Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Zagreb, ranih tridesetih...

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> - od 1918. do 1941.
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
prelude

Član od: 23 Stu 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Čet Ruj 28, 2006 3:26 am    Naslov poruke: Zagreb, ranih tridesetih... Citiraj ovaj komentar

... to je ono kaj znam. Sve ostalo ne znam. Zna netko nešto više?
Vjerojatno je riječ o nekom od aeromitinga koji su se tih godina tradicionalno održavali u Zagrebu.
Koji avion je iza ovih što su se (kao i obično) nasrali tak da se skoro ništ ne vidi?

Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Supercuber

Član od: 20 Ožu 2006
PorukaUpisano: Čet Ruj 28, 2006 11:14 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bloudek?
prelude

PorukaUpisano: Pet Ruj 29, 2006 12:03 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Supercuber Napisao/la:
Bloudek?

Da, u međuvremenu sam i e-mailom dobio potvrdu.
Konkretno, radi se o Bloudeku XV, popularno zvanim Lojze, slovenskog aero-konstruktora Stanka Bloudeka.
Vrijedna sličica, jer koliko sam vidio u monografiji "Letalstvo in Slovenci 2", baš i ne vrvi od sličica istog...
Zanimljivo je da spomenuti Lojze uništen baš na aeromitingu u Zagrebu, 24.6.1934., kojom prilikom je pilot Janko Colnar i poginuo.

prelude: poruka promijenjena dana: Pet Ruj 29, 2006 11:07 am; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
Supercuber

PorukaUpisano: Pet Ruj 29, 2006 9:41 am    Naslov poruke: Bloudek XV Citiraj ovaj komentar

Und eine Einsichtskarte,sa Ebay-a...

Supercuber: poruka promijenjena dana: Pet Ruj 29, 2006 12:21 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
Hobby M
Gost
PorukaUpisano: Pet Ruj 29, 2006 10:04 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Einsichtskarte Nenad Wink
Einsatz Karte ne znači ništa.
Natrag na vrh
prelude

PorukaUpisano: Pet Ruj 29, 2006 11:16 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Samo da dopunim, moj Lojze gore fotografiran je 24-25.5.1931., izgleda je to bilo na velikoj međunarodnoj zrakoplovnoj izložbi (ah, to su bila vremena...), gdje se okušao i u brzinskom natjecanju i osvojio treće mjesto, a od akrobatskog je natjecanja morao odustati jer je došlo do kvara na motoru...

Inače, navodi se u spomenutoj slovenskoj monografiji da je bio obojen crvenom bojom, ako će nekog zanimati....
Natrag na vrh
Supercuber

PorukaUpisano: Pet Ruj 29, 2006 12:20 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mea culpa, ispravljeno, hvala za cas nemackog...
kukuruznik
Gost
PorukaUpisano: Čet Sij 11, 2007 2:50 pm    Naslov poruke: Bloudek XV Citiraj ovaj komentar

Pozdrav,
kao što vidim, odlični ste poznavaoci avijacije. Zanima me, dali znate, koje su osobe pred avionom i dali ima još kojih slika tog aviona sa mitinga u Zagrebu ?
Hvala i pozdrav.
Natrag na vrh
prelude

PorukaUpisano: Pet Sij 12, 2007 12:43 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Treći slijeva bi trebao biti Vicko Krelja, kasnije i probni pilot u ZNDH - poginuo 6.9.1944. u kraksi Capronija nakon uzlijetanja sa Zalužana (vjerojatno partizanska sabotaža) u kojoj su poginuli i letači Jankovski i Kudinov.

Ostali mi nisu poznati ... al bilo bi lijepo saznati.
Natrag na vrh
zec 1

Član od: 02 Stu 2006
Mjesto: ivanic grad
PorukaUpisano: Sri Ožu 21, 2007 3:52 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pozdrav! Evo par fotki Borongaja iz 1927.Ako nekog interesira u popratnom članku su i imena pobjednika ove utrke za pokal Njegovog Veličanstva.

Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> - od 1918. do 1941. Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma