Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| dragisa1956
 | | Član od: 01 Lis 2009 | | Poruke: 785 | | Mjesto: Zagreb |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Leo - zd
 | | Član od: 16 Pro 2008 | | Poruke: 2530 | | Mjesto: Zadar |
|
Upisano: Sri Kol 06, 2014 2:24 pm Naslov poruke: |
|
|
Polikarpov i pogled na plato
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Leo - zd
|
Upisano: Sri Kol 06, 2014 2:26 pm Naslov poruke: |
|
|
leteći vatrogasci
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Leo - zd
|
Upisano: Sri Kol 06, 2014 2:30 pm Naslov poruke: |
|
|
Krila Oluje"
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Leo - zd
|
Upisano: Sri Kol 06, 2014 2:31 pm Naslov poruke: |
|
|
MIGUŠE..
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Leo - zd
|
Upisano: Sri Kol 06, 2014 2:32 pm Naslov poruke: |
|
|
Dc-3 ili što je nekad bilo:
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Karaya
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2103 | | Mjesto: Velika Gorica |
|
Upisano: Sri Kol 06, 2014 5:05 pm Naslov poruke: |
|
|
Dali je netko uslikao ona dva C-130 sto su bili tamo, tj. ako su jos bili 05.AUG. prije podneva jer iza 1200 nije ih vise bilo...
Bili su u ned 03AUG i to verzija s vecim ravnim nosom tj. radarom reko bih ova
iz daljine sam vidio pa nisam suguran , no sigurni nije bio obicni C-130 _________________ Vedran |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Leo - zd
|
Upisano: Sri Kol 06, 2014 8:57 pm Naslov poruke: |
|
|
nisam ih vidio .. a nisu baš mali..
Inaće sam ih par puta vidio kad dolijeću i slijeću iz pravca mora/Sukošana
onako skakučući preko uzvisina... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vrsa
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2226 | | Mjesto: all over the place |
|
Upisano: Čet Kol 07, 2014 12:43 am Naslov poruke: |
|
|
Mi smo došli oko 10:30 i nije ih bilo tamo. _________________ Tko vrijedi taj maketari.
Tko maketari taj vrijedi.
Tko ne vrijedi taj ne maketari.
MAK REOPLAN - Split |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hornet
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 1985 | |
|
Upisano: Čet Kol 07, 2014 1:08 am Naslov poruke: |
|
|
U utorak ih nije bilo iako su bili dan ranije, samo neznam koji. U trećem mjesecu za dan baze bio je c-130j _________________ 10 dalmatinskih zapovjedi:
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Kol 07, 2014 12:14 pm Naslov poruke: |
|
|
Izgleda da je bilo super, žao mi je što nisam mogao.
Thanks za fotke |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Karaya
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2103 | | Mjesto: Velika Gorica |
|
Upisano: Čet Kol 07, 2014 3:18 pm Naslov poruke: |
|
|
Da taj u Svibnju je bila J verzija opremljena sustavom za punjenje u zraku.
A ovaj u brzini nisam uspio uloviti sve detalje dali je takodjer J s novim elisama ili su bili stare cetverokake elise tipa E/H verzije, zapamtio sam ovaj veci poklopac radara.
A nije lako s njima, koliko ima verzija C-130 pogotovo ove razno razne ELINT/izvidjacko /spijunske varijante, a tek samo koliko kreativnih naziva.... _________________ Vedran |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragisa1956
 | | Član od: 01 Lis 2009 | | Poruke: 785 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Kol 07, 2014 5:42 pm Naslov poruke: Umalo savršen Dan. |
|
|
Poštovani.
Digitalna fotografija u punom sjaju, je za svaku pohvalu. Razdragani građani u posjetu i divan letački program. Nesebično puno prigodnih slika na ovoj stranici i td. Divota!
Ali ako smijem. Osobna razmatranja koja ne traže previše novaca. Pitam se, pitam:
-"Kockica" dvosjed MiG-21 #165 ponovno u svečanoj shemi testarossa crvene i titanoksid bijele. Izgleda da su veće zrakoplovne oznake uredno obojene a nisu samo naljepnica kao u proteklom razdoblju obojenja MiGa. Ne vidim servisne natpise, što me maketarski veseli.
-Mene intrigira krušna oznaka na trupu H-212 koja se ne poklapa rasporedom polja s interpretacijom polja jednobojnog (tzv. "Low-Vis.") državnog grba. Izgleda da to nikoga ne zanima i ne smeta. Dosta je neobična već sam ideja jednobojnog prikaza službenih oznaka na zatečenu boju podloge. Možda nema izbora osnovnih boja u trgovinama.
-Premjera za publiku MiG-21 bis k DD (dorađena dorada) "Low-Vis." sheme s nekim pokušajem prikaza kockica" točnije zrakasto postavljenih, rombolikih četverokuta tu i tamo. Pa moglo se razvući tu "sportski autić" priću preko većih površina. Ovako i MiGovi uz Milove imaju crni pravokutnik kao osnovnu oznaku raspoznavanja u letu. To apsolutno crnilo opet poništava učinak "Low-Vis.". Modifikacija grba eskadrile je duhovito spajanje tzv. zagrebačke i pulske eskadrile u jednu. Provjereno, višenamjenski MiG-21 je vječan!
-Posljednje slike vremešnog MiG-21 #121 za pohvalu.
-"Fire Boss" tvornička izvedba "trima" odnosno prikaz ukrasa na zrakoplovu. Pa to nema s plemenitim grafičkim oblikovanjem nikakve veze. Dizajneri domoroci gdje ste?
-CL-415 flota bi mogla dobiti lijepo osmišljene pojedinačne grbove, negdje na trupove koji su za to pogodni poput velikog slikarskog platna., i nadlašenije veće državne grbove.
-Dakota je predivno poslikana, a prikazuje nisku tehničku kulturu i nezaintresiranost za zrakoplovnu povijest na postojećoj lokaciji. Bilo kakvi premazi boja bili bi bolje rješenje od nepostojećih. da li moramo otvoriti žiro račun za novčane darove kojima bismo kupovali temelju boju za ovakve zaboravljene izloške. Tko je vlasnik "Dakote", država ili Hrvatsko zrakoplovstvo (HRZ-PZO) ? Ako ovako nastavimo, stvarno nam se uskoro samo crnom bojom "Low-Vis." piše!
Lijep pozdrav, Dragiša. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hornet
|
Upisano: Pet Kol 08, 2014 1:20 am Naslov poruke: Re: Umalo savršen Dan. |
|
|
| dragisa1956 Napisao/la: | ...
-"Kockica" dvosjed MiG-21 #165 ponovno u svečanoj shemi testarossa crvene i titanoksid bijele. Izgleda da su veće zrakoplovne oznake uredno obojene a nisu samo naljepnica kao u proteklom razdoblju obojenja MiGa. Ne vidim servisne natpise, što me maketarski veseli.
...
Lijep pozdrav, Dragiša. |
Morat cu te razocarati ali na "kockici" itekako ima servisnih oznaka analogno kao i na "ukraincima" samo se na ovim fotkama ne vide.
Btw
ako nekoga zanimaju servisne oznake frisko nabavljenih migova neka se javi, potrudio sam se sve ih poslikati. Kad se dokopam postojane internet konekcije mozete ocekivati jos koju fotku u ovoj temi _________________ 10 dalmatinskih zapovjedi:
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hornet
|
Upisano: Sri Ožu 16, 2016 2:53 pm Naslov poruke: |
|
|
Da ne otvaram novu temu info kako je uz cestu unutar baze u Zemuniku svanuo novi eksponat u vidu MD500 _________________ 10 dalmatinskih zapovjedi:
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|