Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| ZIGGY
 | | Član od: 25 Lis 2005 | | Poruke: 378 | | Mjesto: BRCKO DISTRIKT BIH |
|
Upisano: Čet Kol 21, 2014 3:51 pm Naslov poruke: Podesavanje Stampaca za stampanje dekala-Kako? |
|
|
Pozzzz
Imam HP 2050 Ink Jet stampac, pa bi neke dekale da odstampam ali posto nikada prije to nisam radio, zanima me kako podesiti stampac da se izvuce maximum, najbolja rezolucija, kvalitet i sl? Ovo do sada sto sam cackao ne daje mi bas zadovoljavajuci kvalitet. Stampao sam na obicnom A4 papiru radi testiranja. _________________ Igor-Brcko-BIH,maketarstvom se bavim od 2006. iako me taj hobi privukao jos prije 15-ak god.Radim makete modernijeg perioda,oklopi,vozila,avijacija,figure,diorame uglavnom 1/35 mjerilo. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Kol 21, 2014 6:32 pm Naslov poruke: |
|
|
| Na ink-jetu će ti uvijek biti malo "mutno". Na dekal-papiru i više mutno nego na probnom običnom papiru. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| ZIGGY
|
Upisano: Čet Kol 21, 2014 6:48 pm Naslov poruke: |
|
|
U redu, to su vec mogucnosti stampaca, nego sta podesiti u opcijama da se dobije najbolji moguci rezultat, to me zanima? _________________ Igor-Brcko-BIH,maketarstvom se bavim od 2006. iako me taj hobi privukao jos prije 15-ak god.Radim makete modernijeg perioda,oklopi,vozila,avijacija,figure,diorame uglavnom 1/35 mjerilo. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 2977 | | Mjesto: Zagreb - Croatia |
|
Upisano: Čet Kol 21, 2014 6:53 pm Naslov poruke: |
|
|
Mozes staviti na "best", ali Nikad, bas nikad neces dostici kvalitetu pravih decala cak niti laserom. U opcijama bi trebalo definirati i tocan papir na kojeg stampas... napraviti par proba...
Decali se rade sitotiskom jako fine linijature.
Iz kojeg programa printas i sto tocno printas? _________________ paulusvictor |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| ZIGGY
|
Upisano: Čet Kol 21, 2014 7:01 pm Naslov poruke: |
|
|
Od opcija za papir imam Plain paper, Specialty paper i Photo paper, stavio sam na best quality. Pise 600X300 dots per inch. Program je neki HP od stampaca. Hocu da isprintam kamuflazni dezen koji bi posle lijepio na figure i sl. _________________ Igor-Brcko-BIH,maketarstvom se bavim od 2006. iako me taj hobi privukao jos prije 15-ak god.Radim makete modernijeg perioda,oklopi,vozila,avijacija,figure,diorame uglavnom 1/35 mjerilo. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
|
Upisano: Čet Kol 21, 2014 8:08 pm Naslov poruke: |
|
|
| ZIGGY Napisao/la: | | Od opcija za papir imam Plain paper, Specialty paper i Photo paper, stavio sam na best quality. Pise 600X300 dots per inch. Program je neki HP od stampaca. Hocu da isprintam kamuflazni dezen koji bi posle lijepio na figure i sl. |
Iskreno, nema sanse da ce to dobro izgledati. Prepimplavo... _________________ paulusvictor |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| ZIGGY
|
Upisano: Čet Kol 21, 2014 8:11 pm Naslov poruke: |
|
|
Dobro, nego kako onda ljudi stampaju dekale u kucnoj varijanti? _________________ Igor-Brcko-BIH,maketarstvom se bavim od 2006. iako me taj hobi privukao jos prije 15-ak god.Radim makete modernijeg perioda,oklopi,vozila,avijacija,figure,diorame uglavnom 1/35 mjerilo. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
|
Upisano: Čet Kol 21, 2014 10:17 pm Naslov poruke: |
|
|
| ZIGGY Napisao/la: | | Dobro, nego kako onda ljudi stampaju dekale u kucnoj varijanti? |
Isto kako bi i ti odštampao, ali to onda loše izgleda, odnosno ne izgleda niti približno kako bi trebalo izgledati. InkJet tehnologija jednostavno ne dopušta potrebnu kvalitetu, a niti laser nije baš najbolje rješenje jer u pravilu uvijek malo podeblja i najtanje detalje.
Kod kuće je zgodno odštampati kakve brojeve, rondele ili veće detalje. Uzorke, stencile i slično se može odštampati, ali to nije to. _________________ paulusvictor |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shinobi
 | | Član od: 05 Pro 2007 | | Poruke: 1981 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Sub Kol 23, 2014 5:06 am Naslov poruke: |
|
|
Stavi uvijek na photopaper, najbolji rezultat ces dobiti. Takodjer pokusaj decal koji radis napraviti veci i prilikom printanja u postavkama staviti da ti printa na 80% orginalne velicine, tako ce ti se malo popraviti finalni izgled. _________________ Life's journey is not to arrive at the grave safely in a well preserved body, but rather to skid in sideways, totally worn out, shouting "HOLLY SHIT...WHAT A RIDE!!" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|