućen. Ovaj muzej je uglavnom nastao iz entuzijazma nekolicine ljudi, njihovim privatnim novčanim sredstvima i stvarima iz njihove kolekcije. Koliko im je tko u gradu pomagao nisam upućen i ne znam puno oko toga. Kao što vidite po slikama, za sada prostor nije nešto jako velik, no ja bih osobno volio da postava muzeja naraste i bude u još većem prostoru Smile

LP

Ilija
Natrag na vrh
101Airborne

Član od: 18 Svi 2007
Mjesto: ZAGREB
PorukaUpisano: Čet Jul 28, 2016 5:16 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Vojarna Bilogora je aktivna vojarna u kojoj je smještena Topničko-Raketna Bojna i Pukovnija, nije otvorena za javnost. Iza kapelice, s ceste se mogu vidjeti haubice i topovi, VBRova nema, samo onaj mali oklopnjak koji nosi 2 maljutke.

You have enemies? GOOD. That means you actually stood up for something in your life.
Natrag na vrh
zilkan

PorukaUpisano: Čet Ruj 29, 2016 3:37 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Kolege, ako ste kojim slučajem iz Bjelovara ili prolazite kroz Bjelovar sutra ili u subotu, navratite na izložbu. Izložba je otvorena i svaki utorak i četvrtak od 18 do 19 sati.

Hvala na čitanju

Ilija
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Klubovi, natjecanja, najave, izložbe Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma