Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Šta je sa član foruma Damirom?
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Tema je zaključana od strane administratora    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Klubovi, natjecanja, najave, izložbe
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Poky

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Ned Ruj 21, 2014 7:14 pm    Naslov poruke: Šta je sa član foruma Damirom? Citiraj ovaj komentar

Pokušavao sam kolegi Damiru poslati PM, kad ono nemam ga u PMovima ,a kad ga probam naći po topicima piše da je gost!
Zovem ga kaže da je izbrisan ,a da mu nitko ništa nije rekao?!
Dakle može li kakav info?
2851cz

Član od: 11 Lip 2012
Mjesto: Osijek
PorukaUpisano: Ned Ruj 21, 2014 8:02 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

I mene to zanima sva prepiska mi je izbrisana sa kolegom ...
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
von Stuck
Administrator
Član od: 08 Lis 2005
PorukaUpisano: Ned Ruj 21, 2014 8:21 pm    Naslov poruke: Re: Šta je sa član foruma Damirom? Citiraj ovaj komentar

Poky Napisao/la:
Pokušavao sam kolegi Damiru poslati PM, kad ono nemam ga u PMovima ,a kad ga probam naći po topicima piše da je gost!
Zovem ga kaže da je izbrisan ,a da mu nitko ništa nije rekao?!
Dakle može li kakav info?

.. a zbog čega Damir misli da , nakon svih njegovih postova u vezi za novogm maketarskom udrugom branitelja , njega treba obavijestiti da mu je članstvo već po treći put uskraćeno ?

U principu , a i prema pravilima foruma nitko ovdje nije dužan nikome davati nikakve informacije kada i zbog čega netko izbačen sa foruma. Evo, činimo iznimku.

Član od: 11 Lip 2012
Mjesto: Osijek
PorukaUpisano: Ned Ruj 21, 2014 8:45 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Isprika ,mislio sam da je u pitanju sistemska greska
Natrag na vrh
Poky

PorukaUpisano: Pon Ruj 22, 2014 12:43 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Citat:
.. a zbog čega Damir misli da , nakon svih njegovih postova u vezi za novogm maketarskom udrugom branitelja , njega treba obavijestiti da mu je članstvo već po treći put uskraćeno ?

U principu , a i prema pravilima foruma nitko ovdje nije dužan nikome davati nikakve informacije kada i zbog čega netko izbačen sa foruma. Evo, činimo iznimku.

Nije bitno šta on misli ,on je i pretpostavio ,al je zanimljivo da sa foruma nestaju ljudi i to iz godine u godinu kvalitetni maketari ,zbog nečije uvrijeđenosti i prividnih "pravila foruma".
Pokušavao sam izbjegavati ove vaše klupske/"stranačke" spike jel me zanima maketarstvo ,a ne ova vaša politizacija hobbyja i tko će sa sa kime slizati radi par sto kuna grada Zagreba, al vidim da nema smisla, izgleda da forumi više nisu za sve maketare već samo za "klubske maketare" ,koji puno pričaju još više filozofiraju ,a maketare samo za natjecanje ,pa da klubovi mogu brojati tko je osvojio više medalja....
Osnivaju se nekakve udruge za očuvanje nečega ,a onda djeluju tajno "jel nije vrijeme za detalje"...
Izdaju se knjige koje nikada ne izađu, a zbog kojih se ne smije otkriti previše...
Kolege se savjetuju preko PMova da se ne sazna tko šta zna il da se netko ne bi uvrijedio...
Jadno, vrlo jadno...
von Stuck
Administrator
Član od: 08 Lis 2005
PorukaUpisano: Pon Ruj 22, 2014 7:26 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Poky Napisao/la:
Citat:

Nije bitno šta on misli ,on je i pretpostavio ,al je zanimljivo da sa foruma nestaju ljudi i to iz godine u godinu kvalitetni maketari ,zbog nečije uvrijeđenosti i prividnih "pravila foruma".
Pokušavao sam izbjegavati ove vaše klupske/"stranačke" spike jel me zanima maketarstvo ,a ne ova vaša politizacija hobbyja i tko će sa sa kime slizati radi par sto kuna grada Zagreba, al vidim da nema smisla, izgleda da forumi više nisu za sve maketare već samo za "klubske maketare" ,koji puno pričaju još više filozofiraju ,a maketare samo za natjecanje ,pa da klubovi mogu brojati tko je osvojio više medalja....
Osnivaju se nekakve udruge za očuvanje nečega ,a onda djeluju tajno "jel nije vrijeme za detalje"...
Izdaju se knjige koje nikada ne izađu, a zbog kojih se ne smije otkriti previše...
Kolege se savjetuju preko PMova da se ne sazna tko šta zna il da se netko ne bi uvrijedio...
Jadno, vrlo jadno...

Tražio si info , info si dobio.
A "prividna pravila" foruma kažu da se ne upuštaš u raspravu sa moderatorima / administratorima po pitanju njihovih odluka. Onako , uzgred , meni stvarno ne možeš pripisati niti filozofiranje niti maketarenje samo za takmičenja , niti klupsku obojenost ... a za ostalo što si napisao ne bih komentirao , činim iznimku i ne poštujem pravila foruma. I to ne prvi puta.

Član od: 25 Ožu 2008
PorukaUpisano: Pon Ruj 22, 2014 8:09 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Kad su već tako agilni moderatori i admini, molim da se ubuduće na svako skretanje s topica reagira pravovremeno. Da se to učinilo na temi CK2014, vjerojatno ne bismo niti bili ovdje gdje smo sada. Ako postoji potreba za raspravama i, na kraju krajeva, prepucavanjima na klupske teme, neka se to radi u dijelu foruma predviđenom za to. Zapravo, predlažem da članovi foruma koji nisu niti u jednom klubu nemaju niti pristup tom dijelu foruma i ne mogu ga niti vidjeti - ne zanima nas jednostavno!
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Minolovac 161

Član od: 16 Stu 2009
Mjesto: Bestovje /Sv, Nedelja/
PorukaUpisano: Pon Ruj 22, 2014 9:30 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mirko, a zakaj ne bi vidli? Kao prvo prirodno sam zloban i volim videt kak se drugi prepucavaju, a kao drugo, možda se hoću nekom prikloniti pa trebam informacije Dolijeva ulje na vatru
Natrag na vrh
Poky

PorukaUpisano: Pon Ruj 22, 2014 11:31 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Citat:
Zapravo, predlažem da članovi foruma koji nisu niti u jednom klubu nemaju niti pristup tom dijelu foruma i ne mogu ga niti vidjeti - ne zanima nas jednostavno!

E upravo o ovome ja i govorim ,a i Damir je ,pa je izletio s foruma...
Znaći ako nisi u klubu ne trebaš ići u dio foruma gdje su između ostalog i najave maketarskih natjecanja, šta to znaći da ja kao maketar koji nisam član ni jednog kluba nemam pravo saznati kad je negdje izložba, doći na nju ,natjecati se ili obići buvljak???
Citat:
a za ostalo što si napisao ne bih komentirao , činim iznimku i ne poštujem pravila foruma. I to ne prvi puta.

Ili ovo: ako previše talasaš prijeti ti se između redaka da ćeš izletiti iz foruma (ovog il bilo kojeg drugog) ,a koji su ti ,ako nisi u klubu, jedini "prozor" u Hr. maketarski svijet.
Dakle, učlanite se u klubove i udruge ili životarite na margini.
zstima

Član od: 15 Velj 2012
PorukaUpisano: Pon Ruj 22, 2014 12:37 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Damir je još dobro prošao mogli su tražiti sa se spale sva njegova djela a njega na lomaču jer ima drugačije mišljenje
Natrag na vrh
Mirko S. Zlikovski

Član od: 25 Ožu 2008
PorukaUpisano: Pon Ruj 22, 2014 1:04 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Poky Napisao/la:
[... jedini "prozor" u Hr. maketarski svijet.
Dakle, učlanite se u klubove i udruge ili životarite na margini.

Daaaaaleko od toga! Kao prvo, bilo što s predznakom "Hrvatski" (da, s velikim H) u današnjem Svijetu je gotovo potpuno nebitno, a zapravo spada u teško politikantstvo. Žeđ za pravim maketarskim temama mogu utažiti na npr. Britmodeleru, Flugzeugforumu ili Fighters. Ono nešto malo pozitivnog kod nas bi možda i mogao vidjeti na nekom hrvatskom forumu, ali "ubiju mi apetit" prepucavanja kojia se pojavljuju nakon svakog iole većeg maketarskog događanja u Hrvatskoj (ako nije o suđenju, onda je o nekoj drugoj gluposti). A za ta događanja se može saznati i na druge načine, ne neophodno u "klupskom" odjeljku foruma ili u klubovima (čiji smisao ionako ne vidim).

I da, ne podržavam izbacivanje Damira zbog izraženog mišljenja koje se nije poklopilo s onim neke "većine" (Admina, moderatora, članova ovog ili onog kluba).
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Boris G.

Član od: 03 Ruj 2007
Mjesto: SPLIT
PorukaUpisano: Pon Ruj 22, 2014 1:41 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mirko S. Zlikovski Napisao/la:
A za ta događanja se može saznati i na druge načine, ne neophodno u "klupskom" odjeljku foruma ili u klubovima (čiji smisao ionako ne vidim).

Smisao klubova ili udruga (općenito, ne samo u maketarstvu) je u tome da se ljudi različitog podrijetla, obrazovanja, materijalnog i socijalnog statusa okupe oko nekog zajedničkog interesa ili djelatnosti a u cilju međusobnog upoznavanja (u stvarnom a ne virtualnom svijetu), druženja (uživo a ne virtualno), razmjene iskustava (uživo a ne virtualno) i zajedničkih akcija koje vode ka unapređenju djelatnosti ili interesa zbog kojih je udruga ili klub osnovana. Pritom nisu ništa dužni objašnjavati ili se opravdavati ljudima koji nemaju iste interese ili koji u svemu tome ne vide neki smisao. Ljudi koji nemaju iste interese ili koji ne vide smisao u svemu tome neka se jednostavno ne učlanjuju u klubove i udruge, neka ne prisustvuju njihovim okupljanjima, ne posjećuju njihove njihove web stranice ili učestvuju u njihovim raspravama na forumima i sve će biti u redu.

Ako ti ne vidiš smisao u svemu tome, ako ne nalaziš potrebu da se s ljudima koji se bave istim hobijem kao ti družiš u stvarnom svijetu a ne preko LCD ekrana ili tipkovnice, to je isključivo tvoj osobni stav a ne neko pravilo koje bi trebalo slijedit.
Ne vidim zašto bi određene rasprave trebalo vodit u zatvorenom dijelu foruma samo zato što to tebe ne interesira. Ako te ne interesira, jednostavno ne čitaj i ne komentiraj.

Boris G.: poruka promijenjena dana: Pon Ruj 22, 2014 2:03 pm; prepravljeno ukupno 2 puta
Natrag na vrh
Mario Raguž

Član od: 09 Stu 2005
Mjesto: Dubrovnik
PorukaUpisano: Pon Ruj 22, 2014 1:43 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Također izražavam neslaganje s istjerivanjem člana Damira s ovog foruma. On je konstruktivan, ima pravo na svoje mišljenje. Njegov stil je koncizan, oštar i mnogima to ne paše.
Lisec

Član od: 30 Lis 2008
Mjesto: Zaprešić
PorukaUpisano: Pon Ruj 22, 2014 2:01 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Svi smo mi Damir

http://mkgrunf.com/
Natrag na vrh
Slider

Član od: 09 Velj 2012
PorukaUpisano: Pon Ruj 22, 2014 2:07 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

mene smeta jedino to kaj ako netko ima drugacije misljenje, a priori je neprijatelj...to mi nikad ne bu jasno....
svi smo ovdje radi hobija, ali mislim da je ipak normalno da ne razmisljamo svi o maketarstvu na isti nacin....samo malo tolerancije i mislim da bi stvari krenule na bolje...al mozda sam samo naivan Embarassed
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Tema je zaključana od strane administratora    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Klubovi, natjecanja, najave, izložbe Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma