Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

G.50bis NDH 3D rekonstrukcija

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovno maketarstvo
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Darijan

Član od: 10 Velj 2008
PorukaUpisano: Sri Lip 11, 2014 4:05 pm    Naslov poruke: G.50bis NDH 3D rekonstrukcija Citiraj ovaj komentar

Pozdrav svim kolegama, isprike ako je ovo na krivom mjestu postano, izgledalo mi je najprikladnije.
Uglavnom u svom tradicionalnom pristupu prihvaćanja svega, a ne završavanja ničega odlučio sam upustiti se u opasne vode "skinanja" avio modela.
Riječ je o MMO igri arkadnom flight simu War Thunder, a pokušao bih napraviti naš G.50bis po primitku iz Italije. Ovo je dosadašnji rad:

Koristio sam boje po Regia Aeronautica chipovima sa STORMO stranice, a za referencu poznate kolor fotografije bisa (http://www.maketarstvo.net/forum/viewtopic.php?t=5477).
Ima tu puno posla, dosta toga (oznake prvenstveno) je postavljeno reda radi da vidim kako izgleda, a dorada tek slijedi, inače nisam baš neki Photoshop majstor Very Happy.
Cilj mi je poslati skin autorima i nadati se da i jedan NDH zrakoplov postane poznat svjetskoj javnosti.
Sugestije poželjne, prije svega me zanima kolko to sve uvjerljivo izgleda i što je ona žuta brljava na kolor fotografijama na nosu zrakoplova htio bih je staviti i na model ali ne mogu razaznati detalje.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Poky

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sri Lip 11, 2014 4:31 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ne znam koliko si išao na točnost ,il atraktivnost ,ali Fiati nisu imali iznad grba na repu U u pleteru niti grb na lijevom gornjem krilu. Ona žvrljotina je nekakva zvijer ,ima pokušaj rekonstrukcije u Ospeyevoj knjizi iz serije o zračnim asevima. Inaće skin izgleda jako dobro Wink .
Panzerfaust

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: Reich Istra
PorukaUpisano: Čet Lip 12, 2014 4:05 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

vidimo se na nebu Twisted Evil
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku MSN Messenger
Darijan

PorukaUpisano: Sub Lip 14, 2014 8:22 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Trenutno stanje:

U letu:

Kolega Poky, idem na točnost prvo ali sa malo atraktivnosti. Npr. na slikama mi izgleda kao da su žute površine na trupu i krilima premazane i to nabrzaka što i ne bi izgledalo lijepo na skinu. Maknuo sam pleter i desni grb, napravio rekonstrukciju beštije malo poradio na decalima da ne odskaču od ostatka, moram ih još malo i izgrebati. Žute površine na vrhovima krila s donje strane, imam dojam da bi ih trebao proširiti još za barem trećinu prema grbu? Još moram smanjiti i chipping duž linija jer mislim da je malo preizražen. Eh da i beštija mora malo tamnija biti.

Kolega Panzerfaust koji ti je nick u WT da bacimo koju u timu i naučimo sovjete pameti Very Happy?
Natrag na vrh
Poky

PorukaUpisano: Sub Lip 14, 2014 9:26 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

E ježi ga ,krivo smo se skužili ,grb treba biti na drugom krilu : NA DESNOM ,a ne na lijevom i da bio je nešto manji nego grbovi sa donje strane.
Žute oznake su prefarbane na kraju rata kad su se prestale koristiti ,tako da tu nema problema ,u jednom trenutku svoje službe je zrakoplov izgledao i ovako. Mislim da si si pogodio žutu na vrhovima krila ,ostavi ih ovako ,i beštija je ok sam je pitanje jel bila i sa druge strane...
BTW nije neka greda ali ove "điđe" na krilcima ,mislim da su to granačnici ,nisu bili žute boje, ak ih želiš prefarbati ,iako nije pretjerano bitno...
Darijan

PorukaUpisano: Sub Lip 14, 2014 10:06 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Shocked
Eh, ja i desno-lijevo. Sad zamisli kad letimo u jatu pa suborcima treba brzo reć di je neprijatelj.
Još me nešto oko grba pati, na fotkama mi izgleda kao da je na repu bio tamniji (crni?) obrub, ali mi se čini da ga na krilima nema. Isto tako, dok na repu grb ima oblik štita, ovi na doljnim stranama krila mi izgledaju kao kvadrati zaobljenih vrhova bez repića dolje. Jel to samo ja krivo vidim ili je tako i bilo?
Natrag na vrh
Poky

PorukaUpisano: Sub Lip 14, 2014 10:47 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Very Happy Glede grbova sve je moguće bilo ih je raznih na raznim avionima: s crvenim rubom ,s crnim rubom i bez ruba ,al predlažem ti, za Fiata si pojednostavni, pa ih napravi sve iste sam različitih veličina...
potez XXV

Član od: 03 Svi 2006
PorukaUpisano: Sub Lip 14, 2014 10:59 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Poky Napisao/la:
BTW nije neka greda ali ove "điđe" na krilcima ,mislim da su to granačnici ,nisu bili žute boje, ak ih želiš prefarbati ,iako nije pretjerano bitno...

Kontra uteg, da je lakse pilotu i konstrukciji.
Natrag na vrh
hornet

Član od: 17 Lis 2005
PorukaUpisano: Sub Lip 14, 2014 11:10 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Žuto na vrhovima krila je bilo nešto šire, na fotki niže krilo upravo 3505 iz BG

http://axis.classicwings.com/Italy/fiat.htm

Glede točnost što se tiće beštije - nije li ona bila na 3504 a ne na 3505?
Poky

PorukaUpisano: Sub Lip 14, 2014 11:20 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Fakat! Embarassed to sam totalno smetnuo s uma beštija je na 3504 ,a ako odlučiš mjenjati broj pripazi 3504 je imao crnu spiralu na spineru, al da sad ne filozofiramo evo pa pogledaj na jednom od topica o Fiatima:
http://www.maketarstvo.net/forum/viewtopic.php?t=5477
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovno maketarstvo Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma