Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Bf 109G-6 Late & early version Revell 1/32

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
viper

Član od: 07 Pro 2005
Mjesto: Sarajevo
PorukaUpisano: Ned Stu 02, 2014 10:03 pm    Naslov poruke: Bf 109G-6 Late & early version Revell 1/32 Citiraj ovaj komentar

Maketa je već djelimično sklopljena, a li evo slika cockpita koje sam ranije napravio.

Pojasevi su eduardovi iz neke ranije rezerve, instrumenti su decali iz kutije

viper: poruka promijenjena dana: Sri Stu 19, 2014 10:32 pm; prepravljeno ukupno 2 puta
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Miros

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Osijek/Tenja
PorukaUpisano: Ned Stu 02, 2014 10:32 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Opet, instrumenti 5+, imam i ja jednog započetog, možda me potakne da nastavim raditi.
Pratim.
viper

PorukaUpisano: Pon Stu 03, 2014 11:13 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Miros Napisao/la:
Opet, instrumenti 5+, imam i ja jednog započetog, možda me potakne da nastavim raditi.
Pratim.

hvala , maketa je obra za raditi, mada ovaj g-6 ima nekih grešaka, koje su navodno djelimično ispravili na g-10
Natrag na vrh
viper

PorukaUpisano: Uto Stu 04, 2014 4:07 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Imam jednu dilemu, oko pojedinih panela, pa sam malo usporio oko izrade makete.

Po nekim šemamam koje sam pronašao na netu čini mi se da postoji linija nqa gornjoj i donjoj strani trupa od kabine prema vertikalcu.
Ako postoji ta linija, onda faktički trebam ostaviti onu liniju koja spaja dvije polovice trupa?
Natrag na vrh
Miros

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Osijek/Tenja
PorukaUpisano: Uto Stu 04, 2014 7:56 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Da, morao bi ih ili ostaviti ili urezati nove.
viper

PorukaUpisano: Uto Stu 04, 2014 11:41 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ok, hvala
Natrag na vrh
viper

PorukaUpisano: Čet Stu 06, 2014 9:12 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Interesuje me da li su prelazi boja na krilima oštri ili blagi?Odnosno da li je bolje raditi te prelaze sa trakom ili ako su blagi onda maskiranje patafixom?
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Čet Stu 06, 2014 9:45 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

viper Napisao/la:
Interesuje me da li su prelazi boja na krilima oštri ili blagi?Odnosno da li je bolje raditi te prelaze sa trakom ili ako su blagi onda maskiranje patafixom?
Patafix... najbolje uvijek nađi fotografije po kojima možeš procjeniti kakva je kamuflaža.

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
viper

PorukaUpisano: Čet Stu 06, 2014 10:24 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala Grunfe! Nažalost imam samo jednu fotku, a i tu se nevidi najbolje
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
PorukaUpisano: Čet Stu 06, 2014 4:55 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

U pitanju je gotovo uvijek neka tvornička kamuflaža, pa gledaš slike drugih Messera sa istom šemom-Erla, Augsburg..ovisno o seriji...

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
viper

PorukaUpisano: Sub Stu 15, 2014 11:03 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Slijedi još lakiranje i decali uskoro

Natrag na vrh
Antun Janković

Član od: 04 Kol 2008
Mjesto: Swansea
PorukaUpisano: Sub Stu 15, 2014 11:32 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dobar j ali mi je maskišna šema malo pregruba i dimasta. Nisam baš stručnjak za taj period pa prihvačam i suprotne argumente....
dragisa1956

Član od: 01 Lis 2009
PorukaUpisano: Sri Stu 19, 2014 7:53 pm    Naslov poruke: Bf. 109 G-6 u mjerilu M 1:32 u pokušaju. Citiraj ovaj komentar

Poštovani.
Meni ta maketa izgleda prilično lijepa i uglavnom točna. Ima nekih pojedinosti koje treba obraditi, kao rupice na izlaznim rubovima između rebara na donjacima zakrilaca. Postoji barem jedna fotografija prevrnutog krila nekog mlađeg Gustava na "waralbum.ru" na kojoj se to dobro vidi. U drugose ne bih dalje uplitao. Nažalost vaša vještina obojenja makete je prema pokazanome do sada skromna. Možda je to vaša prva "velika maketa". U svakom slučaju pogledajte knjige autora Bretta Greena od izdavaća Osprey koje se odnose na Bf. 109 makete, da vas nadahnu i poduće. Ili na brzinu ovdje ponešto u mjerilu M 1:48 :

http://www.scaleworkshop.com/109g12bg_1.htm

Također isti autor u mjerilu M 1:32 :

http://www.kitreview.com/reviews/eaglestrike109decalsbg_1.htm

I tako dalje putem Google pretrage slika. Pokušajte sami istražiti temu.

Lijep pozdrav, Dragiša.

PorukaUpisano: Sri Stu 19, 2014 8:55 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala Dragiša. Imam dosta litareature i dosta tih stvari sam analizirao.
Pored Brett Greena meni je najbolj autor što se tiče Luftwafea je Chris Wauchop.

Evo samo jedan link na njegow Fw190d-9

http://hsfeatures.com/fw190d932cw_1.htm

Ovo mi nije prva velika maketa, dosta sam ih uradio već, zapravu uradio sam sve tamiyne maket u 32-ci čak neke kao p-51 3 kom, corsair za sada samo jedan, ali su naručena još 2 , zero i 52 i 21, f-15, f-14 , f-16, f-4c i naravno akcademijev f/a-18 koji je od mlaznjaka u 32-ci svakako najvalitetnija maketa.

Radio sam još dosta hasegavinih ,a kao i truimpeterovih.
Svakako najveća maketa koju sam radio bio je su-27 od trumpetera.
Maketa ja nažalost puna grešaka i dok se isprave svi nedostaci može se komotno kupiti još jedna maketa.

Nažalost upravu ste nisam najbolje odradio ovu maketu , ali nadam se da će druga biti bolja Very Happy
Natrag na vrh
viper

PorukaUpisano: Sri Stu 19, 2014 10:57 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Trenutno radim i ranu verziju, koja će imati zatvoreni poklopac cockpita.

Sve je rađeno kao i kod kasne verzije osim što sam umjesto eduardovih pojaseva koristio PE pojaseve koji dođu u trumpetrovom me-262. Oni su nešto poput tamijinih urađeni od veoma tvrdog pleha ,ali se sa zagrijavanjem do crvenog usijanja mogu dosta dobro oblikovati. Obzirom da će poklopac biti zatvoren mogu proći.

Evo i kako izgleda IP sa decalima prije nego je na instrumente stavljen sjani lak.

i poslije nanošenja laka. Slikano odmah poslije nanošenja laka, pa će ovaj mutni dio nestati kada se osuši

Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma