Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Pet Lip 03, 2016 10:29 am Naslov poruke: Rogožarski IK-3, AZmodel 1:72 |
|
|
OOB, boje odokativni miks, antena namjerno nije stavljena radi transporta.
Nekoliko fotki u radu i završena maketa.
 _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomo
 | | Član od: 06 Stu 2005 | | Poruke: 1725 | | Mjesto: Varaždin |
|
Upisano: Pet Lip 03, 2016 12:27 pm Naslov poruke: |
|
|
Čisto korektno Borise!
Uvijek mi je drago vidjeti Ik-3.
Boje mi ne djeluju baš pogođene, no generalno korektno.
"Zlo" je s tim Ik-3 što su boje bile sjajne, a avioni dobro održavani, pa se maketar baš ne može raspištoljiti s trošenjem... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 2851cz
| | Član od: 11 Lip 2012 | | Poruke: 1013 | | Mjesto: Osijek |
|
Upisano: Pet Lip 03, 2016 1:24 pm Naslov poruke: |
|
|
| Dobar. Koja kombinacija boja bi bila bolja , pitam jer imam jednog u planu raditi. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomo
 | | Član od: 06 Stu 2005 | | Poruke: 1725 | | Mjesto: Varaždin |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
|
Upisano: Pet Lip 03, 2016 2:10 pm Naslov poruke: |
|
|
| Tomo Napisao/la: | Čisto korektno Borise!
Uvijek mi je drago vidjeti Ik-3.
Boje mi ne djeluju baš pogođene, no generalno korektno.
"Zlo" je s tim Ik-3 što su boje bile sjajne, a avioni dobro održavani, pa se maketar baš ne može raspištoljiti s trošenjem... |
Znam za boje, ali tko uopce moze pogoditi prave nijanse!? Gledao sam CB fotke, profile na netu i na kutiji i fotke napravljenih maketa i odlucio se za neku sredinu. Sa originalnih fotki mogu jedino zakljuciti da je ova oker zuta bila tamnija nego je vecina profila prikazuje,ali nisam htio izmisljat toplu vodu i prepustio sam se struji.  _________________ MAK "Reoplan"
Boris G.: poruka promijenjena dana: Pet Lip 03, 2016 2:13 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Kurfurst
 | | Član od: 28 Pro 2014 | | Poruke: 571 | | Mjesto: Split-Kamen |
|
Upisano: Pet Lip 03, 2016 2:11 pm Naslov poruke: |
|
|
Samo prvi post, ne dalje...
a što se tiče aviona, izgleda super, jedino ne znam jeli vrijedi muke sastavljati AZ-ov IK-3, navodno su bože sačuvaj... _________________ U radu: brate svaśta
U maketarstvu nije bitno čime si to napravio nego kako to izgleda! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
|
Upisano: Pet Lip 03, 2016 2:17 pm Naslov poruke: |
|
|
Meni sastavljanje maketa nije nikada muka pa ne dijelim makete na taj nacin. Meni postoje samo makete koje su manji ili veci izazov.  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Pet Lip 03, 2016 3:48 pm Naslov poruke: |
|
|
| Boris G. Napisao/la: | Meni sastavljanje maketa nije nikada muka pa ne dijelim makete na taj nacin. Meni postoje samo makete koje su manji ili veci izazov.  |
word....stara skola
meni je ova smedja precrvena, al o bojama bi mogli do Bozica i ne bi bili nist pametniji
fina maketa, korektno odradjena, lajkam  _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5803 | | Mjesto: Split |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
|
Upisano: Pet Lip 03, 2016 4:22 pm Naslov poruke: |
|
|
| Slider Napisao/la: |
meni je ova smedja precrvena |
Pa kad mora bit takva, pise "red brown" ili "brick brown" u sastavnicama i profilima. Ja koristio MM Rust sa mrvicu Humbrolove Earth Brown. _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Lip 03, 2016 4:35 pm Naslov poruke: |
|
|
Što nisi stavio maketu u projekte u radu i malo se propitao o bojama? Mislim da zelena i svijetlo plavo-siva mogu proći, oker je možda mrvicu previše svijetla, a smeđa nikad nije bila red-Brown. Smeđa je dosta tamna-odgovarala bi neka čokoladno smeđa, kao kod francuza, a ne bi se začudio da je od njih kupljena ili nijansa smješana u Mosteru po uzoru na Chocolate... U međuvremenu je od posta kojeg je citirao Tomo ponešto novo pronađeno i ponešto se više zna o KJRV maskirnim bojama, kao što je Mosterova karta sa uzorcima (Chipovima). Uostalom kad se gledaju C/B fotografije je vidljiv odnos boja i vrlo je vidljivo da je smeđa doista jako tamna. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 2851cz
| | Član od: 11 Lip 2012 | | Poruke: 1013 | | Mjesto: Osijek |
|
Upisano: Pet Lip 03, 2016 6:05 pm Naslov poruke: |
|
|
| Ma poslušaču te al zbilja hoču. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5421 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Lip 03, 2016 11:21 pm Naslov poruke: |
|
|
Boris ok rad za OOTB šteta za boje (smeđa najviše vrišti, ostale još i prođu),al bitno da si ti zadovoljan i da si ju riješio.
| Citat: | | U međuvremenu je od posta kojeg je citirao Tomo ponešto novo pronađeno i ponešto se više zna o KJRV maskirnim bojama, kao što je Mosterova karta sa uzorcima (Chipovima). |
Ma daj nemoj! Nađeni su ćipovi s Mosterovim bojama!!!!
I kaj kažu, koliko smo fulavali zelenu??? _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Lip 06, 2016 10:38 am Naslov poruke: |
|
|
Gospodin Aralica je pronašao i ima original kartu sa mosterovim bojama. Zelena je u stvari kao JNA SMB. Očito su samo nastavili proizvodit istu boju i nakon rata. Kod KJRV je problem da nisu svi avioni bili bojani sa Mosterovim bojama-npr. Do-17K koji su proizvedeni u Njemačkoj su obojani sličnim RLM nijansama, a oni licencni su, izgleda, bojani sa domaćim bojama. Doduše, da ne pogriješim, Mosterovih zelenih je više, npr. postoji boja koju zovu "Rogožarski zelena", a koja je vrlo svijetla i pojavljuje se na niz ZNDH aviona, kao što je Be-51 ili "mala" Avia, što se dobro vidi na CB fotografijama i nemoguće ju je razlikovati od RLM02 na starim fotkama-naime, Be-51 su neke sigurno bojane sa RLM 02, a ima ih i tamnijih... Uglavnom svašta... Bilo bi dobro negdje skupiti i objaviti neka nova saznanja o ovoj temi. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| zstima
| | Član od: 15 Velj 2012 | | Poruke: 29 | |
|
Upisano: Pon Lip 06, 2016 6:43 pm Naslov poruke: |
|
|
Ti uzorci boja od Mostera su sigurno za 70tak godina izgubili dosta od
nijanse prvobitne boje tako da je samo od prilike za uporedbu |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|