Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| bata666
| | Član od: 08 Tra 2008 | | Poruke: 12 | |
|
Upisano: Sub Tra 19, 2008 8:44 pm Naslov poruke: pjeskarenje-sto je to |
|
|
hy ljudi pomazite sto je to pjeskarenje i kako se izvodi  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Krešimir
 | | Član od: 31 Kol 2007 | | Poruke: 295 | | Mjesto: Hamilton, Waikato, NZ |
|
Upisano: Sub Tra 19, 2008 9:17 pm Naslov poruke: |
|
|
pod visokim tlakom poseban uređaj (pjeskara) izbacuje pjesak i tako skida boju, hrđu i slično.... ukoliko nemaš pjeskaru, nemožeš ni pjeskariti...  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
 | | Član od: 07 Ruj 2006 | | Poruke: 4365 | |
|
Upisano: Sub Tra 19, 2008 9:25 pm Naslov poruke: |
|
|
| Krešimir Napisao/la: | .. ukoliko nemaš pjeskaru, nemožeš ni pjeskariti...  |
Netocno....
Postoji airbrush za pjeskarenje (maketarski), no stvarno neznam gdje ga mozes u obradi makete (plastike i dijelova) upotrijebiti..... _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
On voli stvari lijepe, ali tko ga jeb.....
-=Für immer Minderheiten=- |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| bata666
| | Član od: 08 Tra 2008 | | Poruke: 12 | |
|
Upisano: Sub Tra 19, 2008 10:03 pm Naslov poruke: |
|
|
| znam gdje je mogu nabavit ali kako se izvodi |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| torax
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 2398 | | Mjesto: zagreb |
|
Upisano: Ned Tra 20, 2008 1:42 am Naslov poruke: |
|
|
| bata666 Napisao/la: | | znam gdje je mogu nabavit ali kako se izvodi |
kak mislis?pa vec su ti objasnili kolege....to je vrsta obrade povrsine, najcesce metala, pomocu mlaza pijeska pod velikim tlakom....koristi se za skidanje hrde, boje i sl....u biti, djeluje ko brusni papir.....po meni tehnologija potpuno nepotrebna kod maketa....ono, malo mi je overkill.....jos ce se neko sjetit sa fleksericom brusit kit  _________________ "Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Tra 20, 2008 1:47 am Naslov poruke: |
|
|
| torax Napisao/la: | jos ce se neko sjetit sa fleksericom brusit kit  |
hmm, zanimljiva metoda, mogo bi isprobati.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mpauko16
 | | Član od: 16 Ruj 2011 | | Poruke: 28 | |
|
Upisano: Sri Jul 30, 2014 12:16 pm Naslov poruke: pjeskarenje |
|
|
| pjeskarenjem pod tlakom izbacuje pjesak i možeš kako ste već naveli skidati hrđu itd. ali ne samo to primjerice pjeskarenjem možeš i crtati po raznim predmetima plastika,metal,staklo,drvo samo što trebaš napraviti šablonu za to...no kakv pištolj ide u ovom slučaju na airbrush i pod kojim to pritiskom može raditi ne znam ...znam samo da mora biti veliki pritisak a kod airbrusha vjerovatno treba puno jači kompresor ..ne vjerujem da se ovim mali kompresorima može tako nešto pjeskariti... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| von Stuck Administrator
 | | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Jul 30, 2014 3:44 pm Naslov poruke: Re: pjeskarenje |
|
|
| mpauko16 Napisao/la: | | pjeskarenjem pod tlakom izbacuje pjesak i možeš kako ste već naveli skidati hrđu itd. ali ne samo to primjerice pjeskarenjem možeš i crtati po raznim predmetima plastika,metal,staklo,drvo samo što trebaš napraviti šablonu za to...no kakv pištolj ide u ovom slučaju na airbrush i pod kojim to pritiskom može raditi ne znam ...znam samo da mora biti veliki pritisak a kod airbrusha vjerovatno treba puno jači kompresor ..ne vjerujem da se ovim mali kompresorima može tako nešto pjeskariti... |
...Kriste , pa pogledaj koji datum nosi zadnji post prije tvojega !
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Jul 31, 2014 9:44 am Naslov poruke: |
|
|
Ne samo oživljavanje pretpotopne teme, nego i neki netočni navodi. Na poslu radim sa pjeskarnikom i radni tlakovi se kreću od cca 10 do 2 bara, a abrazivi su isto različiti, od npr. korunda do staklenih kuglica... Za pjeskarenje je potrebna i komora, jer je udisanje agregata vrlo opasno za pluća ili maska kad se radi na otvorenom. Obzirom da su agregati, tj. abrazivi ono što im i naziv kaže-abrazivni, tj. bruse, potrebne su i posebne dizne. Pokušaj pjeskarenja sa maketarskim airbrushom bi završio sa trenutnim oštećivanjem i uništavanjem istog. Možda postoje neke opcije preuređivanja AB-a, ali nešto tako je besmisleno. Za uklanjanje boje sa makete, bolje je koristiti već isprobane kemikalije, a pjeskarenje u kući zaboraviti... Nadam se da je ovo i kraj daljnjoj raspravi u ovoj temi. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mpauko16
 | | Član od: 16 Ruj 2011 | | Poruke: 28 | |
|
Upisano: Sri Kol 13, 2014 11:03 am Naslov poruke: |
|
|
| kriste ....što onda temu ne zatvorite pa se neće raspravljati .... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragisa1956
 | | Član od: 01 Lis 2009 | | Poruke: 785 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Kol 18, 2014 4:24 pm Naslov poruke: Pjeskarenje na otvorenom. |
|
|
Poštovani.
Administrator je profesionalac i sve je istina što je napisao, ali više ljudi više zna.
Postoji amaterska oprema za umjetničke primjene abrazivnih agregata na površine predmeta obrade. Glasovita tvrtka legendarnog imena izumitelja u naslovu "Paasche", proizvodi napravu za "pjeskarenje na otvorenom". Pročitajte dobro pravu namjenu iste naprave kao i vrste abraziva. Sentimentalno sam vezan za njihove aerografe/airbrushes, pa se javljam u najboljoj namjeri.
http://www.paascheairbrush.com/products/airbrushes-airbrush-parts-and-accessories/Airbrushes/etching-and-striping-tools
Lijep pozdrav. Dragiša. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|