Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| vrsa
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2226 | | Mjesto: all over the place |
|
Upisano: Uto Lip 30, 2015 4:33 pm Naslov poruke: Moderne US boje vozila, najbolje nijanse. |
|
|
Amo eksperti. Koje su vam moderne boje za američka vojna vozila najbolje.
Zanima me ove desert Sand nijansa. Ne znam jel se mijenjala od Iraka 91-do 2003 i Afganistana
I zanima me trobojna zelena crna smeđa i naravno Olive Drab.
Tražio sam po forumima, ali miljon iformacija, a ko zna što je točno. _________________ Tko vrijedi taj maketari.
Tko maketari taj vrijedi.
Tko ne vrijedi taj ne maketari.
MAK REOPLAN - Split |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| MakroMaki
 | | Član od: 27 Kol 2013 | | Poruke: 639 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Lip 30, 2015 5:00 pm Naslov poruke: Re: Moderne US boje vozila, najbolje nijanse. |
|
|
| vrsa Napisao/la: | Amo eksperti. Koje su vam moderne boje za američka vojna vozila najbolje.
Zanima me ove desert Sand nijansa. Ne znam jel se mijenjala od Iraka 91-do 2003 i Afganistana
I zanima me trobojna zelena crna smeđa i naravno Olive Drab.
Tražio sam po forumima, ali miljon iformacija, a ko zna što je točno. |
Za NATO 3-color sam koristio Tamiyu. Zelena i crna su krasne i skroz fino izgledaju, smedja im je malo prekricava za americka vozila pa ju treba ugasiti s nesto crne.
Za desert sand nisam nasao kvalitetnu opciju iz pikse. Ton neke akrilke koju sam uzeo (Mig Ammo, AK, nesto takvo) je katastrofalni uzas iako se reklamira kao super tocna za americka vozila iz Iraka. Mislim da se dosta prica o nekom Model Masteru kao dobroj opciji, nisam probao. Imao sam srece da mi je Skuki zamijesao nijansu koja je apsolutni zakon pa koristim to.
Mario _________________ MK Grunf Zagreb - ajatolah rokenrolah
MK Grunf website |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vrsa
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2226 | | Mjesto: all over the place |
|
Upisano: Uto Lip 30, 2015 5:50 pm Naslov poruke: |
|
|
Aha,
dakle ovaj
NATO Green XF-68 - OK
NATO Black XF-69 - OK
NATO Brown XF-68 malo dodat crne
Da reko mi je Skuki za taj svoj mix, probat ću smiksat i ja. Sad su me ove tri zanimale.
MM opcija o kojoj pričaju bi bio MM Sand FS 33531, ne znam točnog broja.
Neka vozila iz 80-ih su još bila obojana i Olive drab. Koja je nijansa za to bila najbolja?
Još jedna stvar. Ova vozila koja su iznutra zelena. Jel to isto NATO Green? _________________ Tko vrijedi taj maketari.
Tko maketari taj vrijedi.
Tko ne vrijedi taj ne maketari.
MAK REOPLAN - Split |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| MakroMaki
 | | Član od: 27 Kol 2013 | | Poruke: 639 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Lip 30, 2015 6:20 pm Naslov poruke: |
|
|
Da, po meni su NATO boje od Tamiye dobra opcija (uz malo toniranje smedje). Nisam probao ove nove akrilke od Ammo, AK i slicnih, ne svidjaju mi se po defaultu.
Za Olive Drab ne znam. Mislim da moderniji jednobojni oklop (Stryker i to) u pravilu nije Olive Drab nego neki Forrest Green ali tu me nemoj drzati za rijec.
Da, zeleni iznutra su NATO Green.... tu mislis na Humveeove? Uobicajena boja za veca vozila je Sea Foam Green, ako mislis na Bradleye i to.
Mario _________________ MK Grunf Zagreb - ajatolah rokenrolah
MK Grunf website |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 101Airborne
 | | Član od: 18 Svi 2007 | | Poruke: 1430 | | Mjesto: ZAGREB |
|
Upisano: Pet Jul 03, 2015 6:55 pm Naslov poruke: |
|
|
Model Master je SAND FLAT FS33531 1706E _________________
You have enemies? GOOD. That means you actually stood up for something in your life. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vojo
 | | Član od: 16 Kol 2006 | | Poruke: 1878 | | Mjesto: Krk |
|
Upisano: Sub Jul 04, 2015 1:14 pm Naslov poruke: |
|
|
Svaka čast raspravi koju cijenim i pratim sa zanimanjem, ali što je sa nama 'starkeljama' koji smo zaleđeni (kao mamuti) na Humbrol i Revell enamelima?
Oće li neko ponuditi neku nijansu i za nas gerijatriju ....?
Vojo  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 2977 | | Mjesto: Zagreb - Croatia |
|
Upisano: Sub Jul 04, 2015 1:38 pm Naslov poruke: |
|
|
| vojo Napisao/la: | Svaka čast raspravi koju cijenim i pratim sa zanimanjem, ali što je sa nama 'starkeljama' koji smo zaleđeni (kao mamuti) na Humbrol i Revell enamelima?
Oće li neko ponuditi neku nijansu i za nas gerijatriju ....?
Vojo  |
Za Tamiya, Gunze i Model Master piše da je za svu djecu iznad 8 godina, tako da preporučene nijanse možete koristiti i Vi. Nema gornje dobne granice.
 _________________ paulusvictor |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| tole
 | | Član od: 12 Ožu 2008 | | Poruke: 1117 | |
|
Upisano: Pon Jul 06, 2015 9:21 am Naslov poruke: |
|
|
Posto koristim gotovo iskljucivo Revell,
Za NATO boje su Revell zakon; zelena je bronze green (65), crna je Revell 6, a smedje je 84, nijanse su besprijekorne.
A moderna US zuta je dobra MM Marine Corps Sand i moj favorit je revell 17 Africa brown koju malo moduliras s bijelom po zelji, a dobra je i 89 koju mozes mijesati sa 17
Sve boje sam osobno isprobao  _________________
Group build - metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vojo
 | | Član od: 16 Kol 2006 | | Poruke: 1878 | | Mjesto: Krk |
|
Upisano: Pon Jul 06, 2015 10:07 am Naslov poruke: |
|
|
@ tole -
Hvala na odgovoru, to sam trebao
@ 0viking0 -
lijepo si me nasmijao, svaka čast .... imat ću to na umu (tj. pogledti u ličnu, da se prisjetim) kad budem kupovao boje ....
Vojo  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5775 | | Mjesto: Split |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|