Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| SturmmannDado
 | | Član od: 12 Svi 2012 | | Poruke: 328 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Kol 01, 2016 8:40 pm Naslov poruke: Boja njemačkih uniformi |
|
|
| Zanima me koju boju koristite za farbanje njemačkih uniformi ja trenutno koristim maslinasto zelenu dok ne nađem nešto bolje al mi je pretamna. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| kru65mi
 | | Član od: 28 Lis 2007 | | Poruke: 852 | |
|
Upisano: Uto Kol 02, 2016 6:45 am Naslov poruke: |
|
|
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| SturmmannDado
 | | Član od: 12 Svi 2012 | | Poruke: 328 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Jul 14, 2018 3:47 pm Naslov poruke: |
|
|
| Vallejo acrylic vallejo german field grey wwII + Basic skin tone 50/50 % ili Revell enamel matt 75 ili matt 45. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vojo
 | | Član od: 16 Kol 2006 | | Poruke: 1878 | | Mjesto: Krk |
|
Upisano: Sub Jul 14, 2018 5:07 pm Naslov poruke: Re: Boja njemačkih uniformi |
|
|
| SturmmannDado Napisao/la: | | Zanima me koju boju koristite za farbanje njemačkih uniformi ja trenutno koristim maslinasto zelenu dok ne nađem nešto bolje al mi je pretamna. |
Onda koristiš krivu boju.
Generalno su njemačke uniforme (ne govoreći o izuzecima: SS, tenkisti, DAK, maskikre ....) bile boje Feldgrau odnosno tamno sive (proguglaj si malo po Wikipediji da vidiš povjesnu pozadinu toga).
U principu svaka tamno siva boja bi pasala - ovisno o tome koliko želiš da boja tj. uniforma bude istrošena ili prljava itd. Ja koristim boje iz Revellovog spektra br. 78, 79, 382 - iste ili slične nijanse kao za njihova vozila, ili za gume itd.
Vojo  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Lisec
 | | Član od: 30 Lis 2008 | | Poruke: 1199 | | Mjesto: Zaprešić |
|
Upisano: Sub Jul 14, 2018 6:25 pm Naslov poruke: |
|
|
Sredina i kraj rata bilo koja varijanta zelene,maslinasto zelene, sivkasto zelene...uniforme su dolazile od raznih proizvodaca sa svojim tkaninama.
Ona gore slika je dobar primjer _________________ Matija
http://mkgrunf.com/ |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| AleksandarMorozov
 | | Član od: 03 Stu 2006 | | Poruke: 1791 | | Mjesto: Petrova rupa |
|
Upisano: Ned Jul 15, 2018 1:21 pm Naslov poruke: |
|
|
Da zakompliciram...Vlasovljeve postrojbe (kod nas su ih zvali "Kozaci", a češće "Čerkezi") su imali odore njemačkog uzorka...ali sašivene od sovjetskih tkanina zarobljenih 41. po skladištima RKKA. Dakle, oni nisu bili sivi, žuti ili zelenkasti već khaki "Švabe". _________________ Uprava Državne Bezbjednosti, radnik na određenim poslovima |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|