Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| tole
 | | Član od: 12 Ožu 2008 | | Poruke: 1117 | |
|
Upisano: Sri Ruj 30, 2015 10:23 am Naslov poruke: GB "Metal finish battle" P-51D Mustang - Tugboat |
|
|
Pozdrav,
Evo da predstavim svog konja za utrka, Italeri maketa, na prvi pogled jako lijepa. Eduard set je za hasegawu, al mislim da će sve pripasati fino
tole: poruka promijenjena dana: Sri Stu 18, 2015 11:17 am; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Ruj 30, 2015 3:53 pm Naslov poruke: |
|
|
Kod te makete postoji problem nepostojanja panela kod karmanovih slivnika (prelaz između trupa i krila). U stavarnosti je panel malo izdignut od površine i ima dosta kompliciranu formu-fotografija i nacrta ima gdje poželiš. Mislim da će ti to biti najveći problem obzirom da moraš ozbiljno skrečati, a na NMF se vidi svaka greškica, pa to moraš izvesti vrhunski. Rivetiranje trupa je isto preporučljivo, a krila su bila pokitana i obojana u boju aluminija. Mislim da imam nešto fotki tih F-51 iz Koreje-dosta su prljavi i na njima se vide tragovi upotrebe... _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| tole
|
Upisano: Čet Lis 01, 2015 9:31 am Naslov poruke: |
|
|
Znači, krila su obojana u aluminij boju, a trup je ostao bare metal? To bi moglo zgodno izgledati na maketi
Slobodno okači koju fotku ako stigneš,
Hvala! _________________
Group build - metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
|
Upisano: Čet Lis 01, 2015 3:43 pm Naslov poruke: |
|
|
Ima i razlika na samom trupu. Panel oko auspuha je bio od magnezija, a upravljačka kormila i razne sekcije p krilima i trupu imaju razne tonove aluminija. Na krilima npr. Eleroni, flapsovi i servisni panel za mitraljeze su u boji prorodnog aluminija i imaju zakovice, a ostatak je pokitan i prebojan... Evo dvije slike iz Koreje...
Za nacrte najbolje skini neku knjigu sa Farpossta-za Mustang bar ima toga koliko želiš. _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Antun Janković
 | | Član od: 04 Kol 2008 | | Poruke: 2300 | | Mjesto: Swansea |
|
Upisano: Čet Lis 01, 2015 5:19 pm Naslov poruke: |
|
|
Interesantno! Imam i ja neke Mustange i baš bi ih bilo zgodno napraviti u kombinaciji alu folije i srebrne boje. No, moji su iz WW2. Imaš li kakvih podataka o njima? _________________ potpis |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Nick
 | | Član od: 26 Stu 2006 | | Poruke: 934 | | Mjesto: VŽ |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| josipww2
 | | Član od: 04 Lis 2009 | | Poruke: 1356 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Čet Lis 01, 2015 7:15 pm Naslov poruke: |
|
|
| Antun Janković Napisao/la: | | Interesantno! Imam i ja neke Mustange i baš bi ih bilo zgodno napraviti u kombinaciji alu folije i srebrne boje. No, moji su iz WW2. Imaš li kakvih podataka o njima? |
Ista je stvar,i oni su imali zakitane panele po krilima (osim otvora za mitraljeze i municiju) i bili su bojani u srebrnu, flapsovi i eleroni su bili NMF kao i ostatak aviona  _________________ nisam zgodan,al sam nezgodan |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Antun Janković
 | | Član od: 04 Kol 2008 | | Poruke: 2300 | | Mjesto: Swansea |
|
Upisano: Čet Lis 01, 2015 7:38 pm Naslov poruke: |
|
|
Interesantno! Prvi puta čujem. Mislim za zakitane panele sam znao, ali za obojana krila nisam. _________________ potpis |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| tole
|
Upisano: Čet Lis 01, 2015 7:54 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala na informacijama i slikama, pojma nisam imao da će ova maketa biti tako kompleksna, pravi izazov  _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| tole
|
Upisano: Uto Lis 06, 2015 8:27 am Naslov poruke: |
|
|
Pozdrav,
Započeo sam radove na mustangu. Prvo ću detaljirati unutrašnjost, iako se jako malo vidi unutra, to me veseli pa sam se bacio na posao. Obojao sam podnicu u drvo, još planiram pod obojati u crno pa napraviti da je izguljeno i da se ispod vidi daska. Najviše ću preraditi prostor iza sica gdje stoji akumulator i radio - još moram nabaviti neke kockaste dijelove iz starih spruova za to
|
 |
| Kurfurst
 | | Član od: 28 Pro 2014 | | Poruke: 571 | | Mjesto: Split-Kamen |
|
Upisano: Uto Lis 06, 2015 4:55 pm Naslov poruke: |
|
|
Jaoooo, finih slika... Maketa je 1/72? _________________ U radu: brate svaśta
U maketarstvu nije bitno čime si to napravio nego kako to izgleda! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| tole
|
Upisano: Uto Lis 06, 2015 8:47 pm Naslov poruke: |
|
|
Da, 1:72 tako da sve u živo izgleda ljepše nego na fotki  _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| tole
|
Upisano: Sri Stu 18, 2015 11:25 am Naslov poruke: |
|
|
Pozdrav,
Kokpit je dovršen, puno sam skrečao, osobito ove kutije radija iza sica. Eduard set za Hasegawu je manje više upasao na Italerijevu maketu. Boje su mi na fotkama ispale jako izražene, nekako su "spaljene" uživo su nijanse puno blaže, i gotovo se ne vidi razlika od PE dijelova i mog bojanja.
Usput, odlučio sam da ću raditi mašinu sa slike - to je Mustang iz filma Empire of the Sun, naziva Tugboat
Kokpit iz kita je jako pojednostavljen, ali sam se zabavio dorađujući ga...
Pojaseve sam napravio metodom pokojnog Aranze - folija iz kutije cigareta + tamiya traka i naljepio kopče iz PE seta  _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
|
Upisano: Sri Stu 18, 2015 2:41 pm Naslov poruke: |
|
|
Kokpit izgleda odlično, posebno za 1/72, ali ta zelena ipak malo previše "vrišti". Probaj slikat na danjem svjetlu, jer blic radi čudne efekte. _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|