Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| gemini
 | | Član od: 30 Stu 2010 | | Poruke: 601 | | Mjesto: Vrhnika-SLO |
|
Upisano: Sri Lip 03, 2015 6:11 pm Naslov poruke: M-84 JNA, TAMIYA + PATRIOTA MODELS 1:35 |
|
|
Ovaj tenk sudjelovao je 1991 u proboju iz Vrhnike prema aerodromu Brnik. Na cilj nikada nije stigao, na Toškom čelu nedaleko Ljubljane, sletio je sa puta u provaliju. Od tamo ga je izvukla slovenska vojska, a završio je u topionici.
Osnova je Tamiya T-72 M1, dodana konverzija prednje ploče i kupole, top RB te Aberovi lančiči. Uz to izradio sam 50+ raznih sitnih detalja...kukice, nosači, brisač na DNNS, konektor šlemafona na kupoli i.t.d..
Bojano sa Vallejo Air 71.001, 71,017 i 71.033 1:1:1. Stareno i prljano sa AK kemijom.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dog
 | | Član od: 17 Stu 2006 | | Poruke: 564 | | Mjesto: rijeka |
|
Upisano: Sri Lip 03, 2015 10:10 pm Naslov poruke: |
|
|
| Bravo...SMB pogođena vrhunski... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Brommann
 | | Član od: 05 Velj 2006 | | Poruke: 1130 | | Mjesto: Bukovčak Hügel |
|
Upisano: Sri Lip 03, 2015 10:40 pm Naslov poruke: |
|
|
Dobar.
Samo bih malo zategnuo ove gusjenice.
Na prednjem dijelu malo previše padaju. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mpuky1
 | | Član od: 08 Velj 2012 | | Poruke: 1795 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Lip 04, 2015 9:23 pm Naslov poruke: |
|
|
Lijepo je ispao. Cijev je metalna ili plastična ? _________________ WHO DARES WINS |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PergerCRO
 | | Član od: 13 Sij 2015 | | Poruke: 672 | | Mjesto: Zagreb |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| gemini
|
Upisano: Čet Lip 04, 2015 10:15 pm Naslov poruke: |
|
|
| Hvala na komentarima. Cijev je metalna od RB. A gusjenice, probat ču popravit, ali moram razmislit kako, da ne napravim više štete nego koristi. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| gemini
|
Upisano: Pet Lip 05, 2015 8:39 am Naslov poruke: |
|
|
Evo još par fotki
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| barakuda
 | | Član od: 22 Sij 2007 | | Poruke: 2557 | | Mjesto: ST |
|
Upisano: Pet Lip 05, 2015 8:56 am Naslov poruke: |
|
|
Odličan je. Ja ne bi više previše petljao po njemu. Ostavi ga kakav je jer svaki sitni popravak je moguča katastrofa.
Di si kupija kupolu i koliko te izašla? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5420 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Lip 05, 2015 9:54 am Naslov poruke: |
|
|
Sjajno, isto pitanje glede kupole... _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| gemini
|
Upisano: Pet Lip 05, 2015 11:11 am Naslov poruke: |
|
|
| barakuda Napisao/la: | Odličan je. Ja ne bi više previše petljao po njemu. Ostavi ga kakav je jer svaki sitni popravak je moguča katastrofa.
Di si kupija kupolu i koliko te izašla? |
Kupola je proizvod Patriota models iz Njemačke, ali mislim da je to bio poslednji komad, kojeg je oradio. Cijena kupola+prednja ploča za M-84 je bila mislim da 25 €. U kompletu su i bacači dimnih kutija, DNNS, meteo senzor, kuke za sajle. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dog
 | | Član od: 17 Stu 2006 | | Poruke: 564 | | Mjesto: rijeka |
|
Upisano: Sub Lip 06, 2015 11:54 pm Naslov poruke: |
|
|
| Ne diraj ništa...gusjenice su i napravljene da se mogu podešavati... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Ned Lip 07, 2015 8:21 am Naslov poruke: |
|
|
Odličan je, baš kako treba.
Nego, volio bih da mi znalci (jer ja to ipak nisam) objasne jednu stvar u vezi cijevi M-84. Naime, pošto i sam imam na stolu u izradi jednog M-84 (Zvezda T-72 + samogradnja) primjetio sam da je na svim maketama, bez obzira na proizvođača i bez obzira radi li se o aftermarket cijevi ili onoj iz kutije, ova crta, izbočina, šav, "traka" koja spaja prstenove s gornje strane cijevi predimenzionirana. Druga zanimljiva stvar koju sam primjetio je da se maketari uopće ne trude to ispravit, kako početnici tako ni oni master klase, a nisam primjetio ni da su znalci iz tog područja ikada upozorili u komentarima maketa na to. Jer, meni rijetke fotografije na kojima se cijev tenka M-84 vidi s gornje strane pokazuje da taj šav s gornje strane nije ni približno toliko velik ni izražen. U želji da unaprijedim svoje tehničko i maketarsko znanje i vještine molio bih objašnjenje iskusnijih. _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| gemini
|
Upisano: Ned Lip 07, 2015 9:22 am Naslov poruke: |
|
|
Hvala na komentarima i sugestijama, ali mislim, da ovo sa spojem termo zaštite na topu nije tako strašno, bar ne u ovom slučaju. Nisam išao mjerit, ali ovako od oka i nema neke velike razlike. Evo fotki u 1:1:
A sad vidim, da sam trebao ugravirati spoj tamo, gdje nema ovih spojnih traka. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Ned Lip 07, 2015 9:35 am Naslov poruke: |
|
|
| gemini Napisao/la: | Hvala na komentarima i sugestijama, ali mislim, da ovo sa spojem termo zaštite na topu nije tako strašno, bar ne u ovom slučaju. Nisam išao mjerit, ali ovako od oka i nema neke velike razlike. Evo fotki u 1:1:
|
Na tvojoj maketi nema neke razlike, jer si ipak upotrijebio aftermarket cijev.
Ali i na Tamiyi a pogotovo na Zvezdi je taj spoj jako predimenzioniran, kako bi se kod nas reklo, "vidi se iz aviona". A većina maketara koji rade našu 84-orku ulože strahovito puno truda i vremena u detaljiranje i konverzije raznih inačica tenka T-72 a taj detalj jednostavno previde, zaobiđu ga.
Ja sam konkretno na mojoj Zvezdi to potpuno odstranio, pobrusio i stavit ću tanku traku stirena. Zahvat koji ne traži puno vremena i truda a jako doprinosi što realnijem izgledu makete. _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| gemini
|
Upisano: Ned Lip 07, 2015 12:33 pm Naslov poruke: |
|
|
Ma jasno, za original original cijev to stoji, a ima još detalja, koji bi mogli več u osnovi biti točniji. Zato smo mi tu, da brusimo, režemo, oduzimamo i dodajemo.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|