Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

5.GARDIJSKA BRIG. SLAVONSKI SOKOLOVI

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
kinfa-t

Član od: 19 Kol 2006
Mjesto: ZAGREB
PorukaUpisano: Sri Lis 11, 2006 11:19 pm    Naslov poruke: 5.GARDIJSKA BRIG. SLAVONSKI SOKOLOVI Citiraj ovaj komentar

RADIM T-55 TE BRIGADE KOJI ĆU KASNIJE UKONPONIRATI NA DIORAMU, IMA LI TKO KAKVU SLIKU SA ZAPADNOSLAVONSKOG BOJIŠTA DA JE NA NJOJ T-55 5.GARDIJSKE ILI MOŽDA IMA PROFILI ILI KAKVU GRAFIKU JA BIH GA/NJU TRAŽIO I MOLIO DA JU OBJAVI. AKO NETKO IMA MOŽDA KAKVIH SAZNANJA KOJA JE BRIGADI PRIPADAO T-55 IZ NOVE GRADIŠKE KOJI SE POJAVLJUJE NA SNIMCI IZ 4.1.1992. U NOVOJ GRADIŠCI, ZASADA ZNAM DA JE TAMO BILA MOJA OMILJENA 99. I 121. DOMOBRANSKA I TU I TAMO TIGROVI PA VAS MOLIM IMA LI TKO KAKVU INFORMACIJU VEZANU UZ OVAJ POST DA JE OBJAVI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
Gost
PorukaUpisano: Sri Lis 11, 2006 11:27 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Caps Lock ti je osta uključen... Grubo je ovo vidit Neutral
Natrag na vrh
tiger
Gost
PorukaUpisano: Čet Lis 12, 2006 11:01 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Iskreno mislim da češ teško pronači profil na temu T-55 5.GBR, no na OMF-u kolega Bebonja je postao fotke jedne od tih pedesetpetica. Svaka čast na izboru, i ja takodjer namjeravam raditi svoju Tamiyu iz te brigade.
Nadam se da si shvatio poruku glede pisanja teksta. Wink
http://www.maketarstvo.net/forum/viewtopic.php?t=1663
http://www.maketarstvo.net/forum/viewtopic.php?t=1661
Natrag na vrh
kinfa-t

PorukaUpisano: Čet Lis 12, 2006 5:10 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Da, vidim da ima slika ali sad me zanima kako i gdje ima za kupiti onih altnih kutija na kupoli. Ja imam Italijerijevog ali nemam kutija za alat pa se pitam ili tko od Vas višak ili može nabavit ili da radim alternativu bez tih kutija????

PorukaUpisano: Čet Lis 12, 2006 5:21 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Zanima me jel repni grb hrvatskog MIG-a 21 u mjerilu 1/35 prevelik za t-55 u1/35 ili da uzmem 1/72 grb hrz-a pa ga ukonponiram na maketu ali samo bez krune?? Question Question
Gost
PorukaUpisano: Pet Lis 13, 2006 12:32 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Što se tiče te kutije na kupoli radi je u jednom od svoji foto-jetkanih setova Poljska firma Aber. Predlažem ti da je napraviš u samogradnji ili jednostavno zaobidješ, jer je bilo slučajeva da su se micale. Samim tim spominjanjem tih kutija, očito je da se radi o češkom ili poljskom modelu, a naša vojska upravo tih ima u največem broju, tako da mi je stvarno teško bilo što napisati bez da vidim fotografiju točno toga tenka kojega misliš raditi.
Glede tih naljepnica teško je ovako napamet bilo što napisati, najbolje bi bilo da sam usporediš veličine grba sa slike T-55 koje radiš ili postiraj fotografiju kako bi ti mogao više pomoči.
Natrag na vrh
kinfa-t

PorukaUpisano: Pet Lis 13, 2006 8:53 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ovak pošto nemam nikakvih spoznaja o tenkovima te jedinice odlučio sam stavit broj 18126 ili 18087 koji su se koristili na zapadnoslavonskom bojištu. pokraj broja s obje strane ide grb 5.gardijske, pokraj prednjeg trupnog svijetla ide natpis ZNG a ispod hrvatski grb bez krune. Na kupoli tj. na stražnjem dijelu kupole ide grb 5.gardijske. Shema farbanja bi bila tamnozelena i crna, a možda i smeđa ali nisam 100% shure. Maketa je Italjerov kit 6427 u 1/35 tj. Ruska verzija t-55 koja pomalo vlada oskudicom barem za mene dodatnih dijelova ali ima ono kaj je fakat pohvalno a to je više verzija upotrebe tj. JNA ima jednu verzije kita , a Čehoslovačka ima jedan itd.
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma