Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Pet Svi 15, 2015 11:22 am Naslov poruke: Avia B-534 IV, KP models 1/72 |
|
|
Još jedan mali aviončić na polici (zapravo u kutiji, nema više mjesta na polici). Maketa je klasični rudimentarni KP-ov proizvod ali uz malo truda i nešto potrošenih živaca može se sastavit pristojno. Prilikom izrade izgubio sam prednji poklopac hladnjaka pa sam ga skrečao i canopy mi je ispao na pod a to sam saznao tek kad sam ga pronašao nogom, tako da je puknut s gornje strane. Panele sam urezao a nakaradne izbočine koje su simulirale platno na stražnjem dijelu trupa sam pobrusio. Kokpit je prazan tako da sam i tu malo skrečao, ali ništa pretjerano jer se kroz debelu plastiku canopy-a ionako skoro ništa ne vidi. Stavio sam podnicu, instrument tablu i pojaseve. Kotači s poklopcima su resinski iz HR-modelsove resinske Avie B-534 mod II. Bojano Revellovom akrilnom Khaki-Brown 36186 i Humbroll alluminium 11, paneli su naglašeni tušem (na nekim mjestima malo previše, al' šta je tu je) a lakirano je Revellovim mat enamel lakom. Kad nabavim policu doći će i nekakava podloga s travicom i svašta nešto.
 _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| josipww2
 | | Član od: 04 Lis 2009 | | Poruke: 1356 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Pet Svi 15, 2015 11:48 am Naslov poruke: |
|
|
Dobar je,malo mi se sajle između krila čine predebele i kako ste sami rekli wash je prenaglasen. Al sve u svemu dobro izgleda  _________________ nisam zgodan,al sam nezgodan |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Antun Janković
 | | Član od: 04 Kol 2008 | | Poruke: 2300 | | Mjesto: Swansea |
|
Upisano: Pet Svi 15, 2015 11:50 am Naslov poruke: |
|
|
Pored navedenih mana, ostalo je super!  _________________ potpis |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5421 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Svi 15, 2015 12:15 pm Naslov poruke: |
|
|
Jako dobro! Ajd još koju fotku gdje se vidi donji dio...Uspio si od KPa složiti jako lijep avionćić i ja sam trenutno u Avijama jel slažem jednu od RSa i rebuildam KPa ,pa samo dvije obzervacije: vrh kapotaža kotaća (mislim da imaš panel) je također u metalik boji ,to je bilo gazište prilikom održavanja motora. Drugo, inaće to ne komentiram ,ali boja je kriva, iako se ta češka boja zove Khaki ipak je bila više tamno zelena a ne maslinasta (bez obzira na onu maketu Avije 1/1 iz muzeja koja je krivo obojena i po njoj sad svi krivo reinterpretiraju tu boju)... _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Pet Svi 15, 2015 12:58 pm Naslov poruke: |
|
|
| josipww2 Napisao/la: | Dobar je,malo mi se sajle između krila čine predebele i kako ste sami rekli wash je prenaglasen. Al sve u svemu dobro izgleda  |
Antena je predebela ali "sajle" na krilima u stvari i nisu, jer to na pravom avionu nisu sajle nego metalne šipke koje su zaista i bile poprilično debele. Wash je bio čisti eksperiment... koji nije uspio.
| Poky Napisao/la: | | Jako dobro! Ajd još koju fotku gdje se vidi donji dio...Uspio si od KPa složiti jako lijep avionćić i ja sam trenutno u Avijama jel slažem jednu od RSa i rebuildam KPa ,pa samo dvije obzervacije: vrh kapotaža kotaća (mislim da imaš panel) je također u metalik boji ,to je bilo gazište prilikom održavanja motora. Drugo, inaće to ne komentiram ,ali boja je kriva, iako se ta češka boja zove Khaki ipak je bila više tamno zelena a ne maslinasta (bez obzira na onu maketu Avije 1/1 iz muzeja koja je krivo obojena i po njoj sad svi krivo reinterpretiraju tu boju)... |
Na brojnim fotkama ovog aviona sam primjetio da neki imaju a neki nemaju to gazište na poklopcu kotača u metalik boji. Meni je bilo tlaka to maskirat a ovako mi je i ljepše. Čak ni sastavnica a ni famozni krivo obojani primjerak u muzeju nemaju to u metalik boji...
Što se boje zrakoplova tiče, ako Česima ne smeta da im u muzeju stoji krivo obojan ponos predratne zrakoplovne industrije, ne smeta ni meni na maketi.  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|