Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| dostepan
| | Član od: 21 Kol 2013 | | Poruke: 17 | |
|
Upisano: Uto Pro 23, 2014 12:21 pm Naslov poruke: Jedrenjak Black Swan mjerilo 1:72 |
|
|
Prvo da odmah kažem da sam totalni početnik u maketarstvu i da mi je ovo bila prva maketa ikad napravljena znam da možda se pitate zasto baš ta maketa odmah za početak ali eto jedrenjaci su me oduvijek privlačili pa se odlučio prihvatiti izradnje ovakve makete kolko god teško bilo! E da trebalo mi je dobrih godinu dana da se maketa dovrši odnosno godinu i pol sve zajedno jer imao jednu polugodišnju pauzu zbog obveza na faksu ali sve u sveu ispalo je i više nego odlično
Maketa ima 897 djelova i dugačka je 55cm a visoka 50cm
Nadam se da vam se sviđa, meni je fenomenalan. Znam da za vas iskusne ima greškica tako da svaka preporuka i komentar su dobro došli zanima me samo pošto sam gledao radove drugih ljudi na koji način vi ljepite ove špage tj kako napravite da se čvor ne odveže budući da su špage jako nezahvalne i dosta krute pa se odvezuju. Ja sam ljepio sa vručim ljepilom ali je problem što se malo vidi to ljepilo kad se osuši kad se ne može u tankom sloju nanijet tako da me to najviše zanima jer sljedeća maketa koja ide je titanic 1/400 mjerilo a isto ima te špage pa da ovaj puta pokušam što bolje to odradit  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| stari
| | Član od: 12 Lip 2012 | | Poruke: 304 | | Mjesto: Kastav |
|
Upisano: Uto Pro 23, 2014 4:09 pm Naslov poruke: |
|
|
| Stvarno lijep rad. Jedina moja laička primjedba je na plastičan izgled jedara. Možda da su nećim matirana da izgube sjaj. Konopce lijepim sa BISON ljepilom za plastiku. Providno je, brzo se suši i ne vidi se da je ljepljeno. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dostepan
|
Upisano: Uto Pro 23, 2014 4:21 pm Naslov poruke: |
|
|
| stari Napisao/la: | | Stvarno lijep rad. Jedina moja laička primjedba je na plastičan izgled jedara. Možda da su nećim matirana da izgube sjaj. Konopce lijepim sa BISON ljepilom za plastiku. Providno je, brzo se suši i ne vidi se da je ljepljeno. |
da znam, nisam bio siguran dal da ih bijelo ili kao malo krem ofarbam pa sam tak neš između i nisam znao kak da ubijem taj sjaj iako je boja bila mat svejedno se vidi sjaj... s čime se to može postići da izgleda realnije? hvala za ljepilo samo di ga ima za kupiti? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Uto Pro 23, 2014 8:11 pm Naslov poruke: |
|
|
za spage- ne komplicirati- obicni cianofx
jedra - krem bijela, sjajni prozirni lak, patina po kutevima malo smedje tempere, razmazes mokrom krpicom da ostane samo u kutevima i spojevima ''krpa'' platna, i nakon svega prespricas proszirnim mat lakom
mene samo muci donji dio trupa- nije mi sjela ta krem boja
ak je donji dio drveni, najvjerojatnije je bio crn ( katran, smola)
ak je bio oblozem bakarnim plocama , onda opet boja ne pase
i malo zguzvaj zastavu
na iducem mozes kupit one preslikace za majice - isprintas ( u ogledalu image), peglom naneses na obe strane obicne platnene maramice, obrezes, zguzvas tj savines par puta i ukrutis prozirnim mat lakom
najrealnije i najbolje rjesenje- ja to radim vec jako dugo
ali za prvu maketu - i vise nego odlicno _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr
Slider: poruka promijenjena dana: Uto Pro 23, 2014 8:16 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dostepan
|
Upisano: Uto Pro 23, 2014 8:14 pm Naslov poruke: |
|
|
| Slider Napisao/la: | za spage- ne komplicirati- obicni cianofx
za jedra su ti rekli, mene samo muci donji dio trupa- nije mi sjela ta krem boja
ali za prvu maketu - i vise nego odlicno |
da možda boja malo odudara ali radio po skali boja koje mi pišu u uputstvima i ta boja je navedena pa sam ja i raio po tome heh tnx trudio sam se  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
|
Upisano: Uto Pro 23, 2014 8:17 pm Naslov poruke: |
|
|
| dostepan Napisao/la: | | Slider Napisao/la: | za spage- ne komplicirati- obicni cianofx
za jedra su ti rekli, mene samo muci donji dio trupa- nije mi sjela ta krem boja
da možda boja malo odudara ali radio po skali boja koje mi pišu u uputstvima i ta boja je navedena pa sam ja i raio po tome heh tnx trudio sam se  |
prvi zakon maketarstva - ne vjeruj sastavnici
vidi gore jos dodani dio za zastave i jedra _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| stari
| | Član od: 12 Lip 2012 | | Poruke: 304 | | Mjesto: Kastav |
|
Upisano: Uto Pro 23, 2014 10:47 pm Naslov poruke: |
|
|
| Slider Napisao/la: | za spage- ne komplicirati- obicni cianofx
Naveo sam Bison ljepilo, jer često treba pridržavati mjesto ljepljenja, bilo pinceto ili prstima, a tu onda nastanu sigurnosni problemi sa cianokrilnim ljepilom. Inače, i ja dosta koristim cianokrilna ljepila, ali samo gdje nema opasnosti od sljepljenih prsti. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dostepan
|
Upisano: Sri Pro 24, 2014 2:05 am Naslov poruke: |
|
|
tnx dečki na savjetima sljedeća maketa bude puno bolje odrađena  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
|
Upisano: Sri Pro 24, 2014 9:43 am Naslov poruke: |
|
|
nema frke, bolje pitaj prije neg nesto radis ak nisi siguran, ima tu ljudi kaj jako puno znaju  _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Ferrarijevac
 | | Član od: 13 Kol 2011 | | Poruke: 143 | |
|
Upisano: Čet Pro 25, 2014 11:17 am Naslov poruke: |
|
|
| Svaka čast za prvu maketu! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|