Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

M1114 Up armored 1/35 Bronco + figure

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Luftwaffe

Član od: 19 Lip 2008
Mjesto: Beograd
PorukaUpisano: Pet Jul 25, 2014 10:41 pm    Naslov poruke: M1114 Up armored 1/35 Bronco + figure Citiraj ovaj komentar

Jedna jaako dobra maketa za rad.
Detalji su fantasticni a i uklapanje je super tako da je generalno pravo uzivanje bilo raditi ovaj Humvee.
Figure su Evolution miniatures i takodje su fantasticne, predstavljaju moderne Marince, tj. posle 2003.
Bilo mi je dosta zeznuto farbati kamuflazu (desert marpat) posto je to jedna od onih digital kamuflaza pa evo ovo je neki moj pokusaj mislim da je korektno ispalo.
Vozilo po zahtevu radjeno cisto sa minimalnim prljanjem, potrudio sam se da farbanjem malo izvucem neke kontraste.

Sve u svemu, jedna od interesantnijih maketa koje sam do sad radio

Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Poky

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Jul 25, 2014 11:01 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jako dobro, figure imaju super poze, šteta što nisi dodao barem još jednu nijansu na marpat shemi izgledalo bi uvjerljivije...
Luftwaffe

PorukaUpisano: Pet Jul 25, 2014 11:12 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Probao sam da dodam jos jednu nijansu ali je nekako bezveze izgledalo pa sam odlucio da ipak farbam samo 2. Uzivo figure dosta lepse izgledaju, na fotkama nikako nisam uspeo lepo da ih uhvatim.
Natrag na vrh
Doodeck

Član od: 05 Pro 2009
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Jul 25, 2014 11:59 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Zakon!!!
Headbanger
Natrag na vrh
CROtale

Član od: 23 Lip 2006
Mjesto: Osijek
PorukaUpisano: Sub Jul 26, 2014 1:38 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jako lijepo!
Ivo P.

Član od: 21 Pro 2013
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Ned Jul 27, 2014 12:02 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odličan! Hoće li dobit kakvu podlogu? Mislim da je zaslužuje Smile

LP
Natrag na vrh
sinfulsaint

Član od: 29 Lip 2007
PorukaUpisano: Pon Jul 28, 2014 7:04 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Luftwaffe, oni su u tom periodu imali dosta šarenu opremu. Tad se prelazilo s 3 color desert uniforme na MARPAT, ali je dosta opreme jos bilo u woodland shemi. Pogotovo IBA pancirka koju se je cesto moglo vidjeti u woodlandu. Bilo je i coyote IBA pancirki, ali ne za sve. Isto tako i oni koji su imali IBA u coy boji su kačili woodland MOLLE opremu jer druge nije bilo. Cesto se koristila i stara olive drab ALICE oprema. Ono sto na prvu vidim da ti fali je tzv. NVG mount sprijeda na kacigama. Nosac "ruke" za PVS uredjaj za nocno gledanje.

Tako da ako oces malo raznolikosti medju figurama slobodno daj woodland prsluk nema problema.

Marinci prije nisu bili poznati po tome sto su imali pravu opremu u pravo vrijeme za razliku od vojske. Ovo je tema mnogih diskusija i rasprava jos od davno.

Vidim da ti vozac nosi pilotski kombinezon tj. flight suit. Njih su ja mislim tek nesto kasnije u OIF operaciji poceli nositi iz prakticnih razloga. On se tan bojom nesto razlikuje od ostale opreme.
Luftwaffe

PorukaUpisano: Pon Jul 28, 2014 8:22 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

@Ivo
Po narudzbini radjen tako da nista od podloge. Smile

@sinfulsaint
Da da znam to, najbolja referenca za USMC je serija Generation kill, bas dosta detalja se primeti vezanih za raznolikost opreme.
Kao sto i gore rekoh, po narudzbini je radjen tako da nisam zalazio u tacnost previse, vec radio kako je covek za kog sam radio hteo da izgleda, da je po mom, bio bi za pocetak Humvee jedno 3 puta prljaviji i natrpan raznim ruksacima, kutijama i opremom a o figurama otom potom, i tu bi bilo dosta izmena u odnosu na ovu varijantu Smile

Sto se NVG mountova tice, ne dolaze u setu sa ovim figurama.
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma