Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Oldtimer BO - Opel GT aka "Mini Vette"
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Automobili, motori, kamioni,...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Shinobi

Član od: 05 Pro 2007
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Čet Sij 08, 2015 1:33 pm    Naslov poruke: Oldtimer BO - Opel GT aka "Mini Vette" Citiraj ovaj komentar

Da stavim ovo ovdje prije nego me Low skrati za glavu... Daklem, GT, najljepsi opel ikada i po meni najljepsi europski auto svih vremena. Davno, kad sam bio mlad i nadobudan je jedan takav usao u radionu gdje sam odradjivao praksu na vucnoj sluzbi. Moj prvi susret s GTom. Ostao sam ko pegla, nisam mogao vjerovati da to nije nesto americansko. I tako, skor 15god kasnije, opet radim na jednom, kao da je izgledao veci prije Laughing Maketa je reizdanje koliko sam uspio skontati na netu, brzinski pregled, bit ce dotjerianja, ali linije mi se cine ok i tocne. 3 razlicite haube, isto toliko felgi, guma z aotvorit vulkanizersku radnju, 2 motora (orginal 1.9 OHC i V6), jos neke sitnice za stock ili custom verziju, itditd. Super fora, u kitu se dobiju tokareni velocity stackovi, njih 6 komada za drag/gasser verziju. boja_neznam jos. Vjerovatno ili crvena ili nesto tamno. Masina serijala. Kotaci, ili iz kita baby moonsi, mozda cak i rally kotaci, ali trentno naginjem najvise BBS RS koji mi cekaju savrsen projekt vec godinama. I tako to. Radovi ce zapoceti malo kasnije, zavrsavam neki drugi projektic, nije zurba, godinu dana imamo.....jaoo, samo godinu Sad Par slika:

Low
Gazda
Član od: 16 Ožu 2006
PorukaUpisano: Čet Sij 08, 2015 3:22 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

jel me sad tjeras da si nabavim maketu? Nemoj da ju moram slozit prije tebe, samo da ju vidim zavrsenu Very Happy
Pila je odlicna, glasam za crvenu boju.
I ne mogu vjerovat da si dobio tokarene stackove, mislim da muljas Very Happy

Član od: 12 Lis 2005
PorukaUpisano: Čet Sij 08, 2015 4:04 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

jaoo Smile odličan mi je ovaj GB, sve same opake pile Smile al ovo je ipak pila i po Smile
može kad buš imo vremena i par riječi o samoj maketi? kakav je odljev i slično...
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Shinobi

PorukaUpisano: Čet Sij 08, 2015 5:50 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

2 Low: da, stackovi su bas fora dodatak, skoro mi zao sto ga radim sa stock masinom. Ali neka, naci ce se vec i za tu masinu neki autich. A boja koja god da bude mora raditi dobro s kromom, jer planiram krom posvuda. Felge, branici, trimovi, kamo god bude moguce. Tako0 da crvena igra opako, samo treba naci pravu nijansu. Lako za to, di sam jos od boje,eeee Wink

2 daneel: ako ne ranije ulovit cu se malo u ned/pon, slobodan dan je pa cu imati vremena. Ovako nabrzaka, jedni mo je zapelo za oko, tabla ima teksturu, sto bi bilo ok da ne izglda kao da je netko kihnuo na nju, pregrubo i prekrupno. Tako da ce se to morati rijesiti.
tino

Član od: 13 Pro 2010
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Čet Sij 08, 2015 7:46 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

obožavam tog Opela, ovaj GB postaje sve bolji i bolji Very Happy

a također glasam ili za crvenu ili žučkasto-naranđastu..

Član od: 13 Pro 2006
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Čet Sij 08, 2015 8:22 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Uffff ovo mi je do sada najprivlačniji sudionik GB-a, prekrasna makinja!!
https://www.whatifmodellers.com/index.php?topic=47754.0

https://www.facebook.com/groups/397878543718795/
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
PowerPlant

Član od: 02 Svi 2007
PorukaUpisano: Čet Sij 08, 2015 8:47 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Low Napisao/la:

Smijanje

Inače, Opel je zakon... Ali nisam znao da Pegasus ima BBS felge u asortimanu!

PorukaUpisano: Čet Sij 08, 2015 10:14 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

PowerPlant Napisao/la:
Low Napisao/la:

Smijanje

Inače, Opel je zakon... Ali nisam znao da Pegasus ima BBS felge u asortimanu!

Dobro oko, i u pravu si, nema ih pegasus u ponudi, vec fujimi, ali zgodnija mi kutijica bila od starih pegasusovih Wink
Bruce

Član od: 08 Ruj 2009
PorukaUpisano: Čet Sij 08, 2015 11:08 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Oho, odličan izbor auta.
Gazda
PorukaUpisano: Pet Sij 09, 2015 1:18 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

a nebi mu neki mali V8 stavio? imam ti ja 289 od donor mukija koji bi dusu dao da ga neko instalira u neki autic Very Happy

PorukaUpisano: Pet Sij 09, 2015 1:30 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Low Napisao/la:
a nebi mu neki mali V8 stavio? imam ti ja 289 od donor mukija koji bi dusu dao da ga neko instalira u neki autic Very Happy

Hahaha, ono kad je bal, a. Ne,ne, ovaj ce bit sto serijskiji, nesto recimo kao onaj na kojem sam radio, samo u super stanju i s par vizualnih apgrejda. Ali sacuvaj mi tu masinu, jer bi mi mogla preko noci sjesti ta tvoja sugestija, posto znas i sam kako sam s "definitivnim odlukama", hahahaha
Low
Gazda
PorukaUpisano: Pet Sij 09, 2015 11:25 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

de procitaj moj prvi post u abarth temi, miha mi se smijao jer sam nesto takvo i ja rekao za 695 ss. A onda je ispalo da mi enginebay ima vise dijelova od ostatka makete Very Happy Laughing
I nije mi opce zao sad kad ga gledam slozenog, moj napuhanac mali Cool

Član od: 15 Stu 2007
Mjesto: Coventry
PorukaUpisano: Pet Sij 09, 2015 8:55 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odlican projekt si izabrao samo nemoj da opet stane kod sivog prejmera pa bude sve ok Very Happy

PorukaUpisano: Pet Sij 09, 2015 11:59 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

mico Napisao/la:
Odlican projekt si izabrao samo nemoj da opet stane kod sivog prejmera pa bude sve ok Very Happy

Suti, covjece, koliko maketarim u zadnje vrijeme primer ce biti uspjeh epohalnih razmjera, hahaha
Shinobi

PorukaUpisano: Ned Sij 11, 2015 10:35 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Malo sam test fit radio za felge i slicno, eliminirao sam orginal GTove(iste ko na kadji C serije, hell no) i rally verziju(ide na serijske gume, pretanko, hell no). Sa baby moonsima izgleda dobro, ali zadnje gume su pretanke za muscle stl koji se dobije s im falgama. BBSke mu daju taman visinu, izgled i sve potrebno za odlican german style build, tako da su 98% one.

Cak mi se svidja i visina , mislio sam ga ubiti u pod, ali ne znam, mozda se jos i desi, zasada mi je dobro ovako. Na podnici ce trebati rezuckati malo, zamisljeno je da se ovaj prednji dio lijepi skup s njom, ali onda ostane vidljiva linija koju pravi auto nema. Linija nije toliko vidljiva s stock branikom, ali je ful sa custom, koji mislim staviti, tako da rez po crti, i spajanje prije farbanja:

Za maketu koja je stara ko isusovo magare je dosta dobraa, u biti. Detalji na nekim dijelovima nisu na razini novih kalupa, najvise mi je to vidljivo na masini, ali nista strasno. Najveci problem bi bile linije kalupa na nezgodnim mjestima, bpr dvije koje se protezu na svakom prednjem blatobranu po jedna, koje ne bi bile problem da ne prelaze preko odljevenog znigavca, sto ce biti muka skinuti a da se ne izgube detalji. Isto tako, na zadnjem dijelu u orginalu postoje 2 linije koje se nastavljaju od zadnnjeg prozora prema kraju "bunnkera" (GT nije imao klasicni bunker, vec su se stvari spremale iznutra), ali ovdje je na odljevku jedna strana ok, tj sredina je ispod razine bokova, a na drugoj je obrnuto. najlakse bi bilo to sve zagladiti , ili smirglati "bunker" i napraviti tu liniju nanovo. To su ove 2 na slici zaokruzene:

Isto tako, steta sto se ne dobiju decali za urice i za oznake opel i gt, urice imaju reljef, ali ne vidim kako to dobro odraditi, tako da bi decali bili pun pogodak, a za oznake, inace su odlivene na karoseriji, i dosta su dobre i detaljne, ali ne znam kako ce izgledati nakon farbanja i dali ce se dati BMFom to rijesiti. Decali ili jos bolje metal transferi bi bili odlicno rjesenje.
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Automobili, motori, kamioni,... Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma