Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| 0viking0 Moderator
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 2977 | | Mjesto: Zagreb - Croatia |
|
Upisano: Ned Tra 05, 2015 12:55 pm Naslov poruke: 1/48 HobbyBoss F8F Bearcat |
|
|
Evo mog novog projektića. Maketu sam započeo negdje na ljeto, no usred kroničnog nedostatka vremena, vučem je sve do sada. U međuvremenu sam došao do faze bojanja. Iako sam imao velike planove popratiti ovo fotografijama, na žalost maketarim po noći, pa mi se ne da slikati i uploadati fotke na forum... Radije to vrijeme bacim na dodatno maketarenje. No evo nekoliko stvarčica.
HobbyBoss Bearcat je iznenađujuće dobra maketa. Kao i svaka, ima svoje nedostatke koje nije problem otkloniti. Zoom set (iako namijenjen za Hobbycraft) rješava sitnice u kokpitu i pojaseve.
Izabrao sam Francusku varijantu iz Indokine. To su bil ivaljda najrazvaljeniji avioni ikad. Što god postoji od weathering tehnika, ovdje se može primijeniti plus, tu je ta neka tipična crvena zemlja.
Ako ikoga zanima, ovdje ima prekrasnih fotki koje su mi bile glavna inspiracija.:
http://www.frenchwings.net/indochina/gallery/displayimage.php?album=9&pid=306#top_display_media
Najgori dio makete po meni su kotači koje je obavezno potrebno zamijeniti. Ovi zamjenski su True Details. Osim toga, poklopac motora je prekvadratastog oblika. To nije jednostavno srediti da bude baš kak treba, ali malo brušenja po rubu može poboljšati situaciju.
Ovdje na slici je početo stanje. Završno stanje se može vidjeti na maketi. Ovako se možda teško vidi, ali u živo izgleda dosta bolje.
Sklapanje je bez većih problema, osim spoja krila - trup. Tu ima jako puno posla oko pripasavanja i kitanja. Ovdje sam bacio podlogu - malo tamniju plavu od one koju želim na kraju.
Trenutno sam ovdje. Decali su izvrsni - super se ponašaju i izvrsno naliježu. Možda je samo tisak malo neprecizan na pojedinim mjestima. Treba precizno odrezati jedan po jedan.
Weathering mi je uzeo dva tjedna do sada, a i još će pokoji. Za sada sam zadovoljan, ali nešto treba ublažiti, nešto još pojačati. Vidjet ćemo. Najzahtjevniji mi je ovaj dio gaznih površina gdje se krilo izvan crne površine haba jače od samog gaza. Tu još moram malo dodatno proučiti fotke.
Wheelbay također sa dosta samogradnje...
Podloga je Eduardova i zahtjeva puno angažmana da je se dovede u red. Vidim po netu da to ekipa samo malo spemzla, ali to ne izgleda dobro. Tu sam prvo pofarbao sa 2-3 sloja različitog alclada, pa onda zemlja, pa bojanje kružića po kružića... To mi je uzelo par dana dok nisam bio zadovoljan. Sad još malo ugažene trave i pokoja sitnica.
 _________________ paulusvictor |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mmarack
 | | Član od: 11 Sij 2015 | | Poruke: 164 | | Mjesto: Zagreb |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vrsa
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2226 | | Mjesto: all over the place |
|
Upisano: Ned Tra 05, 2015 1:47 pm Naslov poruke: |
|
|
Dobar rad, samo naprijed. _________________ Tko vrijedi taj maketari.
Tko maketari taj vrijedi.
Tko ne vrijedi taj ne maketari.
MAK REOPLAN - Split |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragan_mig31
 | | Član od: 16 Sij 2006 | | Poruke: 3566 | | Mjesto: SKOPJE-MAKEDONIJA |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Leo - zd
 | | Član od: 16 Pro 2008 | | Poruke: 2530 | | Mjesto: Zadar |
|
Upisano: Ned Tra 05, 2015 3:43 pm Naslov poruke: |
|
|
o avionu ne reba niti govorit ali podloga... mala maketa za sebe  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| josipww2
 | | Član od: 04 Lis 2009 | | Poruke: 1353 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Ned Tra 05, 2015 4:14 pm Naslov poruke: |
|
|
Super izgleda za sada.na koji ste način radili chipping? _________________ nisam zgodan,al sam nezgodan |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5773 | | Mjesto: Split |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grega X
 | | Član od: 09 Stu 2005 | | Poruke: 1055 | |
|
Upisano: Ned Tra 05, 2015 9:20 pm Naslov poruke: |
|
|
| Odlično! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
|
Upisano: Ned Tra 05, 2015 9:39 pm Naslov poruke: |
|
|
| josipww2 Napisao/la: | | Super izgleda za sada.na koji ste način radili chipping? |
Zahvaljujem. Podloga za chipping je Alclad alumunium na koji sam posipao navlazenu sol. Kod toga se mora paziti da podloga nije akril. Samo enamel i alclad dolaze u obzir jer mokra sol nagriza akrile. Zatim sam obojao sve plavo sto sam mislio, te odstranio sol. Nakon toga weathering. Na kraju se mora malo doraditi tankim kistom.
| Leo - zd Napisao/la: | o avionu ne reba niti govorit ali podloga... mala maketa za sebe  |
Hvala, no medjutim ovo je tek podloga za podlogu. Ima tu jos posla. _________________ paulusvictor |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomo
 | | Član od: 06 Stu 2005 | | Poruke: 1722 | | Mjesto: Varaždin |
|
Upisano: Pon Tra 06, 2015 9:48 pm Naslov poruke: |
|
|
Jako lijepo si ga sačinio!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Tra 08, 2015 4:01 pm Naslov poruke: |
|
|
Odlično! Hvala i na korisnom linku sa gomilom dobrih fotki. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5402 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Tra 08, 2015 9:07 pm Naslov poruke: |
|
|
Super rad Vjeko, napokon neš od tebe.
Da ne zapoćinjem novu temu ,a ako se Vjeko ne ljuti samo jedno pitanje.
Zna li netko radi li tko te PSP ploće koje su i na tvojoj podlozi u 1/72 ima li kakav PE il nešt (znam za onaj gotov set od Italerija ,al on mi ne paše)? _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
|
Upisano: Sri Tra 08, 2015 9:11 pm Naslov poruke: |
|
|
| Poky Napisao/la: |
Da ne zapoćinjem novu temu ,a ako se Vjeko ne ljuti samo jedno pitanje.
Zna li netko radi li tko te PSP ploće koje su i na tvojoj podlozi u 1/72 ima li kakav PE il nešt (znam za onaj gotov set od Italerija ,al on mi ne paše)? |
Ne ljuti se Vjeko...
Guglaj "Marsden matting" 1/72. Izbacuje svašta. _________________ paulusvictor |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5402 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Tra 08, 2015 11:16 pm Naslov poruke: |
|
|
E vidiš nisam znao da se i tako zove , fala ti našao što me zanima. _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Dado
 | | Član od: 01 Svi 2009 | | Poruke: 126 | | Mjesto: Zagreb |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|