Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
|
Upisano: Ned Velj 19, 2006 1:35 pm Naslov poruke: Akrilni problem |
|
|
Do sada sam radio samo sa uljnim bojama sa kojim nemam nikakvih problema. No nedavno sam kupio MM akrilne boje i pri spricanju kroz airbrush uvjek ga zacepe. Probao sam ih razrijedjivati sa vodom i alkoholom ali bezuspjesno...
Pomozite ljudi... Recite u cemu grijesim |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| von Stuck Administrator
 | | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Velj 19, 2006 2:24 pm Naslov poruke: Re: Akrilni problem |
|
|
| imwhoim01 Napisao/la: | Do sada sam radio samo sa uljnim bojama sa kojim nemam nikakvih problema. No nedavno sam kupio MM akrilne boje i pri spricanju kroz airbrush uvjek ga zacepe. Probao sam ih razrijedjivati sa vodom i alkoholom ali bezuspjesno...
Osobno nikada nisam razrjeđivao sa vodom, a niti sa apotekarskim alkoholom.Svakako nabaviti izopropanol.Može se sa njima i više razrijediti, samo treba više outa, ne odmah jedno preko drugog,naravno,prešpricati površinu koju bojaš.Probaj dodati malo deterđenta za suđe radi bolje viskoznosti. (ovo zadnje sam pobrao na netu, nisam, osobno probao): |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Velj 19, 2006 3:10 pm Naslov poruke: Re: Akrilni problem |
|
|
| imwhoim01 Napisao/la: | Do sada sam radio samo sa uljnim bojama sa kojim nemam nikakvih problema. No nedavno sam kupio MM akrilne boje i pri spricanju kroz airbrush uvjek ga zacepe. Probao sam ih razrijedjivati sa vodom i alkoholom ali bezuspjesno...
To se i meni deshava sa tim bojama, zato ih nikada ne koristim osim u stanju nuzde. Bile su upotrebljive i to prilicno samo kada sam ih razrijedio sa onim njihovim Acrylic cleaner, NE thinner. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Velj 20, 2006 12:32 pm Naslov poruke: |
|
|
| Zanimljivo. ja sam ,do duše, koristio 95% alkohol, a vodu samo za bojanje sa običnom kistom na manjim površinama. Učiš se dok si živ... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mislav
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 425 | |
|
Upisano: Uto Velj 21, 2006 10:55 am Naslov poruke: |
|
|
Meni uredno rade sa obicnim apotekarskim alkoholom (70 %). Cinjenica je da se brzo suse. Jos nisam probao s destiliranom vodom. _________________ Mislav |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Uto Velj 21, 2006 10:58 am Naslov poruke: |
|
|
| mislav Napisao/la: | | Meni uredno rade sa obicnim apotekarskim alkoholom (70 %). Cinjenica je da se brzo suse. Jos nisam probao s destiliranom vodom. |
Koliki omjer alkohola i boje koristis? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Uto Velj 21, 2006 3:50 pm Naslov poruke: |
|
|
alkohola - što više
šalim se.... i ja koristim ovaj medicinski 70 postotni etanol, no u principu ne razrijeđujem previše.... dosad nisam imo problema |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Uto Velj 21, 2006 6:36 pm Naslov poruke: |
|
|
| Herr Flick Napisao/la: | alkohola - što više
|
stavio sam dosta alkohola i prilicno ukenjao boju
budem probo sa nekoliko kapi... ko zna... mozda pror adi |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mislav
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 425 | |
|
Upisano: Uto Velj 21, 2006 8:48 pm Naslov poruke: |
|
|
| imwhoim01 Napisao/la: | | mislav Napisao/la: | | Meni uredno rade sa obicnim apotekarskim alkoholom (70 %). Cinjenica je da se brzo suse. Jos nisam probao s destiliranom vodom. |
Koliki omjer alkohola i boje koristis? |
Odokativan. U principu, radim sa svakom bojom po osjecaju. I onako nisu iste gustoce u bocicama pa neki fiksni omjer nema smisla.
U praksi, ako zelim bolje pokrivanje, radim s malo guscom mjesavinom a ako zelim bolju kontrolu nad farbanjem, s malo rjeđom. _________________ Mislav |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Lis 22, 2006 7:20 pm Naslov poruke: |
|
|
| ja stavim vodu i sve mi je u redu, airbrush ko nov |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Lis 22, 2006 7:53 pm Naslov poruke: |
|
|
| Stvar koja je najbolja je MM Acryl Cleaner.Pazi NE Thinner. Isprobano,ne uništava boju i ne štopa se tako kao alkohol |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Lis 22, 2006 9:06 pm Naslov poruke: |
|
|
| lisec Napisao/la: | | Stvar koja je najbolja je MM Acryl Cleaner.Pazi NE Thinner. Isprobano,ne uništava boju i ne štopa se tako kao alkohol |
Tamiya akrili se mogu razrjeđivati izopropanolom, MM ne. Izopropanol ga zgušnjava i čepi dize na airbrushu.Govorim iz iskustva.Jedini razrjeđivač koji dobro podnose je onaj njihov, bezobrazno skup, koji i ti spominješ. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
 | | Član od: 07 Ruj 2006 | | Poruke: 4365 | |
|
Upisano: Ned Lis 22, 2006 9:48 pm Naslov poruke: |
|
|
mm acril gloss lak, rijedim ga 97% alkoholom, nikakvih problema nisam imao, razlijeva se odlicno, fino pokriva, ne cepi nista, jednostavno se pere..... _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
On voli stvari lijepe, ali tko ga jeb.....
-=Für immer Minderheiten=- |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Lis 22, 2006 9:55 pm Naslov poruke: |
|
|
Također sam probao i nemam nikakvih problema .
Fino se šprica a čiščenje mi ko i uvijek ide na živce
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pon Lis 23, 2006 7:59 am Naslov poruke: |
|
|
| bebonja Napisao/la: | Također sam probao i nemam nikakvih problema .
Fino se šprica a čiščenje mi ko i uvijek ide na živce
 |
...bum probal! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|