Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Akrilni problem
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Airbrush - zračni kist
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
imwhoim01
Gost
PorukaUpisano: Ned Velj 19, 2006 1:35 pm    Naslov poruke: Akrilni problem Citiraj ovaj komentar

Do sada sam radio samo sa uljnim bojama sa kojim nemam nikakvih problema. No nedavno sam kupio MM akrilne boje i pri spricanju kroz airbrush uvjek ga zacepe. Probao sam ih razrijedjivati sa vodom i alkoholom ali bezuspjesno... Sad
Pomozite ljudi... Recite u cemu grijesim
Natrag na vrh
von Stuck
Administrator
Član od: 08 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Ned Velj 19, 2006 2:24 pm    Naslov poruke: Re: Akrilni problem Citiraj ovaj komentar

imwhoim01 Napisao/la:
Do sada sam radio samo sa uljnim bojama sa kojim nemam nikakvih problema. No nedavno sam kupio MM akrilne boje i pri spricanju kroz airbrush uvjek ga zacepe. Probao sam ih razrijedjivati sa vodom i alkoholom ali bezuspjesno... Sad

Osobno nikada nisam razrjeđivao sa vodom, a niti sa apotekarskim alkoholom.Svakako nabaviti izopropanol.Može se sa njima i više razrijediti, samo treba više outa, ne odmah jedno preko drugog,naravno,prešpricati površinu koju bojaš.Probaj dodati malo deterđenta za suđe radi bolje viskoznosti. (ovo zadnje sam pobrao na netu, nisam, osobno probao):
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
mskukan
Gost
PorukaUpisano: Ned Velj 19, 2006 3:10 pm    Naslov poruke: Re: Akrilni problem Citiraj ovaj komentar

imwhoim01 Napisao/la:

To se i meni deshava sa tim bojama, zato ih nikada ne koristim osim u stanju nuzde. Bile su upotrebljive i to prilicno samo kada sam ih razrijedio sa onim njihovim Acrylic cleaner, NE thinner.
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
PorukaUpisano: Pon Velj 20, 2006 12:32 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Zanimljivo. ja sam ,do duše, koristio 95% alkohol, a vodu samo za bojanje sa običnom kistom na manjim površinama. Učiš se dok si živ...
Natrag na vrh
mislav

Član od: 16 Lis 2005
PorukaUpisano: Uto Velj 21, 2006 10:55 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Meni uredno rade sa obicnim apotekarskim alkoholom (70 %). Cinjenica je da se brzo suse. Jos nisam probao s destiliranom vodom.
imwhoim01
Gost
PorukaUpisano: Uto Velj 21, 2006 10:58 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

mislav Napisao/la:
Meni uredno rade sa obicnim apotekarskim alkoholom (70 %). Cinjenica je da se brzo suse. Jos nisam probao s destiliranom vodom.

Koliki omjer alkohola i boje koristis?
Natrag na vrh
Herr Flick
Gost
PorukaUpisano: Uto Velj 21, 2006 3:50 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

alkohola - što više Otpuhuje pjenu Laughing
šalim se.... i ja koristim ovaj medicinski 70 postotni etanol, no u principu ne razrijeđujem previše.... dosad nisam imo problema
Natrag na vrh
imwhoim01
Gost
PorukaUpisano: Uto Velj 21, 2006 6:36 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Herr Flick Napisao/la:
alkohola - što više Otpuhuje pjenu Laughing

stavio sam dosta alkohola i prilicno ukenjao boju Rolling Eyes
budem probo sa nekoliko kapi... ko zna... mozda pror Very Happy adi
Natrag na vrh
mislav

Član od: 16 Lis 2005
PorukaUpisano: Uto Velj 21, 2006 8:48 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

imwhoim01 Napisao/la:
mislav Napisao/la:

Koliki omjer alkohola i boje koristis?

Odokativan. U principu, radim sa svakom bojom po osjecaju. I onako nisu iste gustoce u bocicama pa neki fiksni omjer nema smisla.
U praksi, ako zelim bolje pokrivanje, radim s malo guscom mjesavinom a ako zelim bolju kontrolu nad farbanjem, s malo rjeđom.
beginner
Gost
PorukaUpisano: Ned Lis 22, 2006 7:20 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ja stavim vodu i sve mi je u redu, airbrush ko nov
Natrag na vrh
lisec
Gost
PorukaUpisano: Ned Lis 22, 2006 7:53 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Stvar koja je najbolja je MM Acryl Cleaner.Pazi NE Thinner. Isprobano,ne uništava boju i ne štopa se tako kao alkohol
Natrag na vrh
von Stuck
Administrator
PorukaUpisano: Ned Lis 22, 2006 9:06 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

lisec Napisao/la:
Stvar koja je najbolja je MM Acryl Cleaner.Pazi NE Thinner. Isprobano,ne uništava boju i ne štopa se tako kao alkohol

Tamiya akrili se mogu razrjeđivati izopropanolom, MM ne. Izopropanol ga zgušnjava i čepi dize na airbrushu.Govorim iz iskustva.Jedini razrjeđivač koji dobro podnose je onaj njihov, bezobrazno skup, koji i ti spominješ.
Natrag na vrh
Reaper

Član od: 07 Ruj 2006
PorukaUpisano: Ned Lis 22, 2006 9:48 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

mm acril gloss lak, rijedim ga 97% alkoholom, nikakvih problema nisam imao, razlijeva se odlicno, fino pokriva, ne cepi nista, jednostavno se pere.....

-=Für immer Minderheiten=-
Natrag na vrh
Bebonja
Gost
PorukaUpisano: Ned Lis 22, 2006 9:55 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Također sam probao i nemam nikakvih problema .
Fino se šprica a čiščenje mi ko i uvijek ide na živce Wink

Very Happy Very Happy Very Happy
Natrag na vrh
von Stuck
Administrator
PorukaUpisano: Pon Lis 23, 2006 7:59 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

bebonja Napisao/la:
Također sam probao i nemam nikakvih problema .
Fino se šprica a čiščenje mi ko i uvijek ide na živce Wink

Very Happy Very Happy Very Happy

...bum probal!
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Airbrush - zračni kist Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma