Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Dize za revell airbrush
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Airbrush - zračni kist
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
beginner
Gost
PorukaUpisano: Ned Lis 22, 2006 6:13 pm    Naslov poruke: Dize za revell airbrush Citiraj ovaj komentar

Zna li tko gdje se može nabaviti dize za revell airbrush standard class ili da li mu odgovaraju neke od nekog drugog proizvođača (koji se može nabaviti u HR)
Natrag na vrh
Iceman
Gost
PorukaUpisano: Ned Lis 22, 2006 6:52 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Probaj ovdje:www.alpha.hanich.hr/rezervnidijelovi.asp
Natrag na vrh
lisec
Gost
PorukaUpisano: Ned Lis 22, 2006 7:03 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Brijem da nigdje u RH,ja svojevremeno tražio
Natrag na vrh
beginner
Gost
PorukaUpisano: Ned Lis 22, 2006 7:22 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Iceman Napisao/la:
Probaj ovdje:www.alpha.hanich.hr/rezervnidijelovi.asp

a da li bi mu te pasale, jer 35 kn nije malo
Natrag na vrh
Žach
Gost
PorukaUpisano: Pon Lis 23, 2006 12:29 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dizne za VEGA i OMNI airbrusheve ne odgovaraju za Revell airbrush koji ti spominješ.

Preporuka, tamo gdje si kupio taj Revell airbrush zamoli da ti nabave rezervnu diznu, ne bi trebalo biti problema.

Kupci airbrusheva u ALPHA shopu imaju osigurane rezervne dijelove (dizne, igle itd ...) i naravno garanciju, prema tome i dobavljač koji uvozi te Revell airbrusheve ti sigurno može nabaviti diznu koju tražiš, samo je pitanje brzine realizacije. Možda je još netko (osim liseca) na forumu već imao takav sličan problem nabavke dizni za taj Revell airbrush, pa će ti reći kako ga je riješio.

Javi kako su prošli pregovori i jesi li to riješio. Sretno! Palac gore
Natrag na vrh
0viking0
Moderator
Član od: 17 Lis 2005
Mjesto: Zagreb - Croatia
PorukaUpisano: Pon Lis 23, 2006 1:45 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Žach Napisao/la:

Preporuka, tamo gdje si kupio taj Revell airbrush zamoli da ti nabave rezervnu diznu, ne bi trebalo biti problema.

??
Goran

Član od: 15 Lis 2005
Mjesto: Jastrebarsko
PorukaUpisano: Pon Lis 23, 2006 7:35 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

0viking0 Napisao/la:
Žach Napisao/la:

??

Zašto dva upitnika, tako bi to trebalo ići u normalnom poslu. Isto kao da kupiš usisavač, pa za njega nema vrečica (prvi primjer koji mi je pao napamet)

Član od: 07 Ruj 2006
PorukaUpisano: Pon Lis 23, 2006 11:04 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

bojim se da si zaglavio, stari moj.......
da trazis neki zamjenski dio za professional class, mozda bi bolje prosao, jos bi se nesto i dalo nabaviti, no za standard ili starter - mislim da slobodno to mozes zaboraviti, no ipak pokusaj tamo gdje si kupio brush...ukoliko je to turbo limac, opet se vracas na pocetak - znaci zaboravi (bez ikakve lose reklame i misli upucenih prema turbo limacu, da nebi bilo nesporazuma).....cak mislim da revell i nije predvidjeo neke dodatne / zamjenske / rezervne dijelove za gore spomenute brusheve, jer realno gledano njihova cijena ne opravdava niti proizvodnju niti nabavku rezervnih dijelova, bez obzira sto pravila igre nalazu neki customer support kao i garanciju na takve proizvode..... jer u cjenovnom rasponu od 10 - 50 eura (koliko takvi brushevi kostaju) mislim da je jasno da nista od toga nema previse smisla u praksi.....

No, da ne pametarim, htjedoh ti ustvari reci da ja nigdje za spomenuti brush nisam vidio nikakve dodatne ili rezervne dijelove za kupiti...... dok za druge jesam, pa sam tako i izvukao gore napisani zakljucak, no svakako, sretno i javi ako sto uspijes....

-=Für immer Minderheiten=-
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Žach
Gost
PorukaUpisano: Pon Lis 23, 2006 11:38 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Reaper Napisao/la:
bojim se da si zaglavio, stari moj....... za standard ili starter - mislim da slobodno to mozes zaboraviti, no ipak pokusaj tamo gdje si kupio brush...ukoliko je to turbo limac, opet se vracas na pocetak - znaci zaboravi (bez ikakve lose reklame i misli upucenih prema turbo limacu, da nebi bilo nesporazuma).....cak mislim da revell i nije predvidjeo neke dodatne / zamjenske / rezervne dijelove za gore spomenute brusheve

Nije sve baš tako crno, za airbrush tipa Revell Standard Class se itekako proizvode i zamjenski dijelovi, brtvila, igle i dizne za "tuning" dakle Fine, Medium i Heavy, i svaki taj dio ima svoj kataloški broj. I naravno, Revell ih, kao i svaka ozbiljna firma, ima u ponudi.

Badger 350 (Revell Standard Class)

Dakle i distributer Revella, svugdje pa i u RH, ih može bez problema naručiti uvesti i staviti u ponudu, samo je pitanje da li se želi s nabavkom tako sitnih artikala baviti, jer u tome možda ne vidi isplativost ulaganja.

Dakle, problem je riješiv, ali treba uložiti truda i to izgurati do kraja.

Budući da je moja firma uvoznik Badger airbrusheva za RH, sve moje sugestije se važu apotekarskom vagom, no mislim da zaista ne škodi da svatko tko namjerava u RH kupiti airbrush, prvo u trgovini gdje kupuje postavi dva pitanja:

- da li je osigurana redovita nabavka rezervnih dijelova
- da li airbrush ima jamstvo (garanciju)

Ako je odgovor na bilo koje od ta dva pitanja negativan, treba razmotriti da li je ta kupovina dobar potez.

Jer airbrush je precizan alat, dijelovi se ponekad oštečuju, ili troše a ponekad i gube pri čišćenju (da, i toga ima, ne bi vjerovali). Kupovati airbrush a ne razmišljati istovremeno i o realnoj potrebi i mogučnosti servisiranja i nabavke dijelova je najsigurniji put u frustarciju kada airbrush stoji neupotrebljiv tjednima ili mjesecima radi nedostatka dizne ili igle čija cijena je skoro zanemariva, u rangu 35,00 do 40,00 kn.

I za kraj indikativan podatak, od kada moja firma uvozi airbrusheve, prodano je tri puta više setova dizna & igla nego samih airbrusheva, to valjda nešto govori? Question Idea Mnogi s jednim setom "igla & dizna" rade dvije-tri godine bez ikakvih problema, a drugi pak pri prvom čišćenju (ili nekom drugom prilikom) oštete te osjetljive dijelove, ili im airbrush padne na pod pa strada "glava" a time i dizna,igla i spray regulator, itd ...

Dakle, bitno je da pri kupovini airbrusha budete sigurni da nećete biti ostavljeni na cjedilu kada krenete u nabavku tih potrošnih vitalnih dijelova, i stvar je time riješena. Sve ostalo je avantura, pa tko voli ... Wink
Natrag na vrh
Reaper

Član od: 07 Ruj 2006
PorukaUpisano: Pon Lis 23, 2006 3:53 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

naravno, u pravu si, tako nekako sam i htio reci....

no kako si naglasio, cisto je pitanje dali ce se netkome dati takve "sitnarije" nabavljati i naravno, koliko ce se cekati da to i stigne pod pretpostavkom da netko i zeli nabaviti

-=Für immer Minderheiten=-
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Žach
Gost
PorukaUpisano: Pon Lis 23, 2006 5:57 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Reaper Napisao/la:
naravno, u pravu si, tako nekako sam i htio reci....

no kako si naglasio, cisto je pitanje dali ce se netkome dati takve "sitnarije" nabavljati i naravno, koliko ce se cekati da to i stigne pod pretpostavkom da netko i zeli nabaviti

Pa budući da su dizna i igla zaista vitalni dijelovi airbrusha, čini mi se najnormalnije da se kupcu, koji je samom kupnjom airbrusha ukazao povjerenje firmi gdje kupuje, za uzvrat osigura mogučnost kupnje zamjenskih dijelova u svakom trenutku, to je minimum onoga što se vani zove customer support.

Oni koji su u ALPHI naručivali airbrusheve znaju da se svakom kupcu koji osobno preuzima airbrush u detalje objasni korištenje, čišćenje i održavanje airbrusha, i upozori ga se na sve ono što se treba, što je dozvoljeno, što je preporučljivo kako i ono što se ne smije nikako činiti.

Na taj način se kupcu pomogne da izbjegne učenje na vlastitim greškama, da brže savlada korištenje airbrusha, i naravno da izbjegne bespotrebne troškove servisiranja. Vjerujem da je takav pristup više kod kupaca cijenjen nego kada mu drugdje prodaju airbrush kao da su prodali kilu krumpira, bez pružanja bilo kakve naknadne podrške, bilo osiguravanjem nabavke dijelova ili pružanjem savjeta i drugih informacija vezanih za kupljeni airbrush.
Natrag na vrh
lisec
Gost
PorukaUpisano: Pon Lis 23, 2006 8:18 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

OT, Zac jel ima igla i dizna za Anthema???
Natrag na vrh
Žach
Gost
PorukaUpisano: Pon Lis 23, 2006 8:33 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

lisec Napisao/la:
OT, Zac jel ima igla i dizna za Anthema???

Naravno da ima, i za Anthem, pa i za Sotar 20/20 kao i za druge airbrusheve iz ALPHA ponude, pa mi se javi na PM u vezi toga.

Ujedno molim da se sve konkretne privatne upite u vezi naručivanja nekog ALPHA artikla postavlja putem PM-a, da se za to ne koristi forum, hvala unaprijed.
Natrag na vrh
beginner
Gost
PorukaUpisano: Pon Lis 23, 2006 9:43 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

a da li alpha shop nabavlja rezervnu opremu i za gore navedeni badger 350 koji mi se po slici, a i po tekstu ne razlikuje od standard classa, nabavlja dize i igle? meni airbrush fenomenalno radi, ali bi mi robro došla i diza za malo preciznije (fine)
Natrag na vrh
Žach
Gost
PorukaUpisano: Pon Lis 23, 2006 10:59 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

beginner Napisao/la:
a da li alpha shop nabavlja rezervnu opremu i za gore navedeni badger 350 koji mi se po slici, a i po tekstu ne razlikuje od standard classa, nabavlja dize i igle? meni airbrush fenomenalno radi, ali bi mi robro došla i diza za malo preciznije (fine)

Badger 350 nije trenutno u ALPHA asortimanu, niti je ikad bio, pa se za taj model stoga niti nisu uvozili rezervni dijelovi jer ih ALPHA kupci ne traže.

Badger 350 poprilično zaostaje po performansama za modelom VEGA 600 koji je pristupačan po cijeni, pa se kupci koji žele airbrush dostupan po cijeni, a vrlo dobrih performansi odlučuju za VEGA 600 model.
Ako se u budučnosti uvrsti Badger 350 u ALPHA asortiman, tada će i za njega biti u ponudi svi vitalni rezervni dijelovi. Međutim, zbog specifičnosti izvedbe (više strojne obrade i materijala, vidi fotke dolje) igle, dizne i spray regulatora za Badger 350 (Revell Standard Class), napominjem da bi cijena tih dijelova bila dosta viša nego što je cijena igle, dizne i spray regulatora za airbrusheve serije VEGA i OMNI koji su definitvno puno kvalitetniji airbrushevi u svakom pogledu.

Stoga ti preporučam da izvučeš maksimum iz svog Standard Class airbrusha, a kada on više ne bude zadovoljavao tvoje potrebe, i kada te počne ograničavati u kreativnosti (dakle kada ga "prerasteš" da tako kažem), napravi kvalitativni korak naprijed i tada nabavi airbrush koji će dugo vremena zadovoljavati sve tvoje potrebe. A sadašnji si obavezno ostavi za daljnje korištenje, jer je idealan za manje precizne zahvate, nanašanje jednostavnih shema bojanja, ili bezbojnih lakova, metalik finisha, itd ... sigurno ćeš mu naći još mnoge primjene kojima je u potpunosti dorastao.

Izgled Fine igle za Badger 350

Fine dizna & igla za Badger 350

Fine Spray regulator za Badger 350
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Airbrush - zračni kist Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma