Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Perando II
 | | Član od: 20 Pro 2006 | | Poruke: 373 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Ned Stu 16, 2014 5:45 pm Naslov poruke: OT-34 Dragon 1:35 |
|
|
Nakon BA-10 odlučio sam se za još jedan komad ruskog oklopa.
Ideja za OT-34 nastala je od pogrešnog dekala na kutiji "4 u rombu" koji predstavlja dotični tenk, a ne običnu verziju kako je nacrtano na boxartu Dragonove Formochke. Falio je samo bacač plamena a za to se pobrinuo Andro Od viška djelova u kutiji složio sam dva dodatna tanka za gorivo, dodao sajlu i to je više-manje to.
Kako ranije nisam slagao tenk s link by link gusjenicama iste nisam uspio složiti! Iako sam bio korak do cilja na kraju ih nisam uspio montirati na tenk. Ima više sitnica koje su me s*ebale, ako bih razloge trebao svesti pod zajdniči nazivnik rekao bih da sam napravio par grešaka u koracima.
Šteta jer su originalne gusjenice od Dragona gotovo na razini Masterclubovih rezinskih koje sam na kraju uzeo. Kod montaže prednjeg kotača izgleda da sam fulao ekscentar i kotač stavio u pogrešan položaj (podignut previsoko) tako da mi je falio link. To je bio slučaj sa Dragonovim gusjenicama i sa rezinskim također. Problem je što su linkovi na Tridesetčetvorki muško-ženski tako da se ne može dodati samo jedan link već dva što je previše. Na kraju sam dodao "fake" link na način da sam prepravio jednu stranu linka koji nema "klin" tako da sam skinuo 4 ušice i zaljepio 5 novih! (onaj tko je radio vozilo s ovim tipom gusjenica zna o čemu pričam) Realno, mogao sam nategnuti gusjenicu sa predviđena 72 linka, međutim ovako to izgleda puno bolje.
Maketa je bojana kombinacijom Gunze H303 i bijele boje na način da sam dodavanjem bijele u zelenu radio modulaciju. Nakon toga sam napravio wash. Guljenje je odrađeno kombinacijom kista i spužve ali s emanel bojama kako bih mogao ukloniti greške. Sljedeće je urađen filter s zelenom bojom pomješanom s Glanzerom (sredstvo za pranje poda slično Prontu), time sam ujedno zaštitio emanelke korištene kod guljenja i napravio podlogu za nanošejne efekata. Nakon pomodarstva zvanog "strajking i rast" nanio sam blato u 3 tona na način da sam išao od svjetlijih nijansi prama tamnijima. Na isti način su tretirane gusjenice i podvozje s time što sam kod weatheringa podvozja efekte mješao s gletafixom kako bih dobio volumen.
Na kraju sam nanio dust efekt kistom preko horizontalnih površina vozila i sve zablendao kistom umočenim u white spitit. (Ovo isfurano curenje goriva iz tankova sam ostavio za kraj )
U nedostatku boljih radova "Slovenci" su me okrunili 3. mjestom na 21. DP u Ljubljani

Perando II: poruka promijenjena dana: Ned Stu 16, 2014 7:27 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| P-51
 | | Član od: 24 Ožu 2006 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Drniš/Šibenik |
|
Upisano: Ned Stu 16, 2014 6:05 pm Naslov poruke: |
|
|
| Ko metak. Čestitam. Najviše mi se sviđa bojanje, nekako - taman mjera. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Miros
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 1045 | | Mjesto: Osijek/Tenja |
|
Upisano: Ned Stu 16, 2014 7:07 pm Naslov poruke: |
|
|
Moram se nakloniti, sve se primjenjene tehnike i vide, stvarno odlično izgleda, a mislim da si osvojio treće mjesto samo zbog antene, ona odaje da je nastala od rastegnutog sprua, tj. lagano je zavinuta  _________________ Miroslav |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Perando II
 | | Član od: 20 Pro 2006 | | Poruke: 373 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Ned Stu 16, 2014 7:27 pm Naslov poruke: |
|
|
| Miros Napisao/la: | Moram se nakloniti, sve se primjenjene tehnike i vide, stvarno odlično izgleda, a mislim da si osvojio treće mjesto samo zbog antene, ona odaje da je nastala od rastegnutog sprua, tj. lagano je zavinuta  |
Thanks,
Što se antene tiče nema veze ako je savinuta ili ravna, ionako svi zamo da je od sprua, zapravo cijeli tenk je od plastike  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| T34
 | | Član od: 20 Ruj 2010 | | Poruke: 275 | | Mjesto: Dalmacija |
|
Upisano: Ned Stu 16, 2014 7:53 pm Naslov poruke: |
|
|
Čestitam ti od srca na gotovoj maketi; predivan je!
Htio sam nadopisati par stvari, ali kao netko tko dugo nije složio ništa, mogu samo uživati u tvom radu, lijepi pozz, Andro. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5402 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Stu 16, 2014 7:55 pm Naslov poruke: |
|
|
Pridružujem se čestitkama ,zbilja dobra tetka! _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Zorro
 | | Član od: 30 Tra 2012 | | Poruke: 306 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Sri Stu 19, 2014 1:02 am Naslov poruke: |
|
|
Odličan! Čestitam!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Sri Stu 19, 2014 8:43 am Naslov poruke: |
|
|
Jako lijepo odrađeno. Bojanje i postaravanje taman. Svega umjereno, ni previše ni premalo. _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Doodeck
| | Član od: 05 Pro 2009 | | Poruke: 711 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Stu 19, 2014 9:55 am Naslov poruke: |
|
|
Fantastično! Majstorski složeno, farba i efekti...ma uživancija za gledat.
Jedino me malo muče zaprašeni kotači, kao da mi odudaraju sa tom zapečenom prašinom na njima od ostatka koji je čist... A onda, idem pogledat opet, pa mi je to baš fora...
Ja se spremam jednu tetku dovršit uskoro i ovaj tvoj rad će mi bit svakako izvrsna inspiracija (da ne kažem predložak za kopirat tehnike farbanja i postarivanja ) |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 2977 | | Mjesto: Zagreb - Croatia |
|
Upisano: Sri Stu 19, 2014 10:56 am Naslov poruke: |
|
|
Nije moje područje, ali izgleda prekrasan. _________________ paulusvictor |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| barakuda
 | | Član od: 22 Sij 2007 | | Poruke: 2557 | | Mjesto: ST |
|
Upisano: Sri Stu 19, 2014 12:30 pm Naslov poruke: |
|
|
Čestitke na medalji. Svaka se broji.
Makea je odrađena vrhunski. Sve je s mjerom. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bumble bee Moderator
 | | Član od: 23 Jul 2006 | | Poruke: 979 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Stu 19, 2014 7:31 pm Naslov poruke: |
|
|
Svaka čast na odrađenom poslu... Prekrasna maketa  _________________ Domagoj Kamenjarin
MK Grunf |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| von Stuck Administrator
 | | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Stu 19, 2014 10:53 pm Naslov poruke: |
|
|
Uh , dobar ! _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vrsa
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2226 | | Mjesto: all over the place |
|
Upisano: Čet Stu 20, 2014 12:03 pm Naslov poruke: |
|
|
Jako dobra maketa, posebno tijelo tenka. Na gusjenicama ima još malo mjesta za napredak. Malo su monotone i čiste u odnosu na ostatak, posebno sa unutrašnje strane. Inaće jako dobro. _________________ Tko vrijedi taj maketari.
Tko maketari taj vrijedi.
Tko ne vrijedi taj ne maketari.
MAK REOPLAN - Split |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| KuKŁiNsKi
| | Član od: 03 Kol 2014 | | Poruke: 160 | | Mjesto: Dežela |
|
Upisano: Čet Stu 20, 2014 10:57 pm Naslov poruke: |
|
|
| zašto su samo glavni kotači prljavi a idleri i pogonski kotači ne? Nisu "do poda" ko ostali ali svejedno.. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|