Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

USS TRuman u Splitu

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Brodovi
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
x wing

Član od: 08 Stu 2009
Mjesto: Makarska
PorukaUpisano: Sri Pro 02, 2015 8:52 pm    Naslov poruke: USS TRuman u Splitu Citiraj ovaj komentar

Tko ima točne podatke o posjetu,čuo sam na radiju da je tu od petka a posjet za građane u utorak,na MORH-u nekakve stidljive najave da je tu 4,5,6 .12.2015,ima li netko nešto točnije,ako ima posjeta kako i gdje sa prijavom,javite!
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
potez XXV

Član od: 03 Svi 2006
PorukaUpisano: Sri Pro 02, 2015 10:56 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja bas ne vjerujem da ce biti dopusten pristup "obicnim smrtnicima" nosacu... Eventualno novinarcici i sl.

Kao i precizan info kada stize, to se bas i ne objavljuje javno...

Vidite da su otkazali i otvorene dane u Zemuniku...

Mi cemo ga jedino moci promatrati s obale... Sad Sad
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Boris G.

Član od: 03 Ruj 2007
Mjesto: SPLIT
PorukaUpisano: Čet Pro 03, 2015 12:56 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nosač će prema nekim novinskim napisima biti usidren u Splitskom kanalu, izvan plovnih puteva lokalnih putničkih linija, danonoćno će ga osiguravati plovila HRM-a, policija i ronioci i biti će zabranjen pristup bilo kojem plovilu na manje od 500 metara, tako da neće biti ništa od turističkog posjeta i fotkanja uz Hornete. Uostalom, meni se čini po nekim napisima da brod dolazi više po borbenom zadatku nego u turistički posjet, tako da je veliko pitanje koliko će i njegova posada imati prilike izići na kopno. Posjeti za građane takvim plovilima su se organizirali u nekim prošlim vremenima prije masovne epidemije krvoločnih fanatika u crnim odijelima. U zadnjih godinu dvije nekoliko je američkih ratnih brodova bilo u vezano Splitu i ni u jednom slučaju nisu bili omogućeni posjeti građanima.
vrsa

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: all over the place
PorukaUpisano: Čet Pro 03, 2015 10:44 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

A ne boj se izaći će posada vani. Možda ne svi, ali večina hoče. 5500 ljudi.

Ja ga nažalost ne mogu vidjet niti izdaleka.
MAK REOPLAN - Split
Natrag na vrh
Boris G.

PorukaUpisano: Čet Pro 03, 2015 11:07 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

vrsa Napisao/la:
A ne boj se izaći će posada vani. Možda ne svi, ali večina hoče. 5500 ljudi.

http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/308730/Default.aspx

Very Happy Very Happy
markica

Član od: 18 Lis 2005
Mjesto: Vaterland
PorukaUpisano: Čet Pro 03, 2015 11:21 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

upravo sam zvao veleposlanstvo SADa njihov public relations odjel. posjete su moguće samo za akreditirane novinare (rok za prijavu je past tense) te naše vrle političare. Ukoliko ne spadate u navedene skupine onda kao i ja možete jedino gledati USS Truman na netu
x wing

PorukaUpisano: Čet Pro 03, 2015 12:47 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala za info,mogu planirat vikend,guzonje nek uživaju
Natrag na vrh
x wing

PorukaUpisano: Ned Pro 06, 2015 11:41 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo na dnu stranice neke od prvih fotografija USS Truman link na Scycrapercity hrm

http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1803374&page=48
Natrag na vrh
Slider

Član od: 09 Velj 2012
PorukaUpisano: Ned Pro 06, 2015 3:48 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ajme strasni su ti americani, kaze jucer na rtl ovom vijestima novinar s palube da je na nosacu cak 2400 pilota
ne znas ko je jaci, americanski piloti ili rvacki nounari Sad Sad
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
Boris G.

PorukaUpisano: Ned Pro 06, 2015 4:04 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Razmilila se američka balavurdija po cijelome gradu, jučer kad su se počeli iskrcavat činilo mi se kao da je došla neka srednjoškolska ekskurzija a ne članovi posade najmoćnije klase brodova na svijetu. Splitska Riva je bila kao školsko dvorište za vrijeme velikog odmora. Čini mi se da nitko od njih nema više od 20 godina, a velika većina i manje. I puno cura ima u posadi. Supruga me sinoć dok smo šetali gradom pitala: "A jel' ovaj nosač nekakav školski brod Američke ratne mornarice!?" Very Happy
su27rules

Član od: 13 Pro 2006
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Ned Pro 06, 2015 5:14 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Boris G. Napisao/la:
........... Supruga me sinoć dok smo šetali gradom pitala: "A jel' ovaj nosač nekakav školski brod Američke ratne mornarice!?" Very Happy

Wink Very Happy

Ma pravi školski brod za provođenje američke demokracije širom svijeta.
https://www.whatifmodellers.com/index.php?topic=47754.0

https://www.facebook.com/groups/397878543718795/
Natrag na vrh
jura_vg

Član od: 05 Velj 2015
Mjesto: Velika Gorica
PorukaUpisano: Ned Pro 06, 2015 11:07 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

http://www.zadarski.hr/kolumne/dnevna-tv-kolumna/clanak/id/15504/vodimo-vas-fotoreportazom-na-uss-harry-s-truman
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
Minolovac 161

Član od: 16 Stu 2009
Mjesto: Bestovje /Sv, Nedelja/
PorukaUpisano: Ned Pro 06, 2015 11:41 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Moja Vlatka ga je slikala s rive, kaže da je sve puno murije i da ne puštaju bliže.?
Natrag na vrh
Boris G.

PorukaUpisano: Pon Pro 07, 2015 11:10 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Minolovac 161 Napisao/la:
Moja Vlatka ga je slikala s rive, kaže da je sve puno murije i da ne puštaju bliže.?

Ma nije baš tako... jeste da je policija razmještena na svakom isturenom dijelu obale ali ne brane da se brod gleda i fotografira. Ja sam ga jučer fotkao sa "Katalinića briga" (to je najbliža i najisturenija točka obale s kojeg ga se može vidjeti), imao sam montiran fotoaparat na stativu i par metara od mene su bila patrolna kola i policajci i ni riječi nisu rekli. A oko mene je još bilo mnoštvo ljudi s dalekozorima i fotoaparatima. Šteta da je sunce uvijek u položaju nepovoljnom za fotografiranje tako da fotke i nisu baš nešto.

Ovo su fotke koje sam snimio u subotu prijepodne sa trajekta za Šoltu, Truman je tek stigao, možda sat vremena prije:

A ovo su fotke snimljene jučer sa Katalinića briga:

Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Brodovi Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma