Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Crna kraljica
Idi na stranicu 1, 2, 3  Naprijed

Započni novu temu   Tema je zaključana od strane administratora    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Klubovi, natjecanja, najave, izložbe
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Minolovac 161

Član od: 16 Stu 2009
Mjesto: Bestovje /Sv, Nedelja/
PorukaUpisano: Pet Sij 09, 2015 10:19 am    Naslov poruke: Crna kraljica Citiraj ovaj komentar

Da li sam nekaj fulal? Najava za ovogodišnju Crnu kraljicu na slovenskom i srpskom forumu, a na ovom je nema?
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
SZVO

Član od: 07 Pro 2005
Mjesto: Slavonski Brod/Zagreb
PorukaUpisano: Pet Sij 09, 2015 11:55 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Možda ne žele maketare iz Republike Hrvatske nego samo one iz "regiona". Ja sam iz Slavonskog Broda i nemam nikakve veze sa svađama maketarskih klubova u Zagrebu. Za mene je ovaj postupak uvreda i javno izjavljujem da na "Crnu kraljicu" više nikada neću doći! Zahvaljujem se na čitanju.

Član od: 05 Pro 2009
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Sij 09, 2015 1:10 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

All hell breaks loose in 3...2...1...
Natrag na vrh
daneel

Član od: 12 Lis 2005
PorukaUpisano: Pet Sij 09, 2015 1:18 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ok, ne volim inače komenbtirat ovakve stvari, ali ipak...
SZVO, dosad si mi se činio kao ok lik, moram priznati da me ovo malo iznenadilo. dakle, svi mi, koji posjećujemo ovaj forum znamo da je bilo nekih nesuglasica između vlasnika foruma i organizatora CK (nadamo se da će oni to riješiti uz pivu). vjerojatno zbog tog razloga CK nije najavljena na ovom forumu. najavljena je na druga dva maketarska foruma, a vjerojatno (još nisam stigao pogledat) i na stranicama organizatora CK. čemu sad dizanje tenzija, spominjanje "regiona" itd... opet moram ponoviti, isto kao što u verbalnoj komunikaciji nećemo reć baš sve što nam padne na pamet u afektu, ista pravila bi trebalo primjenjivati i u forumskoj komunikaciji, inače riskiramo da nas smatraju djetinjastijim nego što to uistinu i jesmo...

a budući da osobno znam i momke koji vode ovaj forum i momke koji vode HUVM, i znam da su i jedni i drugi ok likovi, mogu samo izraziti nadu da će uspjeti izgladiti nesuglasice i naći neki zajednički jezik Smile
Natrag na vrh
Minolovac 161

Član od: 16 Stu 2009
Mjesto: Bestovje /Sv, Nedelja/
PorukaUpisano: Pet Sij 09, 2015 1:28 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Koji su to drugi maketarski forumi? Nije provokacija nego stvarno neznam...
Natrag na vrh
ninoslav

Član od: 03 Ožu 2010
Mjesto: Maynooth,Ireland
PorukaUpisano: Pet Sij 09, 2015 1:45 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Minolovac 161 Napisao/la:
Koji su to drugi maketarski forumi? Nije provokacija nego stvarno neznam...

Poslal sam ti mail pošto nesmem reklamirat druge forume

https://www.facebook.com/TanksAndArmouredVehicles
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Yahoo Messenger
SZVO

Član od: 07 Pro 2005
Mjesto: Slavonski Brod/Zagreb
PorukaUpisano: Pet Sij 09, 2015 3:27 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

daneel Napisao/la:
ok, ne volim inače komenbtirat ovakve stvari, ali ipak...
SZVO, dosad si mi se činio kao ok lik, moram priznati da me ovo malo iznenadilo. dakle, svi mi, koji posjećujemo ovaj forum znamo da je bilo nekih nesuglasica između vlasnika foruma i organizatora CK (nadamo se da će oni to riješiti uz pivu). vjerojatno zbog tog razloga CK nije najavljena na ovom forumu. najavljena je na druga dva maketarska foruma, a vjerojatno (još nisam stigao pogledat) i na stranicama organizatora CK. čemu sad dizanje tenzija, spominjanje "regiona" itd... opet moram ponoviti, isto kao što u verbalnoj komunikaciji nećemo reć baš sve što nam padne na pamet u afektu, ista pravila bi trebalo primjenjivati i u forumskoj komunikaciji, inače riskiramo da nas smatraju djetinjastijim nego što to uistinu i jesmo...

a budući da osobno znam i momke koji vode ovaj forum i momke koji vode HUVM, i znam da su i jedni i drugi ok likovi, mogu samo izraziti nadu da će uspjeti izgladiti nesuglasice i naći neki zajednički jezik Smile

Poštovani Daneel i ostali,

inace ne reagiram ovako burno ali ne mogu se vise suzdrzavati. Gospoda ne primaju (nove) clanove na svoj forum. Pokušao sam se registrirati nekoliko puta u zadnjih dva mjeseca i to upravo iz razloga da ne budem taoc svađa između dva zagrebacka kluba i da se druzim sa svim ljudima koji vole maketarstvo kao i ja. A sa druge strane nece najaviti natjecanje na ovome forumu vec mi koji nemamo nikakve veze sa svađama u Zagrebu moramo za nešto što bi se trebalo dešavati u našoj zemlji saznati na forumima u drugim zemljama!!! To je jako tužno i to me jako ljuti. S takvim stavom ce od najboljeg natjecanja na ovim prostorima pasti na niske grane i to se vidjelo još prošle godine na natjecanju. Ja se više ne želim opterecivati sa stvarima koje bi me zapravo trebale veseliti i sada u potpunosti razumlijem one maketare koji su nekada bili jako aktivni u maketarskoj zajednici a u zadnjih par godina su se povukli u potpunu anonimnost i rade makete samo za sebe i svoje zadovoljstvo.

Lijepi pozdravi,

Mario.

Član od: 03 Stu 2006
Mjesto: Petrova rupa
PorukaUpisano: Pet Sij 09, 2015 10:01 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Obozhemeyebenosatschuway... Umire od smjeha

E...mi iz osječkog Makosa smo odlučili dati vam svima potporu. Baš jučer smo, na Općinskom sudu u Osijeku, svi od reda podigli tužbe jedni protiv drugih...zaboravivši na našu tenjsku podružnicu...na što su oni isti dan podigli tužbu protiv središnjice u Osijeku...a u znak potpore svima vama, odmah su podigli tužbe i jedni protiv drugih. Smijanje
Doodeck

Član od: 05 Pro 2009
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Sij 09, 2015 10:45 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pih, amateri Very Happy
Ja nisam član ni jednog kluba. Zato sam se posvadil sam sa sobom i sam se na sebe durim. I tužim se sam protiv sebe. Very Happy
Šalu na stranu, dajte se ljudi nemojte ponašat ko babe. Je.ote, ionak nas je malo kaj snifamo ljepilo za plastiku (nemojmo se lagat, snifanje para od ljepila i farbi je pravi razlog zakaj se bavimo ovim hobijem Very Happy ) i sečemo si prste skalpelima.
Ja ove godine, ak bog da, namjeravam donijet koju svoju maketu i na jednu i na drugu zagrebačku paradu (ne zato kaj mislim da sam nešto dobar, nego zato kaj ste vi svi ružni i treba vam netko da bude lijep) čisto zato da maketa bude više. Jer ih je sve manje. A to je tužno.
Natrag na vrh
Boris G.

Član od: 03 Ruj 2007
Mjesto: SPLIT
PorukaUpisano: Sub Sij 10, 2015 12:48 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Doodeck Napisao/la:

Ja ove godine, ak bog da, namjeravam donijet koju svoju maketu i na jednu i na drugu zagrebačku paradu (ne zato kaj mislim da sam nešto dobar, nego zato kaj ste vi svi ružni i treba vam netko da bude lijep) čisto zato da maketa bude više. Jer ih je sve manje. A to je tužno.

Da, tužno je što je maketa sve manje, al' nisu odnosi među klubovima krivi za to.
Vremena su se promijenila, nekada davno teže je bilo nabavit maketu nego je sastavit. Danas je obrnuto, makete se kupuju na kilograme (neki i na palete), dolaze za par dana s drugog kraja svijeta, a nitko ništa ne sastavlja. Na forumu se napišu stotine i stotine redaka o fontu i boji servisnog natpisa na HRZ MIG-u 21, ili nijansi sive boje koja je korištena u Ukrajini a prema iskustvu proći će godine i godine prije nego ugledamo nekog sastavljenog na forumu ili nekom našem natjecanju.
Kada se otvaraju GB-ovi, daju se rokovi od godinu dana da bi se sastavila maketa koja ima 30-40 dijelova. I više od polovice učesnika u samom startu izjavi kako se nada da će uspjeti dovršiti maketu u tako "kratkom" roku. Very Happy Najproduktivnijii maketari sastave godišnje najviše tri-četiri makete, a kupe ih najmanje tri-četiri puta više. Najaktivnije rubrike na forumu su "Što ste danas kupili/naručili" (u kojima ponosno pokazujemo kolegama što nam je upravo došlo iz Japana ili Kine) i "Mali oglasi" u kojima se nakon nekoliko mjeseci ili godinu-dvije pokušavamo riješit tih istih kutija koje su nam doputovale iz Japana ili Kine. Na kraju smo i takvo opsesivno-kompulzivno kupovanje i gomilanje maketa proglasili jednim oblikom maketarstva. Na jednom forumu sam čak i pročitao izjavu da nisi pravi maketar ako doma nemaš stash od barem stotinu maketa. (Sad ne znam bih li ovdje stavio Very Happy ili Rolling Eyes . Možda bi najbolje bilo Sad . Odaberite što vam više odgovara. )
Perando II

Član od: 20 Pro 2006
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Sub Sij 10, 2015 10:09 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Maketar je maketaru vuk.
Tužno ali je tako.
Možda i nije tužno, možda tako treba biti. Možda je to zapravo normalno i time se ne treba opterećivati.
Tko zna?
Ali da smo si vuci... e to jesmo!
Natrag na vrh
Boris G.

Član od: 03 Ruj 2007
Mjesto: SPLIT
PorukaUpisano: Sub Sij 10, 2015 10:41 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Perando II Napisao/la:
Maketar je maketaru vuk.
Tužno ali je tako.
Možda i nije tužno, možda tako treba biti. Možda je to zapravo normalno i time se ne treba opterećivati.
Tko zna?
Ali da smo si vuci... e to jesmo!

Mislim da nije problem u maketarstvu, tako je i u svemu ostalome čime se bavimo. Čovjek je čovjeku vuk, pa tako i maketar maketaru, glumac glumcu, slikar slikaru a glazbenik glazbeniku. U srži svega čime se bavimo je želja da budemo bolji od drugih. Na tome se i temelje sportska natjecanja, pa i ovaj naš hobi. Da nije tako, ne bi postojale nagrade i priznanja. Svi bi se mi mogli naći u Zagrebu, Varaždinu, Osijeku ili Sisku i izložiti naše makete i bez natjecanja, prvih drugih i trećih mjesta, ocjenjivanja i medalja ali to nam nije u prirodi, nije nam urođeno. Ne želimo izložbu, želimo takmičenje. Želimo biti bolji od drugih, želimo biti najbolji. Takvi smo i tu nema pomoći.
Slider

Član od: 09 Velj 2012
PorukaUpisano: Sub Sij 10, 2015 4:19 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

dramljenje bez veze.....
ne zele maketare s ovog foruma na svom natjecanju ?

legitimno. nema propisa di pise drugacije.

i ok, ne ode se na tekmu.

i gotovo.

ili negdje pise da svi moramo doc tamo?? a ne zele nas ?? kaj god... Cool
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
su27rules

Član od: 13 Pro 2006
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Sub Sij 10, 2015 5:29 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Boris G. Napisao/la:
........ Na jednom forumu sam čak i pročitao izjavu da nisi pravi maketar ako doma nemaš stash od barem stotinu maketa.....

Pa što se čudiš kad je to istina.......

A sve ovo pisanje oko CK..........tko želi naći će podatke i informacije na vrijeme i tko želi ići će na CK, a tko ne želi neće i ćemu opet tolika priča oko toga..........
https://www.whatifmodellers.com/index.php?topic=47754.0

https://www.facebook.com/groups/397878543718795/
Natrag na vrh
Slider

Član od: 09 Velj 2012
PorukaUpisano: Sub Sij 10, 2015 10:37 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

su27rules Napisao/la:
Boris G. Napisao/la:
........ Na jednom forumu sam čak i pročitao izjavu da nisi pravi maketar ako doma nemaš stash od barem stotinu maketa.....

Pa što se čudiš kad je to istina.......

A sve ovo pisanje oko CK..........tko želi naći će podatke i informacije na vrijeme i tko želi ići će na CK, a tko ne želi neće i ćemu opet tolika priča oko toga..........

upravo to....ejmen! Cool
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Tema je zaključana od strane administratora    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Klubovi, natjecanja, najave, izložbe Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2, 3  Naprijed
Stranica 1/3

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma