Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Bruce
 | | Član od: 08 Ruj 2009 | | Poruke: 1641 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Ožu 31, 2016 3:57 pm Naslov poruke: Lotus Esprit S1 - Fujimi |
|
|
Pozdrav,
Evo neko vrijeme imam već doma novu maketu cestovne verzije Esprita kojeg je Fujimi izdao nakon prošlogodišnjeg izdanja "Wet Nelly" podmornice iz James Bond-ovog filma "Spy Who Loved Me".
Bilo je nekih zahtjeva da malo prikažem što se nalazi u kutiji, pa evo par slikica, stavljam ih ovdje u projekte u radu, jer je u planu uskoro da stavim ovu maketu na stol, nakon što završim Gallarda, koji je pri kraju.
Neću puno pričati, rekao bih samo da je maketa curbside, nema motora. Sama kvaliteta izljeva i same plastike, te proporcije mi se čine sasvim solidnima.
Sa maketom dolaze dekali originalnih tablica iz filma, te naljepnice za maskiranje prozora:
Ostali dijelovi, trenutno u vrećicama:
|
 |
| bugy1
 | | Član od: 23 Pro 2006 | | Poruke: 853 | | Mjesto: Ljubljana-Split |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
 | | Član od: 16 Ožu 2006 | | Poruke: 5159 | |
|
Upisano: Pet Tra 01, 2016 7:15 am Naslov poruke: |
|
|
Steta sto nema engina, ali mislim da ces se svejedno dobro zabavit
Samo nemoj sad odugovlacit galarda, kreni sa ovim cim prije
Nisam inace neki Bond fan, ali sam Lotus fan  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bruce
|
Upisano: Pet Lip 10, 2016 9:43 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo par slika napretka.
Pošto nema motora, čini mi se kako se sve prebrzo odvija i slaže.
Fujimi je napravio odličan posao sa ovom maketom, sve sjeda na svoje mjesto, doslovno se sve odlično drži i bez lijepljenja
Da ne duljim, podnica:
Krenulo se i sa unutrašnjosti:
Body pofarban u bijelo:
Pored svog filmskog predhodnika:
Toliko za ovaj put.... _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bruce
|
Upisano: Uto Jul 05, 2016 11:14 am Naslov poruke: |
|
|
Evo još par slikica napretka.
Pošto ova maketa nema motora, nego samo "nešto" na mjestu gdje bi trebao biti motor, malo sam zatamnio zadnje staklo, tako da se mrvicu manje vidi u kabinu na tom dijelu:
Te dodani pojasevi u kabinu:
|
 |
| Bruce
|
Upisano: Uto Kol 23, 2016 10:13 am Naslov poruke: |
|
|
Evo još par slika napretka. Trenutno slikan kako bi eventualno izgledao sa dignutim svijetlima, u planu je da ih napravim sa spuštenim. Jednom kad ga sklopim, više neču moći to lako mijenjati jer se sama svijetla na maketi ne spuštaju nego postoji drugi komad plastike koji se stavi umjesto ovih.
Mislio sam nema puno posla na ovoj maketi, no izrada crnih linija, pogotovo oko otvora kotača gdje je zakrivljena je stvarno pain in the arse.
Dodatno malo sam se mučio sa jačinom panela, budući da se radi o bijeloj maketi, lako je pretjerati.
Evo slika:
|
 |
| Low Gazda
 | | Član od: 16 Ožu 2006 | | Poruke: 5159 | |
|
Upisano: Uto Kol 23, 2016 3:10 pm Naslov poruke: |
|
|
Jako ljepo izgleda _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PowerPlant
 | | Član od: 02 Svi 2007 | | Poruke: 3206 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Kol 24, 2016 12:02 pm Naslov poruke: |
|
|
Stvarno uredno i lijepo... Je li moguće scratchati nekakav mehanizam da se svjetla otvaraju i zatvaraju? _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bruce
|
Upisano: Sri Kol 24, 2016 2:21 pm Naslov poruke: |
|
|
| PowerPlant Napisao/la: | | Stvarno uredno i lijepo... Je li moguće scratchati nekakav mehanizam da se svjetla otvaraju i zatvaraju? |
Prvo bih morao pažljivo taj dio izrezati van, jer rupa ne postoji, nego je taj dio samo udubljenje.
A drugo morao bih prije skrečanja prvo smisliti sam mehanizam, dobro pogoditi kutove da sve sjedne na mjesto u oba položaja i sl.
Sumnjam da mi se to isplati raditi, da i jesam siguran da neču nešto krivo odrezati  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|