Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| SturmmannDado
 | | Član od: 12 Svi 2012 | | Poruke: 328 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Kol 21, 2016 7:47 pm Naslov poruke: Washevi |
|
|
| Zanima me kako napraviti dobar wash, nisam se bavio maketarstvom 5 godina, pa sam se sad vratio i prije sam koristio crnu uljanu slikarsku boju koje sad više nema kupiti, pa me zanima kako napraviti dobar wash. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| von Stuck Administrator
 | | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Kol 21, 2016 8:02 pm Naslov poruke: Re: Washevi |
|
|
| SturmmannDado Napisao/la: | | Zanima me kako napraviti dobar wash, nisam se bavio maketarstvom 5 godina, pa sam se sad vratio i prije sam koristio crnu uljanu slikarsku boju koje sad više nema kupiti, pa me zanima kako napraviti dobar wash. |
... nema crne uljane boje ? Bilo koja trgovina slikarskim priborom ima hrpe uljanih boja raznih proizvođača , i cijena , naravno. Terpentin ili white spirit služe tome da kada god hoćeš napraviš potrebnu količinu "washa". Ne teba se ograničiti samo na crnu boju za wash . I onako boju washa biraš prema boji makete koju radiš. Npr, nešto boje pijeska nećeš wash-ati sa crnim washem već sa nekim tamnije ili svijetlije smeđim i sl. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Kol 22, 2016 10:45 am Naslov poruke: |
|
|
Uljanih boja ima u bilo kojem art shopu. Crna je za figure previše izražena, kao u ostalom i za većinu maketa, pa preporučam burnt umber i raw sienna koje miješaš sa okerom, crnom i bijelom, a bijelu koristiš i za hajlajte i sl. Ako misliš raditi nešto što ima dosta crvene boje, dobro je nabaviti i crvenu uljanu boju cinober... Ulja razrjeđuj sa običnim sintetičnim uljnim razređivačem, zato jer su terpentin i white spirit dosta agresivni i za boju na maketi/figuri, kao i za tvoja pluća..., a wash će se daleko brže osušiti sa običnim uljnim razređivačem (cca 2-3 dana).Jjedino trebaš paziti da prije nanošenja sve prelakiraš sa akrilnim lakom. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| SturmmannDado
 | | Član od: 12 Svi 2012 | | Poruke: 328 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Kol 22, 2016 11:04 am Naslov poruke: |
|
|
| Ok hvala, ta uljana slikarska boja je bila dovoljno rijetka da se nije morala razrijeđivati, ali pošto se taj dućan zatvorio nigdje nemogu naći baš takvu boju, ali ima drugih za koje treba razrijeđivač. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|